Pocetnik treba pomoc!!

Cuj Cepo, ako imas dio kadeture ne triba ti cila nego onoliko koliko ti fali do godine dana da polozis klasu...naravno nema ono da ti matrikula plovi malo vamo malo tamo znas sto mislim.Na kraju krajeva moras se dokazati jer sutra si njihov casnik - barem se ocekuje da budes kad odradis kadeturu.Ako nemas ni dana onda si 6 miseci brod 2 miseca doma ( ili kad si spreman za dalje ) pa opet 6 brod. Cuj niko za nikog nije vezan ali zar nije fer bar ugovor odraditi tamo kod onoga tko ti je dao sansu za kadeturu ,a posli fala Bogu ides tko ti bolje nudi - pa ne navigas za lipe oci. Sto mislis?

Cuj niko za nikog nije vezan ali zar nije fer bar ugovor odraditi tamo kod onoga tko ti je dao sansu za kadeturu ,a posli fala Bogu ides tko ti bolje nudi - pa ne navigas za lipe oci. Sto mislis?
a jeli te Mitsui vezuje nekim ugovorom da moras ostat u njih ko casnik kad odragis kadeturu?

Cuj Cepo, ako imas dio kadeture ne triba ti cila nego onoliko koliko ti fali do godine dana da polozis klasu...naravno nema ono da ti matrikula plovi malo vamo malo tamo znas sto mislim.Na kraju krajeva moras se dokazati jer sutra si njihov casnik - barem se ocekuje da budes kad odradis kadeturu.Ako nemas ni dana onda si 6 miseci brod 2 miseca doma ( ili kad si spreman za dalje ) pa opet 6 brod. Cuj niko za nikog nije vezan ali zar nije fer bar ugovor odraditi tamo kod onoga tko ti je dao sansu za kadeturu ,a posli fala Bogu ides tko ti bolje nudi - pa ne navigas za lipe oci. Sto mislis?

Samo me zanimalo jel moran stat bas 6 miseci jer mi je prijatelj kadet na CMA CMG i njemu ko kadetu nedaju stat duze od 4 miseca.Vec je odradia 4 miseca na brodu i bia je oko 2 doma i sad je opet isa.

Ma recite vi meni kakav je taj intervju u azalei za asistenta? Je li ispituju strukovni ili opći engleski jezik, i da li je to pismeni ili usmeni test, koliko traje i sl...
Što se tiče love 700 eura nije puno ali nije ni malo uzmeš li u obzir da je asistentura više manje pro forma i ne vjerujem da iti jedna kompanija daje za asistenturu više od gore navedenog, jedino ako se ne ukrcaš ka mazač, čistač i slično. Sve u svemu mislim da se isplati ukrcati za asa pogotovo ako krcaju na LNG jer ćeš odma od početka naučiti posa pa će ti posli biti lakše kao časniku (inženjeru), by the way asastentura traje samo godinu dana isplati se malo stisnuti zube i odraditi to.

Srdačan pozdrav

to su pizdarije ja san jucer bia u azalei na intervju za assi stenta i prosa 80 san godiste ali olakotne okolnosti su sta ja navigan vec 5 god a skolu san rjesia naknadno .. i eng.mi je dobar pa mozda zato ! ali nisan odusevljen kako govore 700 eur je placa i ne placaju doprinose po meni je to zbilja lose ima puno boljih firmi ako imas vrimena cekat...stoga ipak pokusaj na azaleu

A ćuj ja sam ih juče zvao i pitao za??to nisam pozvan na intervju i tako su mi rekli. Da su kolege iz Roterdama tra?žili 85 godi??te i mlađe. Vjerojatno su tebe zvali jer ima?? već 5 godina navigacje a mene ne jer bi ja tek prvi put trebao ić.
Al ka?žu kao nije jo?? sve ba?? gotovo da ćemo se ćut idući tjedan. A ??to se tiće plaće to se uopće ne treba sad uzimat u obzir dok se ne rje??i kadetura ( iako sam do sad čuo puno gore ponude gdje nude i po 600$)

lave,
odradi assistenturu di stignes nije bitno za koje novce to ce ti se ionako vratit kad das klasu a u medu vremenu ces vec i sam znat di oces navigat kroz razgovor sa ljudima,samo ti tribas znat sta oces a to je kad si mald jako tesko stoga uzivaj jer to su najlipsa vrimena kad nemas odgovornosti a i niko to vecinom i ne trazi od tebe da budes sad superman sa iskustvon,a strojari su trazeni ima 10 godin ka suvo zlato,stoga ne boj se i daj klasu sta prije

NE ZNAM DA LI OVO VRIJEDI I ZA HRVATE,ALI DA SAM NA VASEM MJESTU JA BIH PROBAO I TAMO APLICIRAT (PROCITAJTE DONJI CLANAK):

-CHEVRON-International Seagoing Opportunities

Cadet / Training Opportunities
Chevron's cadetship program prepares you to become a future deck or engine officer, but it also teaches you valuable skills that can be used throughout the Chevron shipping organization.

The cadetship training program includes both classroom studies for theoretical principles and hands-on practical training in the day-to-day operations of the ship. A training officer will monitor your progress and review your work on various projects you'll complete. You'll also get personalized mentoring and training from senior officers in your chosen career path.

Cadetship is an opportunity of a lifetime to sail the seven seas — and you'll get paid to do it! You'll travel to exciting locales on routes that cross the entire globe. Main routes include:

Arabian Gulf to United States West Coast
Far East, Asia, and Australia
Europe and the Black Sea
West Africa to Gulf of Mexico
There are three cadetship tracks:

Deck Cadet
Engine Cadet
Electrical Technical Cadet
Deck Cadet
As a deck cadet, you will assist with:

Keeping a navigational watch at sea
Mooring and unmooring in port
Loading and discharging cargo in port
Cargo tank preparation and inspection at sea
Maintaining safety equipment onboard (such as lifeboats, life rafts, and firefighting appliances) and performing general upkeep of the ship (such as deck and cargo equipment maintenance)
Engine Cadet
As an engine cadet, you will operate and maintain the ship's machinery, including:

Main engine (diesel or steam)
Generators
Cooling systems
Control systems
Hydraulics
Pumps
Air compressors
Oil purifiers
Distillation plant
Overhaul large and small diesel engines
Refrigeration systems
Make new valve spindles on a lathe
Weld broken pipes or tackle any other job needed to keep the ship operating
Electrical Technical Cadet
In addition to engine cadet training, you will:

Operate and maintain electrical and electronic equipment
Troubleshoot electronic control circuits on a switchboard
To apply, please send your Curriculum Vitae to chevintlmann@chevron.com.

Pozdrav, probaj se javit Zorovicu u rijeku on ti je krca kadete na OSG-a dok sam ja jos tamo bija bila ti je placa oko 1000 eura ugovor 6 miseci. Mislim da jos tamo nije tako lose ja sam bija 3 ugovora tamo sve u svemu firma ok.,stvarno nemas nista za prigovorit i sta ti je najvaznije oficiri su ti nasi tako da ces naucit posal to ti je garantirano,a sta ti je danas naj vaznije u ovom bussiness-u, a kinta ce doc s vrimenom........
Pozdrav

pozdrav

pozdrav

pozdrav svima prije svega,
novi sam i tek sam se logirao.
tra?žim neki savjet.evo situacija je ovakva:
zavr??io vi??u,kadetura,dva broda za trećeg i prestao sa dugom prije 5 godina.
sad me ?život opet natjerao ;-) pa gledam,tra?žim,neku kompaniju sa maximalnim ugovorom 4mj po mogućnosti manje ;-)
ne znam kakva je situacija na tr?ži??tu agencija i u kakvoj sam ja uopće mogućnosti,
molim pomoć i preporuke
unaprijed hvala

Ma recite vi meni kakav je taj intervju u azalei za asistenta? Je li ispituju strukovni ili opći engleski jezik, i da li je to pismeni ili usmeni test, koliko traje i sl...
? to se tiče love 700 eura nije puno ali nije ni malo uzme?? li u obzir da je asistentura vi??e manje pro forma i ne vjerujem da iti jedna kompanija daje za asistenturu vi??e od gore navedenog, jedino ako se ne ukrca?? ka mazač, čistač i slično. Sve u svemu mislim da se isplati ukrcati za asa pogotovo ako krcaju na LNG jer će?? odma od početka naučiti posa pa će ti posli biti lak??e kao časniku (in?ženjeru), by the way asastentura traje samo godinu dana isplati se malo stisnuti zube i odraditi to.

Srdačan pozdrav

ma pricas priko skypa sa likom u roterdamu traje 10 min ..pita te ono uobicajena pitanja ..zasto si odlucia navigat ..sta planiras u buduce..dali pijes dali pusis hahaha i ono ako si vec bia na brodu sta si sve radia i oko cega imas iskustva itd..,sve u svemu pro forma nista zahtjevno jedino moras engl..malo parlat

Back