LNG brodovi

Po??tovanje,

RECITE MI DA LI SE MO??E DOĆI NA LNG KA OFICIR PALUBE TERCO ILI SEKONDO AKO NIKAD NISI BIJA NA TANKERIMA I LNG NEGO SAMO NA GENERALU ILI KONTEJNERA? IMA.

POZDRAV

dakle, prije nego odem....
za one koje se zele prebacit na lng brodove sa nekih drugih brodova..trenutno jedini koji uzimaju training oficire su shell (o njima se vec pisalo i o njihovom training programu), ali i GOLAR (bar sam tako cua)....za Golara radi Dude Denis i agencija mu je u Splitu (nisam siguran za adresu)....
inace, Shell kada vas uzme na training onda idete 2 x 3 mjeseca (sta je dovoljno za advance lng brevet), a placeni ste u rangu c/o na oil fleetu-u (ako ste training c/o)....
eto, nadam se da je nekome pomoglo....:D

MIslim da je prebacivanje sa general cargo brodova ili kontejnerasa na LNG brodove dosta teze, nego sa tankera...Iako, sve je moguce...
Prva mogucnost je da poznajes agenta....;-)...a druga je da te se posreci...nikad ne znas, prijavi se (npr u Globtika koji redovito rade intervju za Shell), mozda te i zovnu...

hvala!

hvala!

Dečki prva ste liga!Hvala na informacijama! Kako stvari stoje najvjerovatnije idem na Seatransa, brod Trans Fjord, kemikalac.Ukrcaj u sedmom mjesecu. Kadete na LNG brodove uzimaju i u zadru Azalea...Na ?žalost intervjui su bili pro??li tjedan i ne primaju starije od 84. godi??ta, ja sam 83. (ko mi je kriv ??to sam i??ao zavr??avat visoku he he ;) ) Zorović je počeo krcati časnike na LNG brodove, a kadete uzima na STENA BULK.

Lng Braveti

Lng Braveti

PO? TOVANJE

RECI MI PRIJATELJU JO?  JEDNU STVAR, IMAN ONAJ OSNOVNI BRAVET ZA TANKERE (TANKER FAM.) I NEMAN NI DANA NAVIGACIJA NA NITI JEDNON TANKERU JEL MI TO DOSTA ZA POĆ NA LNG ILI TRIBA POLAGAT JO?  NE? TO.

FALA

MIslim da je prebacivanje sa general cargo brodova ili kontejnerasa na LNG brodove dosta teze, nego sa tankera...Iako, sve je moguce...
Prva mogucnost je da poznajes agenta....;-)...a druga je da te se posreci...nikad ne znas, prijavi se (npr u Globtika koji redovito rade intervju za Shell), mozda te i zovnu...

PO? TOVANJE

RECI MI PRIJATELJU JO?  JEDNU STVAR, IMAN ONAJ OSNOVNI BRAVET ZA TANKERE (TANKER FAM.) I NEMAN NI DANA NAVIGACIJA NA NITI JEDNON TANKERU JEL MI TO DOSTA ZA POĆ NA LNG ILI TRIBA POLAGAT JO?  NE? TO.

FALA

Uuuu.... ne znam ti... ali evo ti moje osobno iskustvo:
Imao sam Tanker Fam. i ni dana navigacije na tankeru, niti sam ikada uopce
bio oficir, niti sam ikada radio sa stranom posadom, uvijek samo sa HR
posadom... Bez problema sam dobio ukrcaj u Globtika na Jacoba, za terca.
Prvih par dana mi je glava bila ka balun, bilo je previse informacija odjednom. :confused:
Kako se ono kaze, bace te u vodu pa ti plivaj... Tako da na kraju sve
ovisi samo o tebi. ;)
I radilo se o product tankeru, ne o LNGu. U Globtiku nisu htjeli ni cut
da me posalju na LNG bez tanker experienca. Al eto, napravio sam dva
ugovora i Globtik mi je sam ponudio LNG bez da sam ih pitao...
Tako da se ne moras bojat ic na oil tankere, nakon njih se nije problem
prebacit na LNG. ;)

Nemam ti pojma, stvarno...
Najbolje ti je nazvat neku agenciju koja krca na LNG i priupitat...
Mislim da bi tanker familiarization trebao bit dovoljan, za pocetak..nakon toga bi isao 2x3 mjeseca kao training 3/o, te bi stekao uvjete za dobivanje ADVANCED breveta...kolega Smisni je upoznat sa tim, s obzirom da on ide kao training 3/0...

Lng

Lng

To san i mislija znači na LNG se ne more doći bez tanker experienca prije.

Uuuu.... ne znam ti... ali evo ti moje osobno iskustvo:
Imao sam Tanker Fam. i ni dana navigacije na tankeru, niti sam ikada uopce
bio oficir, niti sam ikada radio sa stranom posadom, uvijek samo sa HR
posadom... Bez problema sam dobio ukrcaj u Globtika na Jacoba, za terca.
Prvih par dana mi je glava bila ka balun, bilo je previse informacija odjednom. :confused:
Kako se ono kaze, bace te u vodu pa ti plivaj... Tako da na kraju sve
ovisi samo o tebi. ;)
I radilo se o product tankeru, ne o LNGu. U Globtiku nisu htjeli ni cut
da me posalju na LNG bez tanker experienca. Al eto, napravio sam dva
ugovora i Globtik mi je sam ponudio LNG bez da sam ih pitao...
Tako da se ne moras bojat ic na oil tankere, nakon njih se nije problem
prebacit na LNG. ;)

Dečki prva ste liga!Hvala na informacijama! Kako stvari stoje najvjerovatnije idem na Seatransa, brod Trans Fjord, kemikalac.Ukrcaj u sedmom mjesecu. Kadete na LNG brodove uzimaju i u zadru Azalea...Na ?žalost intervjui su bili pro??li tjedan i ne primaju starije od 84. godi??ta, ja sam 83. (ko mi je kriv ??to sam i??ao zavr??avat visoku he he ;) ) Zorović je počeo krcati časnike na LNG brodove, a kadete uzima na STENA BULK.

Odlicna firma!!!;)

Ujac mi je dugi niz godina pumpman tamo,kad zavrsis kadeturu imat ces 2 - 2 ugovor i 3500eura :D

Pozdrav ekipa,kako uskoro idem na Lng od Mitsuia preko Azalea(kao kadet),zanima me ima li itko od Vas iskustva s njima(Mitsui)?kakvi su uvjeti,koje su nacionalnosti zastupljene?

Za sada u razgovoru s ljudima o njima sam čuo sve najbolje,na netu sam saznao i da su vodeći u ovome segmentu brodarstva s najvi??e lng brodova,kako to da se tako malo spominju( mislim u odnosu na Shell-a i druge).

Pa ako ima netko da napi??e koju pametnu,npr. ??ta je sa zdravstvenim/mirovinskim kod njih? I da li su kadeti uopće obavezni na to (ipak smo mi ubiti na "praksi")

Da se vratim na ovaj Adv. LNG brevet. Ne moze se biti oficirr bez tog breveta.

Treba poloziti osnovni i onda se ukrcat kao training off 6 mj. Tih 6 mj. je zbog naseg glupog zakona koji ti trazi to vrijeme provedeno na plinasu da bi mogao izaci na ispit. Ostali narodi imaju 3 mj. ali ocito da je netko, dok je pisao Pom. zakonik, mislio da su Hrvati glupi pa im treba duplo vise vremena za neke stvari.

Da se vratim na ovaj Adv. LNG brevet. Ne moze se biti oficirr bez tog breveta.

Treba poloziti osnovni i onda se ukrcat kao training off 6 mj. Tih 6 mj. je zbog naseg glupog zakona koji ti trazi to vrijeme provedeno na plinasu da bi mogao izaci na ispit. Ostali narodi imaju 3 mj. ali ocito da je netko, dok je pisao Pom. zakonik, mislio da su Hrvati glupi pa im treba duplo vise vremena za neke stvari.

Aaaajme, nemoj me podsjecat! :udriglavom :udriglavom
Lud sam kad se sjetim kako su nam se Indijci smijali kad su culi da mi
moramo odradit 6 mjeseci a oni 3! :udriglavom:udriglavom

Pozdrav ekipa,kako uskoro idem na Lng od Mitsuia preko Azalea(kao kadet),zanima me ima li itko od Vas iskustva s njima(Mitsui)?kakvi su uvjeti,koje su nacionalnosti zastupljene?

Za sada u razgovoru s ljudima o njima sam čuo sve najbolje,na netu sam saznao i da su vodeći u ovome segmentu brodarstva s najvi??e lng brodova,kako to da se tako malo spominju( mislim u odnosu na Shell-a i druge).

Pa ako ima netko da napi??e koju pametnu,npr. ??ta je sa zdravstvenim/mirovinskim kod njih? I da li su kadeti uopće obavezni na to (ipak smo mi ubiti na "praksi")

Na Mitsui mi plove - rodjak ka chief,najbolji frend iz razreda ka secono,dva dobra frenda ce sad za terca-svi su vise nego zadovoljni..Nemaj straha:D

Na Mitsui mi plove - rodjak ka chief,najbolji frend iz razreda ka secono,dva dobra frenda ce sad za terca-svi su vise nego zadovoljni..Nemaj straha:D

Hvala kolega,ovakve stvari cjenim,kad Jedni Druge podupiremo i savjetujemo,i dok je tako i ovaj Forum ce bit Super,nama koji se tek planiramo uputit prvi put u dalek Svit savjeti puno znace....

ma nisan ja bas iskusan nego imam puno iskusnih prijatelja he he ,a i cila familija i rodbina mi je po brodima pa znam sto pricam..

Mitsui je zbilja odlicna firma,pokusa san upast i ja al posto nisan zavrsia kadeturu tamo nisan moga,nakon 2-3 brod iskustva na tankerima cu moc bez problema..by the way,ima san vezu al jebiga,tako je kako je..

Znaci,bez straha,brodi su dobri,nazalost,ima dosta rumunja i engleza a postuju Hrvate,nasi su mahom oficiri,placu ces imat 1850 eura posli ka terco ako ostanes al PERMANENT!

ka secono ce ti bit ( priracunato u kune ) oko 23 000kn,znan jer mi frend iz razreda bas sad kupia stan ima par miseci pa je mora u kune nekog Boga pretvarat placu,sto ti ja znam..

Ne avancaju bas brzo,to je jedini nedostatak..

ma nisan ja bas iskusan nego imam puno iskusnih prijatelja he he ,a i cila familija i rodbina mi je po brodima pa znam sto pricam..

Mitsui je zbilja odlicna firma,pokusa san upast i ja al posto nisan zavrsia kadeturu tamo nisan moga,nakon 2-3 brod iskustva na tankerima cu moc bez problema..by the way,ima san vezu al jebiga,tako je kako je..

Znaci,bez straha,brodi su dobri,nazalost,ima dosta rumunja i engleza a postuju Hrvate,nasi su mahom oficiri,placu ces imat 1850 eura posli ka terco ako ostanes al PERMANENT!

ka secono ce ti bit ( priracunato u kune ) oko 23 000kn,znan jer mi frend iz razreda bas sad kupia stan ima par miseci pa je mora u kune nekog Boga pretvarat placu,sto ti ja znam..

Ne avancaju bas brzo,to je jedini nedostatak..

Je to dobro znat,a sta se avancavanja tice,mislim da bas i nece imat puno izbora jer uskoro ce dobit puno novogradnji pa ce morat to malo ubrzat a i primat ce dosta ljudi(mislim da je u pitanju 30ak novih Lng-a,ha ha
Onda se mozda(nadam se ) jednom i vidimo na kakvom Mitsuiu...

Taman topic koji trazim.

Evo ovako. Nedavno mi je jedan covjek rekao nesto u stilu:

Ako zelis ic na off shore preporucam ti da kadeturu odradis na Brodospasu. Odlicni su, samo im ljudi bize nakon kratkog vrimena jer imaju malu lovu.
Ali tko u njih zavrsi kadeturu, moze trazit i dobit posao di god hoce u off shore-u.

E, sad, mene zanima, ako netko ima informaciju, sto biste mi savjetovali gdje odraditi kadeturu u takvom stilu ako se kasnije namjeravam uvaliti na plinase?

Nije mi toliko bitna lova, kvragu, kadetura je nuzno zlo, koliko nekakva konkretna praksa i iskustvo koje taj poslodavac pruza kao pripremu za ubuduce. Jer mislim da je puno bolje ukracati se kao kadet za manju placu negdje gdje ce ti sve pokazati i uputiti te pa da kasnije mozes brze avancati, nego odraditi kadeturu negdje gdje je lova i do 500€ veca, ali obuka i obrazovanje nikakvo.

Vasi odgovori/stavovi?

ima li netko da zna kolika je placa na NYK LNG floti za 3/ENG...naime danas sam cuo da je placa 8300 Eura (priko Iva SHippinga)sto je za moj pojam ipak malo puno...ako netko zna iz prve ruke cisto informativno

Back