Bolovanje/Porez

metoxxx

New member
Pozdrav!

Jel netko zna dali se plača porez ako si na bolovanju? Ja osobno nisam plovia cilu 2017,ali sam bio siječanj i veljaču na bolovanju i primia osnovnu plaću..

Mislim da ti se odredjivanje poreza bazira na evidenciji u kapetaniji -s obzirom da u toj godini nisi prijavio ukrcaj (niti iskrcaj), broj dana ce iznositi 0, ali nece biti ni ispostavljenih uplatnica za doprinose, tako da po meni, ne bi trebalobiti ni poreza. Jedino ako si bolovanje prijavio u kapetaniji, onda nisam siguran kako to ide, jer dani bolovanja ipak ulaze u evidenciju.
Zalosno za sta moramo brinut, ne radis cijelu godinu i jos morat cekat koliko ce ti naplatiti porez, isto kao i u slucaju bolesti neposredno prije ukrcaja, kada ne mozes otvorit bolovanje.

Što je najgore od svega ne znaju ni oni u kapetaniji i poreznoj bar u Šibeniku...po ovom što su mi rekli na poreznoj treba bi predati poreznu karticu onda moram prijaviti te dvi osnovne place a neman nikakve olaksice(dane plovidbe) e sad jel deru porez i za bolovanje to čemo vidit....

Zna li netko proceduru prijave bolovanja na kapetaniju nakon iskrcaja? Znam da odma treba otic u doktorice i trazit da otvori bolovanje, ali koji dan treba upisati pocetak bolovanja, dali datum iskrcaja iz matrikule?

dan kad si dosao kuci tj kad si posjetio doktoricu,ne zaboravi bolovanje treba bit povezano s brodom
ne mozes otvarat nak 10dana bolovanje jer si pa s motora i razbia ruku npr..

odmah drugi dan kad dodes doma, znaci dosao si danas navecer doma, sutra ujutro odmah kod doktora, i treba ti stavit datum odmah nakon iskrcaja, znaci iskrcao si se 15.06., 16.06. ti doktor treba pisat bolovanje. bolovanje moze nastat i na putu.

Hvala za odgovore.

Bolovanje rijeseno...dakle treba ici asap u doktora i u potvrdi o nasposobnosti za obavljanje rada mora biti datum iskrcaja iz matrikule ili jedan dan poslje tog datuma, jer kapetanija upisuje da bolovanje pocinje teci od prvog slijedeceg dana nakon iskrcajnog datuma iz matrikule. Jos jedna stvar je da ne treba zuriti sa odlaskom na kapetaniju kao sa odlaskom u doktora, mozete u kapetaniju i nakon 5-6 dana ici prijaviti iskrcaj i bolovanje.

Sto napravit, ako otvoris bolovanje kod doktora po dolasku doma, a hr agencija ti iz nekog, samo njima znanog razloga, ne zeli bolovanje prijavit na kapetaniju? A sam ne mozes...uvjet kapetanije je da to napravi agencija...

Poslano sa mog WAS-LX1 koristeći Tapatalk

Back