Peticija

Jucer dobio od prijatelja i potpisao i danas smo to stavili na nas FB profil kao i na portal

Potpi

eto potpisao i ja... i stavio na FBi pozvao sve moje koje imam pod 'prijatelje' na FB-u.. medjutim FB me izbacio van sa upozorenjem da mi je account mozda phisan..eto toliko da znate...

Evo potpisao. Nije da se koristim uslugama helikoptera ali citam da padaju svako malo pa neka ih vise ne koriste.:cool:

Kakve to veze ima sa nama ?

kakav seronja, tipicno 'po naski'.. a da se kojim slucajem ovom istom ignorantu ukaze i najmanja prilika da eventualno danas sutra MOZDA dobije posao na oil rigu. da vidis kako bi se potpisivalo sve u 16..
primjerice pola mojih 'prijatelja' koji nemaju apsolutno nikave veze s offshore-om ili uopce pomorstvom, su potpisali peticiju..eto jer sam ih zamolio da mi ucine uslugu..i da, potpisao bi je i da ne radim na offshore-u.
ma mislim..... :udriglavom

kakav seronja, tipicno 'po naski'.. a da se kojim slucajem ovom istom ignorantu ukaze i najmanja prilika da eventualno danas sutra MOZDA dobije posao na oil rigu. da vidis kako bi se potpisivalo sve u 16..
primjerice pola mojih 'prijatelja' koji nemaju apsolutno nikave veze s offshore-om ili uopce pomorstvom, su potpisali peticiju..eto jer sam ih zamolio da mi ucine uslugu..i da, potpisao bi je i da ne radim na offshore-u.
ma mislim..... :udriglavom

Nazalost, slazem se sa svakin slovom sta si napisa....:(

Mozda covjek nije tako mislio, nego jednostavno nezna o cemu se radi.

Superpume su helikopteri kojima se prevoze ljudi, a imaju tendenciju svako malo se srusit iz cista mira.

vmozara . hvala na pojašnjenju. to je bilo pitanje. sad je jasno šta je na stvari.

sam post je kao - hajmo potpisati peticiju. mislim, ono kao svi mi radimo na offshoreu i u istom smo filmu i govorimo istu spiku....

pa očito nismo. Ja sam prošli ugovor izvukao sa 366 metarskim kontejnerašem u biskaju ljude sa jedrilice. To je ono šta ljudi rade stoljećima i ne traže nikakve nagrade. i onda su tek došli neki helikopterčićii. možda baš te pume. eto toliko o tima gazelama,black hawkovi i hindovi.

zato kad se o nečemu govori malo osnovne metodologije neće škoditi. uvod - razrada - zaključak. pa svi znamo o čemu je riječ, a ne nekome pridavati epitete i gaditi ga
zapravo, netko bi reko da je i to je hrvatska odlika. zato su se i svi drugi uglavili po dobrim firmama , jer kad se poluobrazovani dečki uvale na malo bolje plaćeni posao, odmah se ifižaju i više nikog ne poznaju.

pozdrav posadama helikoptera, ma gdje bile.

Last edited:
vmozara . hvala na pojašnjenju. to je bilo pitanje. sad je jasno šta je na stvari.

sam post je kao - hajmo potpisati peticiju. mislim, ono kao svi mi radimo na offshoreu i u istom smo filmu i govorimo istu spiku....

pa očito nismo. Ja sam prošli ugovor izvukao sa 366 metarskim kontejnerašem u biskaju ljude sa jedrilice. To je ono šta ljudi rade stoljećima i ne traže nikakve nagrade. i onda su tek došli neki helikopterčićii. možda baš te pume. eto toliko o tima gazelama,black hawkovi i hindovi.

zato kad se o nečemu govori malo osnovne metodologije neće škoditi. uvod - razrada - zaključak. pa svi znamo o čemu je riječ, a ne nekome pridavati epitete i gaditi ga
zapravo, netko bi reko da je i to je hrvatska odlika. zato su se i svi drugi uglavili po dobrim firmama , jer kad se poluobrazovani dečki uvale na malo bolje plaćeni posao, odmah se ifižaju i više nikog ne poznaju.

pozdrav posadama helikoptera, ma gdje bile.

Nemogu vjerovat,ti jos pametujes nesto..Jos nisi ni skuzio o čemu se zapravo radi..boze dragi procitaj početak ove teme,valjda ce ti uci u glavu. @Vmozara nema se šta čovijeku objašnjavat,prvo lupi bezveze glupost i onda još netko mu mora objašnjavat o čemu se radi. Neka ide lijepo ispočetka pročitat pa neka vidi,jebote kontenjer od 366metara,ljudi ginu čovječe.

Last edited:
Porblem s helihopterima PUMA

Porblem s helihopterima PUMA

Jucer je na rigu bilo prestavnisto safety departmenta za helikoptere PUMA. Dobili smo obrazlozenje zasto PUMA helikopteri padaju i zasto se desio zadnji pad helikoptera.

Dakle ustanovljeno je da na osovini helikoptera (ispod propele) postoji dio osovine koji je zavaren s unutarnje strane. Ta osovina se hladi uljem i ima system emergency hladenja uljem u slucaju nekih porblema. Emergency hladenje omogucava extra 30 minuta leta. Problem je u tom zavarenom djelu unutra osovine. Dakle posto na osovini postoji rupica koja je zacepljena nekim najlonskim cepom kroz tu rupicu postoji mogucnost ulaska kise kad heli leti po kisi. Nakon toga zabiljezeno je u 2 primjerka u svijetu da kroz tu rupu zna kisa koja ude stvarati vlagu na tom zavarenom djelu.

Ako na tom djelu zavarenom se nakon odrerdenog vremena ta vlaga i taj mokri dio ne ocisti (a nije se cistio ocito jer se nije znalo za taj problem) nastane tj pocinje pucati var. Od trenutka pucanja vara do kompletnog pucanja osovine treba 20 minuta. (da samo 20 minuta) i to je uzrok padova PUMA helikoptera kako kaze osoba koja je bila na rigu kod nas. U proteklih par tjedana kad su bili obustavljeni svi letovi PUMA helikoptera na svim je to pregledano i kako sam rekao nadeno na 2 primjerka. Od ponediljka 16,9,2013 u Angoli se opet leti sa PUMA helikopterima jer je pronaden kvar i mogu primiti vise ljudi (16-17) odjednom dok se u zadnje letilo samo nas 6-8 u heliju.

Sta se tice zadnje nesrece u kojoj su nase kolege poginule prema rijecima iste osobe doslo je do greske pilota. Pilot je imao slabu vidljivost i koncentrirao se na samo jedan ''radar'' i pratio kuda leti. 5 milja prije dolaska na odrediste pilot je trebao letiti na visini od 500 metara od mora ali je pilot letio na visini od 200 a mislio je da leti na visini od 500. KAd mu je prema duznosti i pravilima leta dosao moment da se side na 200 metara on je krenuo u putanju spustanja na tih 200 na kojima je vec bio uvjeren da je na 500m te je zbog slabe vidljivosti udrio u morsku povrsinu i izazvao nesrecu sa smrtnim posljedicama.

Eco ovo sam samo htio podjeliti s vama koje interesira mozda razlog tj kako smo mi koji svaki mjesec letimo s njima obavjesteni o nesreci.

Lip pozdrav i mirno more ili u ovom slucaju miran let :uzdravlje

Last edited:
Dalmose svaka čast na detaljnom opisu. Å teta da zbog tih rupica se gube životi, a Å¡to se tiče pilota sigurno neće viÅ¡e pogrijeÅ¡it.
Svaka čast svima,ali skupo se greÅ¡ke plaćaju.

Back