offshore adriatic

Bez obzira sta neki mislili o Brodospasu (ima tu materijala za pricat) lipo je vidit da jedina HR offshore firma gradi nove AHTS. RR je jednostavan i jos vise "user friendly" od drugih sistema. Volia bi da im bude jos novogradnji i da ih vidjamo vise po svitu i po Nordu.

Sritno im bilo!

Upravo tako NorthSea neka ih je sta visei bice nasim pomorcima bolje.

A di si ti nisi odavna bia ode?

A koliko je taj brod jos u st?Mene isto zanima i rado bi ga isa vidit ali prije utorka ne mogu nikako.

Čini mi se da su ga premistili u Sjevernu luku, ako san ja dobro vidija iz auta. Ako ga ba?? oće?? vidit mo?že?? pričekat da dođe sestrinski brod Beta za kojih misec dana.

dp je pranje love,svako inteligentan uzima to ka normalni dio posla,nista komplicirano,nije mi jasna fama oko toga i cjene ispita

dp je pranje love,svako inteligentan uzima to ka normalni dio posla,nista komplicirano,nije mi jasna fama oko toga i cjene ispita

Meni nije jasno kod DP ko zapravo izdaje DPO certifikat. Je li ga izdaje ustanova odobrena (tj. na listi) od Nautical Institute ili ga (kako san ja razumija) izdaje direktno NI. Razlog ??ta pitan je ??ta mi jedan iz dru??tva ne??to obrazla?že kako nema ba?? puno smisla kod nas uzimat DP jer da se to ne računa ka i britanski ili norve??ki. To meni ne ide uglavu jer se DP zapravo uglavnom uči na brodu (1 ??kola + 1 brod + 1 ??kola + 5 brod) kod ovla??tenih DP oficira, pored toga ako je ??kola odobrena od NI koja je uopće razlika i va?žnost di si ga polo?žija? Ja mislim da mi taj prika malo soli pamet bez pokrića & volija bi da me neko uputi.

The Institute operates the certification scheme for DP Operators, which involves not only the approval of the training centres but also the verification of evidence and the issuing of certificates. This DP Scheme enjoys reciprocal recognition with that of the Norwegian Maritime Directorate.

The route to certification is set out in the flowchart contained in
The Nautical Institute Dynamic Positioning Operator's Certificate - version 1.05, 21st August 2007

Please read the Guide to completing your DP Log Book. Many applications for DP certificates are unsuccessful because the logbooks are completed incorrectly. Follow this guide to ensure that your logbook can be processed quickly and your certificate issued as soon as possible.

For all enquiries concerning DP certification,
please email dp@nautinst.org

Ovo je sa NI sajta i po ovome san kao ja u pravu. Samo šta ću ja student kontra velikog debelog seconda sa Shella.

Neke zemlje tj.centri nisu odobreni od strane NI-a i taj certifikat vecina firmi nece uvaziti,ali cetar Adria Mara u Splitu je priznat od njih tako da certifikat vrijedi svuda u svijetu...

Slicna stvar je i sa OPITO standardom za offshore brevete...

Ja sam isa na tecaj u Splitu u DP Centar i taj centar je priznat od NI. Kad se prodje i DP Simulator tecaj i imate potrebno iskustvo na brodu sa ovjerama i pecatima od DPO onda DP knjizicu saljete u NI London i za par mjeseci cete dobiti njihov certifikat (limited ili unlimited - ovisno o upisanom iskustvu u DP knjizici).

A ne'š ti broda. Ako je iko ikad bio u Aberdeenu u portu onda zna o cemu pricam. Ovi u Brodospasu su se izgleda probudili iz zimskog sna i odlucili obnovit flotu. Drago mi je radi naseg svita, ali to nije nikakav "space shutle" kakvim ga prikazuju. Sve je to danas standard u offshore-u.

A ne'?? ti broda. Ako je iko ikad bio u Aberdeenu u portu onda zna o cemu pricam. Ovi u Brodospasu su se izgleda probudili iz zimskog sna i odlucili obnovit flotu. Drago mi je radi naseg svita, ali to nije nikakav "space shutle" kakvim ga prikazuju. Sve je to danas standard u offshore-u.

je, ali mnogi od nas se ne susreću ba?? svakodnevno sa novim supplierima tako da je ovo ipak svojevrsni do?življaj za nas, ma kako to nekom moglo bit smije??no. Kad smo kod zadnje riječi tehnike, ovo je revolucija:

http://www.ulsteingroup.com/kunder/...nfl=flash#shipdesign/frontpage/shipdesign.itm

i slično ako ne i isto...

http://www.bourbon-offshore.no/

PA misljenja sam da su ipak nasi malo prenapuvali sad taj brod jer kao sta je rekao Offshore1975 niej toi bas takvi space shuttle.
Da se razumimo veliki je pomak za nasu recimo zemlju ali da je to svijetski bauk kao sta oni pisu bas i nije.
Sta bi tek bilo da imamo kakvog cruisera od 500milijuna do milijarde eura ili kakvi LPG/LNG ?

Recimo nesto ovakvo http://www.oasisoftheseas.com/

Ovo je moje osobno misljenje

A ne'?? ti broda. Ako je iko ikad bio u Aberdeenu u portu onda zna o cemu pricam. Ovi u Brodospasu su se izgleda probudili iz zimskog sna i odlucili obnovit flotu. Drago mi je radi naseg svita, ali to nije nikakav "space shutle" kakvim ga prikazuju. Sve je to danas standard u offshore-u.

A to je...
Nista specijalno, prosjecni novi AHTS...

Baza je da je ode u nas svaka pizdarija velika vijest...:rolleyes:

Bila pizdarija ili ne to je ipak naš prvi DP brod. S obzirom da imamo samo jednu i to malu offshore kompaniju te da su konačno krenuli naprijed to je vijest. A zamisli da nitko to nikako nije popratio. Onda bi bilo udri po novinarima, kod nas se pomorstvo zanemaruje, tra-la-la

Last edited:
Bila pizdarija ili ne to je ipak na?? prvi DP brod. S obzirom da imamo samo jednu i to malu offshore kompaniju te da su konačno krenuli naprijed to je vijest. A zamisli da nitko to nikako nije popratio. Onda bi bilo udri po novinarima, kod nas se pomorstvo zanemaruje, tra-la-la

Ma ja im ih zelim jos 10, nek navigaju, ka sta sam i napisa.

Ma ja im ih zelim jos 10, nek navigaju, ka sta sam i napisa.
Mislim da se sla?žemo, razlika je samo u tome ??to ja jo?? uvik gnjilim na kopnu pa sam podlo?žniji impresiji ??ta mislim da je i normalno. I naravno da se ne radi o ekvivalentu space shuttlea jer je sada zadnja riječ tehnike u offshore potpuno zaobljena takozvana X-bow prova, dakle bez bulba. Linkove san stavija ujednom od prethodnih postova.

Back