DP Certifikat - koliko vremena je potrebno za procesuiranje od prijave

morski_pas

New member
kolege,

zanima me kakva je situacija sa izdavanjem DP certifikata u zadnje vrijeme,koliko vremena se čeka na brevet
od trenutka predaje svih potrebnih dokumenata?

ima li netko da je to radio u zadnjih par mjeseci?

hvala

prepostavljam da mislis na Limited ili Unlinited DP certifikat...

Evo kolega jucer dobio na email potvrdu da je sve ok i da ce dobit Unlimited DP nakon 7 tjedana od dana kad je posla sve potrebne papire...

Evo sta su meni pred neki dan odgovorili!

Dear Mr Galjot,

Your DP log book has been received by The Nautical Institute. You will receive further notification from us once your application has been processed and verified.

IMPORTANT: NEW REQUIREMENT FROM 1 JULY 2011

If you have not already done so, please contact your shipping company to arrange to have DP seatime confirmation letters sent to us in line with the new requirements. Further details along with an editable version of the letters required can be found at New Requirements.

Please note we can only accept letters signed by the Marine Superintendent, Operations Manager (or equivalent). We also require the original letters to be sent to us as we cannot finalise processing applications without them.

ONLINE APPLICATIONS
A signed copy of your application form is required before we can process your application. If you did not include this form with your application, please print a copy of the PDF you received as an email attachment after completing the online application process. Sign and date pages 7 and 8 and send the complete document to us by post/courier.

Please be aware that currently applications can take approximately 8-10 weeks to process from the date of receipt. We will however, endeavour to process all applications as soon as possible.

Thank you for your cooperation and patience in this matter.
Regards,
DP Department

Ja sam posla sve dokumente ima skoro dva miseca a jos nisam dobia nikakav odg osim da su primili i da proces traje 8-10tjedana,pa sad cekam da prode tih 10 tjedana pa cu ih kontaktirat ukoliko u meduvremenu mi ne odobre licencu

Ja sam skuzio da su u tom Nautical institutu jebivjetri i za svaku stvar koju sam jim online poslo sam jih moro jos telefonsko zvat i gnjavit da bi se stvar obavila! A rade samo utorkom i cetvrtkom od 0900 do 1700 LT tako da jih iz Hrvatske ne zovi prije 1000!
Da o njihovom websitu ni ne gubim rjeci, problemi su poceli vec sa uclanjivanjem jer mi je njihov sistem dao lozinku koju kasnije nije primio problem je normalno bio sa slovom ć al nije proso ni c nakon jedno tjedan dana i nekoliko telefonskih poziva sam dobio drugu lozinku i mogo sam u borbu sa aplikacijom, koju bi inace po obuju mogo ispunit u po ure i uz to popit pivo a meni je trebalo cca 10 dana jer mi se cjelo vrjeme rusilo site! Nakon puno vremena i izgubljenih zivaca mi je uspilo ispunit aplikaciju i doso sam do novog problema kako platit jer mi nikako nije uspjelo sa VISA karticom samo zato napravio jos jednu kreditnu no kad nije ni sa njom proslo odusto od svega za taj godisnji i otiso na brod, nakon iskrcaja u po ure rjesio sve i aplikaciju koja je cak dobrim djelom ostala memorizirana i placanje ovaj put sa onom istom VISA-om sa kojom ranije nije nikako moglo!
Nakon jedno 14 dana kulturnog cekanja na PDF dokument koji oni moraju mailom poslat kad ispunis aplikaciju, sam jih pozvo i priupito po zdravlju nasto je Pdf stigo za cas, e sad se iskreno nadam da ce min dok se iskrcam poslat taj hebeni certifikat i da vise nikad nikakvog posla sa njima necu imat! Koliko sam i od drugih kolega cuo niko nije bas liso proso sa njima, tako da svima koji cete jos morat imati posla sa njima savjetujem da se prije toga opustite i smirite zivce!

Last edited:
Evo update na DP izdavanje.

Potvrdili primitak aplikacije 02og Rujna 2013, proslo 16 sedmica.

Drzim se poslovice: Ko ceka dovoljno stpljivo, umre cekajuci!

Ima li jos ko da ceka umrit?

evo ja aplicirao još u 6. mjesecu,javili se nakon 4 mjeseca,i guess what - da je krivi confirmation letter jer ga je potpisao Manager a ne Operations Manager, a ne javlja se nitko, ni NI ni firma na kojoj sam odradio taj dio DP timea....:udriglavom

Misija na Mars

Misija na Mars

Evo samo sam tia i ja podilit neki info...dosta toga i ja nadem ode na pomorac net.
Uglavnom ovi Nautical Ins.t za Dp su napravili da je dobit full dp isto ko ic na Mars.
Recimo ja imam confirmation letter od General Manager(na njihovj stranici pise da jedino nece uzeti od Captians,Hr Manag.and Crewing agency.)
i oni ne zele prihvatit ovaj letter potpisan i pecatiran od General Managera..iako je to najvisa pozicija u firmi...evo email izmedu General Man. i Nautical Inst nakon sta sam mu javio da njegov confirmation ne vridi nista!
Eto pa da i drugi znaju kad budu trazili Dp letter..ja cekam odgovor.

Dear Mr....

We are not able to accept letter signed by a General Manager.

Ms Casimira Walker-Smith
The Nautical Institute

Dear Ms Casimira Walker-Smith,
Please advise why you will not accept a certificate signed by the highest person in the office after verification.
This was initiated to stop fraudulent claims being signed off by some individuals.
All DP time is verified by Master, Crewing Officer, agreed by Marine Superintendent and letter only issued by the General Manager.
It seems a backward step that when we are trying to ensure that no junior staff “assist” some persons to claim sea time that the NI therefore make own rules to lessen the checks.
I feel personally insulted in this regard
Please accept the letter signed by me

Best Regards,

General Manager
GO OFFSHORE (ASIA) PTE LTD

Dear Mr Milne,

The Nautical Institute do not automatically accept letters signed by the General Manager, as this is an unspecific title, which does not include an area of responsibility. For this reason, when asked, we recommend that letters are signed by Operations Managers, or by Marine Superintendents, and state that we are unable to accept letters signed by General Managers, to avoid queries when the application is being processed. If you contact us, with an explanation of your area of responsibility, I will check and see if we are able to accept your signature.

Dear Madam

All those ranks report to me ...
I am the operational head of GO Asia and GO Marine Group and my position has been accepted previously
We changed our policies to enhance security when I discovered a Super signing dp time unchecked and the desks had not even been switched on ... that is rediculous obviously

Best Regards
GO Asia

Gre Ja malo pametovati

Gre Ja malo pametovati

Dobar dan,

nije to problem kad imas general managera, neka potpise operational menager i posalji novo pismo.

Ja sam na moru 31+ godinu, zapovjednik 17+ godina, nisam bas puno naucio ali jedno jesam ako ti neko treba, pokusaj zadovoljiti ga nema koristi od svadanja.

Moj slucaj (mozda ce nekom drugom pomoc da ne napravi istu gresku/previd).

Pogledaj attached stranicu, familizacija potpisana na pobresnu liniju, covjek napusti Barbouna, ne mogu ga naci, Operation menagera treba moliti da potpise i tako dalje.Signature on the wrong line.jpg

U svakom slucaju, pobiglo mi par poslova, jos cekam da mi organiziraju to.

Na kraju dana, ja sam kriv sto nisam posloa doslovno, ali s tim treba ziviti kad imamo Hrvatsku putovnicu.

Necu vise pametovati, ali izgubih 36 000 eura dok cekam

Lip pozdrav..............mali Luka

Sve ja vas razumim...al nisu firme bas oduševljene da izdaju novi letter nakon sta radis za drugu firmu.
I kad general manager potpis ne vridi nista....sjeba.. situacija...al zivot ide dalje..
Za mi je sta ne apliciram za NASU bilo bi vjerovatno lakse...Pozdrav

Last edited:
Imo sam i ja slicnu situaciju potpiso mi je operational manager al su nazalost u titlu napisali samo manager a ne op.manager i NI mi to isto tako nije prihvatio dok jim nisam dostavio novo garantno pismo pa su nakon toga nasli da mi fali jedan potpis u Log book-u ( za koji sam bio uvjeren da ne fali i sad kad su mi vratili sve papire ispostavilo se da stvarno nije falio) pa mi poslalo formular za nadopunu tog potpisa ja to napravio i poslo a oni uspili izgubit ...
Na kraju mi je trebalo dobrih 8 mjeseci da dobijem certifikat u trecom mjesecu 2013 sam jim poslo aplikaciju sa svime a brevet sam dobio tek prve dane 2014!
Tako da su me englezi iz NI jako razocarali ocekivo sam puno vise profesjonalizma!

evo upravo sam zvao NI, trebalo je samo provjeriti je li mi ispravan novi confirmation letter, rekli mi pred tjedan dana da nazovem danas, danas mi kažu da zovem opet za tjedan dana!? efikasni su kao hrvatska birokracija....

zbog krivih confirmnation lettera I NI-jeve filozofije evo čekam brevet skoro godinu dana,pas im mater...

DP unlimited

DP unlimited

Evo ode cu pitat da ne otvaram novu temu.Moze li ko objasnit sve vezano u izdavanje DP certifikata.Meni fali jos 25 dana za imati sve uvjete za izdavanje dp unlimited a posto idem za par dana na brod planirao sam sve dokumente poslati firmi s broda da ne cekam kraj ugovora.E sad me zanima za placanje ovih 90 funti.Kako i kad to platiti i da li vec sad pokrenuti on line aplikaciju ili na brodu kad posaljem dokumente u firmu.Inace je na mojoj firmi obicaj prvo sve dokumente tj.dp log book poslati njima pa oni to skupa sa confirmation letter proslijedjuju u Nautical Institute.Eto ako ko moze dat koji savjet.Zahvaljujem unaprid

Back