Mala pomoć ako može!!

ET-Officer

New member
Pitanje Dali je obavezna prijava ukrcaja nadležnoj Lučkoj kapetaniji ako idem na brod ka asistent ETO placa 400$ malo mi je bezveze davati državi 1000kn ako ne i viÅ¡e. Svjestan sam da mi radni staž ne ide a zdravstveno imam kao nezaposlena osoba. Znači samo privremeno dok ne odradim asistenturu. koje je vaÅ¡e miÅ¡ljenje da li cu imat problema kad budem vadio brevet elektricara.:cool:

A kako mislis da ces ovjeriti navigaciju za asistenturu ako se ne prijavis? Odnosno, kad dodjes prijaviti se u Kapetaniju da ti udare pecat nakon iskrcaja, a za njih se nisi ni ukrcao?

Mislim da ce ti na Kapetaniji raditi problem ali nisam siguran pa bolje vidjeti kad ti se netko s vise informacija od mene javi ...

Sent from my GT-I9100

Last edited:
Hvala na odgovoru, da imaÅ¡ pravo ok jasno mi je da moram napraviti prijavu u odjavu ukrcaj/iskrcaj ali me zanima dali se može izbjeći da me kapetanija prijavi na mirovinsko i zdravstveno ili to oni rade automatski. Pa ako ima neko da zna neÅ¡to o tome?? bio bih mu zahvalan!!:confused:

Pa ne moras platit odma kad dodjes kuci.
Oni ce ti udarat kamate i platit ces kad se vratis nakon ugovora ka struja.
Kamate su 14% gosisnje , znaci na tovjih 7000 kuna imat ces platit jos 2ijade cca i eto.

Sta je tu sad problem prijavit navigaciju ?
Drukcije neces do breveta.

Dobra plata na te tankere

Pitanje Dali je obavezna prijava ukrcaja nadležnoj Lučkoj kapetaniji ako idem na brod ka asistent ETO placa 400$ malo mi je bezveze davati državi 1000kn ako ne i viÅ¡e. Svjestan sam da mi radni staž ne ide a zdravstveno imam kao nezaposlena osoba. Znači samo privremeno dok ne odradim asistenturu. koje je vaÅ¡e miÅ¡ljenje da li cu imat problema kad budem vadio brevet elektricara.:cool:

nemoj se zajebavat s tim...a niti ces moc to napravit! i ja sam po 600usd tuka kadeturu nisa ima za brevete a kamoli
za mirovinsko i tako sam vuka 2ipo g nisam placa i kad san isa za terca drugi ugovor platija sam sve skupa sa kamatama i to lipi iznos od 17tisuca kuna...
pozzz

nemoj se zajebavat s tim...a niti ces moc to napravit! i ja sam po 600usd tuka kadeturu nisa ima za brevete a kamoli za mirovinsko i tako sam vuka 2ipo g nisam placa i kad san isa za terca drugi ugovor platija sam sve skupa sa kamatama i to lipi iznos od 17tisuca kuna...
pozzz

Mamu im ***** što sve rade ljudima?!

A npr. meni rođaka zayebo gazda ovdje u Hrvatskoj - nije mu platio za 5 godina rada niti lipe mirovinskog. To je bilo u doba HDZ-ovske autoritarne kleptokratske vlasti tj. prije 2000 god. Sumnjao je da mu taj gad ne uplaćuje i odlazio u osiguranje da provjeri, no davali su mu odgovor: "Žao nam je ne smijemo davati takve podatke jer je to poslovna tajna". Ovo vam zbilja ne lažem, tako su mu rekli.

Nakon nekog vremena - rekli su mu u osiguranju da doista nije plaćen doprinos i da će osiguranje tužiti tog poslodavca. Međutim obećanje ludom radovanje. Poslije je tip zatvorio biznis, kupio stan u Zagrebu, nekretninu na Hvaru i uvalio se u državnu firmu pomoću stranačkih veza. Jedna od veza bio mu je rođak, bivÅ¡i zastupnik u Saboru (moja pretpostavka). JoÅ¡ i danas radi na tom radnom mjestu i to na rukovodećoj poziciji. Zadnji odgovor iz osiguranja bio je: "Nema se viÅ¡e koga tužiti jer dužnik ne postoji (valjda kao pravna osoba)".

U takvoj državi i dalje živimo. Zapravo, da se bolje izrazimo, ne živimo nego umiremo poput zatočenika u AuÅ¡vicu. Ovo je tamnica naroda!

:udriglavom

Last edited:
nemoj se zajebavat s tim...a niti ces moc to napravit! i ja sam po 600usd tuka kadeturu nisa ima za brevete a kamoli
za mirovinsko i tako sam vuka 2ipo g nisam placa i kad san isa za terca drugi ugovor platija sam sve skupa sa kamatama i to lipi iznos od 17tisuca kuna...
pozzz

Ja sam platija 11 ijada kuna samo kamata i sta sad. Gavrene svi mi znamo pravila igre , kamata je takva kakva je i sami smo si krivi sto u nekome trenu nismo placali (ok nema se , kamata ide pa se ti misli i sta sad ).

Glavno da se placa. Platit ces kad tad, kamate su tu i ide se pomalo.
Glavno da ti nemas duga za porez a ostalo ces rijesit oces neces inace neces brevet dobit.

Ja se nadam da cu u suradnji s PU svoje dugove podmiriti do kraja ove godine.

I jos jedna stvar. Sad je izasao novi zakon o reprogrmairanju duga na rate ili s time da platis osnovicu a kamate oni pogaze,vrijedi za ljude koji su u dug nabili kao obrtnici ili poduzetnici , jedini problem je sto moras staviti nesto u zalog i samim time ti je opet isti java.. Malo pomalo platit ce se, ziva glava dugove vraca..

Last edited:
Ja sam platija 11 ijada kuna samo kamata i sta sad. Gavrene svi mi znamo pravila igre...

Pusti Prančiok, ne spominji mi niÅ¡ta.., ja sam samo danas roknio 50000 kuna u proračun! Nije ovakva porezna i parafiskalna tiranija bila ni u doba Sulejmana, imperatora Otomanskog. Samo je razlika Å¡to je Sulejman koristio izraz harač, a ne ka danas imamo samodoprinos, prirez, porez, ZAMP, razne pretplate i Å¡to ti ga znam. Kod Sulejmana, brale, samo harač i nikakve druge karafeke.., bio je anđeo u poređenju s ovim Å¡to sad imamo. BTW, Sulejman je pao s konja i slomio vrat. Valjda zato Å¡to su ga ljudi stalno kleli.., neutemeljeno. A od ovih danaÅ¡njih joÅ¡ nitko nije ni nogu slomio, iako nije ostalo ni jedno zlo s kojim ih ljudi nisu prokleli - izgleda da su stekli imunitet na kletve?!

Pusti Prančiok, ne spominji mi niÅ¡ta.., ja sam samo danas roknio 50000 kuna u proračun! Nije ovakva porezna i parafiskalna tiranija bila ni u doba Sulejmana, imperatora Otomanskog. Samo je razlika Å¡to je Sulejman koristio izraz harač, a ne ka danas imamo samodoprinos, prirez, porez, ZAMP, razne pretplate i Å¡to ti ga znam. Kod Sulejmana, brale, samo harač i nikakve druge karafeke.., bio je anđeo u poređenju s ovim Å¡to sad imamo. BTW, Sulejman je pao s konja i slomio vrat. Valjda zato Å¡to su ga ljudi stalno kleli.., neutemeljeno. A od ovih danaÅ¡njih joÅ¡ nitko nije ni nogu slomio, iako nije ostalo ni jedno zlo s kojim ih ljudi nisu prokleli - izgleda da su stekli imunitet na kletve?!

Zulumu nikad kraja...:udriglavom

Zulumu nikad kraja..,

Vidi Barkariol,

Zar nije ova država na stranputici i u zabludi?! Ono Å¡to sam spomenija rođaka nisam izmislio. Zatim, ne znam da li će pokuÅ¡ati nama naplaćivati putem mehanizma ovrhe, no, kamatama deru nemilice. S druge strane - gledamo svaki dan na vijestima TV ili čitamo po novinama - poslodavac nije platio radnicima ono Å¡to je obavezan plaćati po zakonu. Isto tako pijem jutarnju kavicu vani i od pe'Å¡est kafića u koje imam običaj navratiti tim povodom - niti jedna konobarica nije prijavljena u radni odnos niti joj poslodavac plaća zdravstveno i mirovinsko osiguranje. Dobro je rekao gosp. predsjednik Josipović - "takva država nema smisla".

A ja ga ispravljam i dodajem - ima država smisla, ali nema tko da upravlja njom?!

Gje god pogledaš u državi - vlada samo intelektualna bižuterija.

A bižuterija je veoma opasna ako ima zakonske ovlasti!

:confused:

Back