pomoć novom

killer1983

New member
iman 28 godina i nov sam u ovom.iman D2 i jos nemaan ni dana plovidbe.zanima me kako bi se moga ukrcati kao mornar.svi govore da je tesko ali se nadam da cu mozda imati ovdi srice da me neko savjetuje ili preporuci.usput bi u hodu zavrsija i pomorsku ili visu.molim za iskrene savjete.unaprid hvala svima na trudu i savjetu.:uzdravlje

iman 28 godina i nov sam u ovom.iman D2 i jos nemaan ni dana plovidbe.zanima me kako bi se moga ukrcati kao mornar.svi govore da je tesko ali se nadam da cu mozda imati ovdi srice da me neko savjetuje ili preporuci.usput bi u hodu zavrsija i pomorsku ili visu.molim za iskrene savjete.unaprid hvala svima na trudu i savjetu.:uzdravlje

Puno Sriće...

Dobrodosa i neka ti je sa sricon u trazenju!!!

Ako bi tija na kuvertu-onda trazi ukrcaj za mornara,a ako si iz neke tehnicke struke onda trazi ukrcaj za cistaca i ides u makinju....a sta se tice doskolovanja,ako vec imas 4-godisnju srednju ajde odma na visu,a ako imas 3-godisnju onda bi triba zavrsit prvo srednju.
Aj ti prvo otuci jedan ugovor,pa ces vidit jel to uopce za tebe.
SRITNO
:uzdravlje

iman srednju ugostiteljsku,evo povuka sam neku vezu(dobru vezu) za jadroplov pa bi triba ici ka konobar negdi u 6 mj,ali cu u 9 upisati prekvalifikaciju za pomorsku.to jest zena ce me upisati:D a nakon toga traziti za kadeturu.iskreno sto se tice jesam li ja za to neznam,ali znam da mi se neda ostatak zivota raditi i trudit za 4-5 tisuca kuna.nekad u zivotu triba stisnit zube i potrudit se da bi bilo bolje sutra.podstanar,zena,dite moja placa nije dovoljna ni za sve rashode mjesecne,a sve sta radim radim za njih oni su moj motiv.znam da ce mi falit ali ako se covik nece zrtvovat za svoju obitelj kakav je to covik.:uzdravlje

iman srednju ugostiteljsku,evo povuka sam neku vezu(dobru vezu) za jadroplov pa bi triba ici ka konobar negdi u 6 mj,ali cu u 9 upisati prekvalifikaciju za pomorsku.to jest zena ce me upisati:D a nakon toga traziti za kadeturu.iskreno sto se tice jesam li ja za to neznam,ali znam da mi se neda ostatak zivota raditi i trudit za 4-5 tisuca kuna.nekad u zivotu triba stisnit zube i potrudit se da bi bilo bolje sutra.podstanar,zena,dite moja placa nije dovoljna ni za sve rashode mjesecne,a sve sta radim radim za njih oni su moj motiv.znam da ce mi falit ali ako se covik nece zrtvovat za svoju obitelj kakav je to covik.:uzdravlje

Killeru, bemti, vjerujem da si ovo iskreno rekao..,

Stoga nisam mogao odoljeti da ne poželim uspjeh tvom nastojanju.., ovdje smo humanisti i nadasve osjetljivi ljudi, s ovim postom si me bacio u čudno stanje.., da sad ne duljim.

:udriglavom

skuzaj ako sam te bacio u depresiju,ali covik zivi da umre ali ako nema za koga umrit,cemu zivit.to je moj moto i to me gura naprid u zivotu da ostvarim sve ono najbolje za svoju obitelj.ja sam sretan jer iman obitelj koja me razumi i podrzava me,a mislim da je to naj bitnije jer cemu sav trud i uspijeh ako ga nemas s nekim podilit.tako bar ja mislim ali nemoraju svi razmisljati tako.postujem i tuđa misljenja ali meni je to moj motiv i sreca.

Sretno na Jadroplovu!

Nego, jesi li razmisljao mozda da ides u makinu? Ne znam sad kako je sa asistenturom situacija ali sto se kadeture tice, ima dosta firmi koje vise ne primaju kadete preko odredjenih godina, a ako ti je '83. godina rodjenja, onda provjeri. Uglavnom je limit 25, a negdje i 28, koliko sam ja upoznat. Isto sam kasnije krenuo na brod, iz odredjenih razloga i dok sam trazio za kadeturu, spomenuli su mi godine u par navrata ...

skuzaj...

Nema problema, s onim prethodnim sam mislio slijedeće:

Zavladala je tolika neimaÅ¡tina u državi da ljudi naprosto nemaju izbora. Evo danas sam zapazio ovdje nekoliko ljudi koji izviđaju mogućnosti na moru. Zato, na neki način su-osjećam s svima.., Jučer sam bio "dežurni mesta" i napravio smotru Splita, popio kavicu s nekim kolegama.., kada gledam ljude okolo i onako studiram kako se osjećaju doÅ¡ao sam do zaključka o stanju grada i ljudi - Ahime!

A Å¡to se tiče dunjaluka na moru - ne znam Å¡to bih ti rekao!

Vidjet ćeÅ¡ sam ako pođeÅ¡.

;)

Last edited:
sve razumin,ali nerazumin ljude koji traze posa a mole boga da nenađu.ljudi se tribaju trgnit i pokusat sredit svoje zivote.Bog uvik otvara putove ali ih ljudi zatvaraju.

Sretno na Jadroplovu!

Nego, jesi li razmisljao mozda da ides u makinu? Ne znam sad kako je sa asistenturom situacija ali sto se kadeture tice, ima dosta firmi koje vise ne primaju kadete preko odredjenih godina, a ako ti je '83. godina rodjenja, onda provjeri. Uglavnom je limit 25, a negdje i 28, koliko sam ja upoznat. Isto sam kasnije krenuo na brod, iz odredjenih razloga i dok sam trazio za kadeturu, spomenuli su mi godine u par navrata ...

A dobro sto ti mislis da je makina izuzetak,i da u nju more uletit kao padobranac!!!??

Prika ako vec imas ugostiteljsku skolu i oces bas brod,lipo se javi u uspinjacu,i trazi posal tamo,lipo u struci na kruzera,nece ti bit tesko ka mornaru a i pare ces odma imat bolje jer mornari danas imaju jako male place nazalost,na kruzeru ovisno koji smjer ugostiteljstva imas mores birat,konobar,ili barmen,purser itd itd,pocetne su place oko 1700dolara ovisno o kompaniji ali bitnoje pocet,mislin nemoj se ljutit ali posa mornara i onda visa usput viruj mi to ne ide
puno srice

ova agencija USPINJACA ti je u zg nadi broj u imeniku

iskrenao zelim se maknit iz ugostiteljstva i znam da je trnovit put do onog sta zelis ali isplati se potrudit ako stvarno to zelis a ja to zelim.

Back