Offshore Training Center in Ukraine

rulyagrom

New member
dear All, we would like to introduce our New Offshore Training Center in Odessa, Ukraine.
Lerus Training Center is running newest Kongsberg Offshore Vessel Simulator + Crane Simulator on motion platform with AHC. pls visit Lerus Training // maritime certified courses .
The most popular training at present:
Kongsberg DP Maintanence, Crane Operator stage 1,2, Shiphandling in offshore environment and Anchor handling training.
wellcome to Ukraine .

DP Maintenance 1160USD, cijena je pristojna.
Ali isti tecaj iz UK je dosta tezi, mislim vrijedniji!
Pa sad budi ti pametan! :rolleyes:

Svi tečajevi su relativni a puno kompanija ne gleda di si položija nego samo da imaÅ¡ certifikat koji je potreban kao npr.DP basic,DP advanced mislim da nitko ne gleda di si položija nego da ga imaÅ¡ osim ako nije neÅ¡to kao BOSIET koji mora biti OPITO approved. Moje miÅ¡ljenje.

Slazem se sa gornjim navodom, na kraju krajeva Rusi i Ukrainci takodjer plove svuda i svagdje sa svojim nacionalnim brevetima.
Medjutim, da sam ja kadrovnik u Engleskoj firmi (predpostavljam da Hrvati bas i ne traze posao u Ukraini) te da imam 2 kandidata sa jednakim iskustvom i brevetima ali sa razlicitim mjestom polaganja ipak bi se odlucio za UK brevete.
Ovo naravno nemora biti tocno niti pravilo ali mislim da je u praksi tako!

generalno nemam neko misljenje o rusima u ukr pomorcima
iako sam vidio i cuo za fantasticne iznimke

u brazilu na dp rigovima drze veliki postotak ljudi u makinji od upravnika prvih etc
sve place su im permanent i peteroznamenkaste

sad ko njih gura stavlja kako zasto neznam

nas mozes izbrojat na prste jedne ruke

tako da taj kurs nebi trebao bit los ako je osjetno povoljniji
ali mislim da i kod nas ima nesto od tih kurseva

Bio na treningu za BOSIET-HUET,sve izgleda profesionalno i veoma dobro. Sa moje strane sve pohvale na račun Lerusa.

Je to OPITO jer ne vidim na stranici da imaju tecaj???
Koliko te to okvirno kostalo s putovanjem i smjestajem???

BOSIET-HUET im je OPITO approved od 10-og miseca 2012,znači od proÅ¡le godine. Za cijenu smjeÅ¡taja i putovanja kao i cijenu tečaja neznam jer mi je sve platila kompanija.
PoÅ¡alji mail u Lerus training i oni će ti sve reći o cijenama i organizirati smjeÅ¡taj.

Lerus

Lerus

Pozdrav svima
Odlučija sam otići do Lerusa položiti certifikat za Dp maintenance ALI kad sam zatražija da mi poÅ¡alje račun gospođa Natalia mi kaže da mi jedino može poslati broj računa banke,sad bi ja trebao uplatiti na neki račun na cipru određeni novac.
Nije mi to baš jasno,ima li netko kakvi iskustava.

Pozdrav svima
Odlučija sam otići do Lerusa položiti certifikat za Dp maintenance ALI kad sam zatražija da mi poÅ¡alje račun gospođa Natalia mi kaže da mi jedino može poslati broj računa banke,sad bi ja trebao uplatiti na neki račun na cipru određeni novac.

daj mi 2 dana da se cujem sa njenim sefom pa ti odgovorim ode sta mi je reka. Inace su do sad sa svima bili jako fer.
Poslao sam mu mail sa tvojim upitom :cool:

Last edited:
Pozdrav svima

Jedino sto znam je da puno poslovnih ljudi iz bivseg SSSR-a na Cipru ima racune i registrirane firme.Navodno ih koriste za pranje novaca.U slucaju da je neki zajeb, uvijek mozes kod banke traziti chargeback.Inace taj chargeback banke bas i ne vole raditi ako ih klijent ne stisne.

daj mi 2 dana da se cujem sa njenim sefom pa ti odgovorim ode sta mi je reka. Inace su do sad sa svima bili jako fer.
Poslao sam mu mail sa tvojim upitom :cool:

Fala ekipa!

Napokon sam ipak uspija dogovoriti plaćanje i prijevoz!
Na povratku ću napisati dojmove o samom centru,

Last edited:
Kako sam i obecao poslao sam upit njihovom direktoru i sve je legalno i nece biti nikakvih problema pri uplati. Takoder znam da je user koji me pitao ovo vec uplatio i to mi je javio takoder isti gospodin.

Sta se tice njegovog odgovora evo i dioo maila ispod

we have a Company on Cyprus , Geobam Trading Ltd and contract signed with Kongsberg Maritime for Offshore vessel Simulator is signed with Geobam Trading, based on Cyprus and not with Lerus at all. Its made Especially to reduce risk of lost equipment in Ukraine due High Risk Country.

dakle sve je ok i legalno a kao training centar su jako veliki i imaju jako velik protok ljudi iz europe. Takoder bih nadodao da
Bridge Class A - koliko znam imaju smao u Lerusa te da su im u zadnjem tjednu Kolovoza bili studenti iz Spanish, Franch, Bulgarian, Romanian, Latvian, Azery , Russian and ukrainian

Mozda dobra ideja da i hrvatska pokrene takvo nesto za studente. Velika je prednost kad studenti obidu takve training centre i stvaraju sebi put za offshore od skole odma. Mislim da ce im to osobno biti prednost u buducnosti. A koliko vidim nisu samo nacije bivse rusije to prepoznale nego i drzave kao sta su Spain i Franch itd...

Lerus trening Odessa

Lerus trening Odessa

Fala ekipa!

Napokon sam ipak uspija dogovoriti plaćanje i prijevoz!
Na povratku ću napisati dojmove o samom centru,

Poštovane kolege!
Kako sam i obećao nekoliko dojmova o lerus centru.Hotel i centar se nalaze u istoj zgradi,sve novo i odlično izgleda,osoblje prijateljski raspoloženo i na usluzi.Oprema je odlična.Najnovije informacije grade bazen za Huet i Bosiet u sljedeći nekoliko mjeseci će biti gotovo.Internet 24 sata.Taxi do centra 2 EUR.Put do Odesse i dva certifikata DP maintenance i High voltage sa 6 dana u hotelu manje od 2000 EUR,Preporučujem.
Doručak ručak i večera uključeno u cijenu,

Back