Put do Rig Managera

picard

New member
evo otvaram jednu specificnu temu o kojoj se toliko bas i ne razglaba.Naime kako izgleda put do rig managera ili mozda njegovog asistenta.Gledajuc oglase vidim da rig managerom vecinom postaju bivsi radnici(iskusni drilleri,toolpusheri) na rigu/drillshipu.Koje su onda razlike osim u placi od jednoga rig managera/OIMa na drillshipu od onoga na semisubu-jackupu.
Od potrebnih kvalifikacija stranci vecinom imaju zavrsenu srednju skolu te neki od polozenih certifikata.S tim da prednost imaju stranci u cijoj se zemlji busi. Od certifikata ulogu igraju IWCF i IADC te H2S Training.Negdje se tako za arabiju trazi i do 8 godina iskustva na drillu dok nekima minimum od jedne godine dovoljan.Pa tako lutajuci internetom nalazim na jedan oglas vec ugasene agencije.
Naime traze pomocnog rig managera a uvijeti su sljedeci
(----------------------------

Desired Expertise: Driller, Toolpusher, Driller, Toolpusher. Cyber, Jackup, Tool Pusher Experience: 1+ years Minimum Education: High School/Secondary Salary: Package circa £120,000 + £6500 sign on bonus + benefits Location: Netherlands Employment Type: Full Time Salaried Employee Job Status: Closed - No longer accepting applications Work Authorization: None Job Description:
An experienced Cyber Assistant Rig Manager is required to join a leading international drilling contractor on their Cyber Jackup rig offshore Netherlands.

Our client is willing to promote candidates into this role so will consider experienced and credible Drillers for this role as well as Toolpushers.

Package:
Starting salary of £102,111
+ £6500 sign on bonus
+ £10,000 retention bonus
+ £5,000 Short Term Incentive Plan)
+ stock options
+ Pension
+ Health Insurance
+ Travel Allowance
+ Health Insurance
+ Sick pay
Candidates must have demonstrable experience of working in a supervisory capacity.
Jobs  |  Assistant Rig Manager Job - Solutions Driven Limited - Mar 2013  |  Rigzone
----------------------------)
I to je to sto se tice jednog jackupa.
Moje je pitanje koliko je tesko probiti se do te pozicije sa znanjem i iskustvom posto nasih ljudi ima na kompanijama poput seadrilla u rangu npr. superintendenta te jos nekih poznanika koji su na dobrim pozicijama unatoc trenutacnoj krizi u ovom sektoruOrganization-diagram-big.jpg
i eto za kraj slika koja pokazuje kako ide organizacijska struktura na maersk drillingu.

Ja smatran da je svak ali bas svak dobija neki mail ili br covika di se more zvat ili aplicirat...malo ce nasih u drill,bas zbog nasih...sto mene osobno nije ni briga ali nemogu da ne napisem kako mislim da se vise manje pise kako je tamo tesko...u k.... ...ovako onako a svi jos tamo i kriju se ko zmija noge vecina potrebnih informacija...ovo je moje misljenje i niko mi ga nece prominit...jer ko god je dosa na te brode ili platforme radija je ka i svi na brodima i sad odjedanput prica ono ka..neko nebi moga radit tamo di on radi..najaca je ona nema e mail adrese..prakticki letimo do amerike ili di vec da bi predali travel exp..i tako to...spika za malu dicu koju ja naravno ne virujen.

Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

Last edited:
Ovo je iz jedne teme od prije di sam napisa sta i kako je vezano za adrese za CV i tako dalje.
Mislim da je ovako velikoj vecini ko radi u drillingu i ne slazem se da nebi niko pomoga i da adresu.
COPY PASTE
.............
Ja NEMAM pravo dat email adresu od moje HR jer se zna procedura pa sad da mi rodeni otac trazi posa.Ne kuzim zasto je tesko shvatit da puno firma ima proceduru za krcat ljude.Takoder svaki rig ima svog HRa i taj nije za recruiting.
Evo primjer sa Seadrilla,fali nam kronicno par dizalicara i ja pitam MSLa(marine section leader ili cif) za jednog prijatelja iz Rijeke sta je bija sa mnom na Bourbona i dam mu CV,MSL ga zove isti tren i salje mu mail.Sve super ali ujutro dolazi OIM i kaze popunjeno sve,jer je on dovuka svoje kanadane i ja tu ne mogu nista.I to je na Seadrilla palilo,ali ovisi od nacionalnosti.
Na Maerska nema sanse nego kako sam vec reka priko agencija,websitea ili rigzonea,oli and gas carrers i ostalih par stranica.Svatite da ovde nema dopisivanja kao sta je na Bourbona moga svak kontaktirat Ivette ili na Brodospas ili Sealiona.
Toga ovde nema,pitaj ostatak ekipe sa drillinga sta su ovde pa nek ti odgovore ako se meni ne viruje.
I ja bi volija dobit adresu od nekoga sta krca na DOF,ili Technip pa da vidim sta ima tamo,ali nemogu doc nego opet cekat ako me zovu jer su vidili moj CV negdi

A ovde imate jos par postova o ovome sta je Crta Zara napisa,to je moje iskustvo a virujen da ce ih puno sa drillinga potvrdit da je nemoguce i tesko nac neku adresu od recriutinga i dat.
Evo cila tema,cisto da se i mene ne svrstava u skupinu lazaca,jebivjetara,hvalisavaca i face koja radi u drillingu...jebo vas drilling da vas jebo,niti je vidilo postenih pomoraca a Borami ni ljudi,svi gledaju kako zajebat drugoga...

http://www.pomorac.net/forum/offshore/1543-offshore-savjeti-i-rasprave-4.html#post162092

Mislim da je ova tema gotovo ista kao i ova gori...tamo smo vec sve napisali

Last edited:
Prijo mene ti te teme ne brinu niti interesiraju...san san uvik trazija posa..niko nikad ali nikad nije pomoga..ja nisan tip koji ce skidat gace...a nisan tip koji ce se molit kome...danas san bas napa bolesnog cacu jer je isa nekoga nesto pitat nesto za mene...ako triba propast propast cu ali se necu molit...ja san odi napisa svoje misljenje jer i ja pratin forum i vidin pitanje i odgovore..nisan ni ja od jucer..i mislim zasto bi ja sad triba dilit tvoje misljenje ako ne dilis ti moje...ja mislim da je bas ta raznolikost car foruma..nesto slicno kao i kad se rece da se o ukusima ne raspravlja..prijo ja san napisa svoje misljenje..znan te postujen te..ali dopusti da iman svoje misljenje mada nikad odi nisan uopce trazija pomoc od nikoga sto se tice drila ili platformi...ali opet znam masu koji su trazili i dobili odgovor....svak se nekako ukraca na drill i to je poanta i to ljudi trazu....mene nije briga iskreno.

Slozit cu se s tobom pogotovo za offshore koji ce sad u krizi pokazat da su se vecina pogotovo mladih koji direkt ulete tamo dobro sjebali jer drugih brodi nisu vidili nit ce ih ko uzet na nekog B&w ili sulzera...kontenera...tankera...cruzera itd....inaj ko je proba kruh sa sedan kora u krizi nece imat problema za nac posa.

Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

Last edited:
crta zara sve je tu jasno ko dan. svi su dobri kad triba primit informaciju al nisu jaki kad je triba dat. znan ih i ja dosta sta su "kukali" kako se necemo imat di ukrcat kad zavrsimo faks pa su se ti isti redom ukrcali na golara, msc-a, bourbona, teekaya...odjednom mu caca kapo na bourbona, cif na teekaya... a 5 godina je na faksu sutia ka zaliven. pitan jednog di se ukrca za kadeta, a on meni "a jedna ova...neka njemacka firma..." isto ka da ce sutra dobit otkaz ako mi makar ime firme kaze. ma...gadljivo

@Dizalicar,
Znas da te postivam, ali te tvoje spike su za malu dicu, milion ljudi nebi ni znalo za offshore da ja nisam prvi ode napisa o tome, imas na Forum.hr o radovima na platformi i tamo ima ljudi koji pisu i rade na platformama i kazu, iskljucivo se upada na platforme na preporuke, dakle, postujem te ali ne prodaji ode maglu, nije se smjela davati adresa ni od Yvette ni od Ilije pa se dala, a da nebi ovo sve ja sra bez veze, na Saipema "Scarabeo 9" mi je susjed, i ubacija je sina bez da sin ima ikakve skole ili nesto za pomorca (rustabout), i meni je da adresu od HR managera, dakle ta prica o nesmin ovo ono, saraj malo brate, over and out.

Last edited:
Mozda crnim podebljanim slovima stavka u ugovoru da se ne daje mail od Hr managera.
Gadljivo...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Put do Rig Managera

Nije istina da se upada iskljucivo na preporuke... Znam nekoliko ljudi koji su upali na racun prijasnjeg iskustva, PSV, DSV, Construction, Rov i sl.
Je jako mali broj ljudi ali postoje i ja sam takoder medu njima...

Adresa od bilo koga ti nece pomoci na nekim firmama, pogotovo na Maersku npr., ali ok firme na kojima si trenutno nisu na nivou drilling firmi pa kuzim da da ne razumijes...

Dizalicar je u pravu sta je napisao i to je tako, nekada jednostavno dode imas koga i ako ja dam tvoj cv to je to, unutra si bez obzira sta je jos 1000 drugih cv-a u officu, fora je da zele imati ljude koje netko pozna da ne dodu bas debili raditi, ali nije ni to bas uvijek slucaj ako me kuzis!

Sto se tice Asst. Rig Managera, znam troje koje su od 27 godina najmladi do 35 najstariji, naravno ameri...svi drilling background, nitko marine iako ima ljudi koji su iz marine dosli do Rig Managera, ali kazem malo!

Sve u svemu dobra veza sve moze, ali isto tako moze se upasti i sa iskustvom, teze , ali moze!

Last edited:
Kile, sto mi ti mozes pametovati o pomorstvu, mislim da 20 godina duge (na skoro svim vrstama brodova) govori samo za sebe plus dodaj jos 8 godina u offshore, dakle 28 godina na moru, u 8 godina u offshore bio na svim (Zapamti, NA SVIM) vrstama brodova, nisam radio, ali sam se ili iskrcavao ili ukrcavao ili slicno ali bio na njima, razgovarao sa ljudima, kako na tim brodovima tako i na onima koje sam sreo na picu.
Ne treba biti lumen i znati da neko tko ima srece ili je na pravom mistu u pravo vrime, upadne i bez preporuke, ali govorimo generalno.
Dakle, nitko ovdi nije trazio adresu od nikoga a vasa je slobodna volja ocete li je dati ili necete, a to o ugovorima HR managerima i prodavanju magle pricaj doma svojoj zeni ili djeci koja slusaju tvoje bogato iskustvo pomorca otvorenih usta, ako me KUZIS

Last edited:
Casper ne kuzim zasto si nabrijan, ovo je samo rasprava, nikakvo svadanje ili ja imam veci od tvoga i te fore...

Svaka cast na tvojih 20 godina duge, ali u ovih 8 godina na offshoru se nisi maknuo sa supply-era, a to sta si bio u gostima na nekom brodu ne znaci apsolutno nista, i definitivno nisi bio na svim brodovima jer to nije nitko bio...osim mozda nekog inspektora ili tehnicara...kuzis?
Po tvojoj tvrdnji isto tako sam ja bio u jako puno razlicitih aviona pa me to ne cini pilotom ili kompetentnim da pricam o tome...ti znas o PSV, a ovo drugo sta mislis da znas ja ti garantiram da neznas jer nisi imao di nauciti...ne kazem da je rocket sience ali jebiga...tako je...

Ovo zadnje te ne KUZIM, ne razumijem o cemu pricas tocno? HR managerima? Tko je njih spomenuo? I da zenu i djecu ne opterecujem sa brodom i sa pricama o brodu, za to imam forum :uzdravlje

@Kile,
Nisam nabrijan, ali cinjenica je da uvijek na moj post ti nadjes poklopac, otkud ti to da se nisam makao sa suplayera? da ti posaljem Matrikulu? doduse kratko vrijeme, kao Training Master ili Extra Master, znas da ja kad sam ozbiljan govorim argumentirano, a opsirnije ti mogu o nekim stvarima kad se nadjemo (vrime bi bilo) na picu pa ces vidjeti da nisam padobranac, ti si u avionu bio u Economy clasi i sidio na sidalici a ja sam na tim brodovima bio na mostu, gledao, pitao, a ti u pilotskoj kabini nisi bio, jel tako?

O HR managerima se spominje kod Dizalicara i u gornjim postovima.

@Ivan.K Aj.... molim te.....!!!!! iskreno reci......., koliko ti je trebalo vremena da smislis sto ces napisati!!!!????, Klasika........, bolje sutjeti da nitko ne misli da si budala nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju...../////!!!!@@@@<<<<KUZIS

ma svitu ne sluze vam adrese od rig menagera ili firme apsolutno nista
vi kad saljete s yahoo ili gmail jos bolje t-com ste SPAM

pa ja sam kad posaljem sa svog gmaila u firmu a kako su prominili kadrovika moja adressa je isal u SPAM a radim na toj foirmi i sla sam nebrojeno puta mail za let,kurs ,placa itd

tako da te adrese direkt od firme slabo vride(ja gledam sebi posla pomalo I ne trazim preko tih adressa sigurno)

Preporuka, dobra ric ,neko ko ce vas cv s sluzbenog kopjutera poslat nekom ko moze ucinit a imat ce volje procitat cv I dat ruku to triba nac.

Iako sad dobronamjerni savijet stojte di jeste I ne idite na drilling jer strahovito pada a mi smo u tom poslu TCN.

Last edited:
@casper

Nije istina, samo imamo zajednickih tema i volim sa tobom raspravljati, neces me vidjeti da komentiram po necemu o cemu neznam...offshore volim pa se tu nademo :D
Znam na kojim si brodovima bio, jednostavno, prije Bourbona si bi na EERV, pa si bio cif na na Liberty, pa si avanco za mastera na Libery pa si bio na Tampena i to je to...znaci sve psv koliko ja znam...nakon toga si na Tideu isto psv i to bi bilo to...nema pipelayera, dive supporta, constructiona, drilla i sl.

Bilo bi mi drago da se nakon svih ovih godina i vidimo, zasto ne jer ovako uvijek ispada blesavo...:uzdravlje

E i da u avionu uglavnom zadnje skoro 3 godine u business klasi hehe i bio sam u pilotskoj kabini u A380, 747 i 777, kratko, ali jesam :p

E vidis, nisi u pravu, bilo je dva tri broda izmedju na kratko (20-tak dana) npr. neznas da sam bio na Maerska, nevjerujes, a? :hihi

A ovaj brod na Tidea se vodi kao MPSV :hihi

Ili.....,(((( reka%%%% bi Ivan.k ....ne.....vi......rujes???......!!!! :D

Htio sam samo napisati da se nema smisla prepirati i svađati,zalipio sam dosta offshore adresa i to od nekih drilling kompanija i to ljudi koji su i recruiteri i rade u HR departmentu,osim toga mogu zalipiti direktne adrese ljudi koji su menageri na visim pozicijama na kompaniji i to ću isto učiniti.Jbga kriza je sada učinila svoje.Htio sam samo reci da cu to i napraviti i staviti jos adresa kad uhvatim slobodnog vremena koliko god bude trebalo.
A sad vazna stavka,procitajte samo pazljivo ovo sta je srelec rekao.Dovoljno je da se promini kadrovnik i sve sto posaljete pada u vodu zato jer se vodi kao spam i ljudi to uopce ne citaju a posebna je situacija sa yahoo i gmail adresama, kao i sa onim od t-coma.Rijesenje za to moze biti vlastita domena,ili kupnja email adrese da se vodi posebno,znaci da nakon @ znaka stoji od neke ustanove,fakulteta,kompanije ili jednostavno vlastito ime i prezime.Jos jedna bitna stavka.Kad sam napisao nasih rig managera odnosno OIM-a ima na dobrostojećim kompanijama.A oni su svoj zanat tukli na eni saipemu,pa je tamo sredniom 2005tih velika većina njih presla na Seadrilla,a sa Seadrilla si onda mogao gdje hoces.
To je to sta stoji a ja kad uhvatim vremena stavit cu jos adresa i molim vas da se ne prepirete tu radi nekih gluposti kad osim nasih na dobrim kompanijama ima i poljaka i to na tone i to na bacanje.Dovoljno je vidjeti onaj oglas sta je stao prije krize gdje je poljak dizalicar ima nekih 18000-19000 iljada eura
CRANE OPERATOR/AB | Jobs | VShips VCrew a nemogu ga naci pa je oglas postavljan vise puta.
Molim vas jos jednom da se vodi konstruktivna rasprava gdje se moze informirati,a ne da nas poljaci deru u svakom segmentu a mi se prepiremo za mrvice..

Htio sam samo napisati da se nema smisla prepirati i svađati,zalipio sam dosta offshore adresa i to od nekih drilling kompanija i to ljudi koji su i recruiteri i rade u HR departmentu,osim toga mogu zalipiti direktne adrese ljudi koji su menageri na visim pozicijama na kompaniji i to ću isto učiniti.Jbga kriza je sada učinila svoje.Htio sam samo reci da cu to i napraviti i staviti jos adresa kad uhvatim slobodnog vremena koliko god bude trebalo.
A sad vazna stavka,procitajte samo pazljivo ovo sta je srelec rekao.Dovoljno je da se promini kadrovnik i sve sto posaljete pada u vodu zato jer se vodi kao spam i ljudi to uopce ne citaju a posebna je situacija sa yahoo i gmail adresama, kao i sa onim od t-coma.Rijesenje za to moze biti vlastita domena,ili kupnja email adrese da se vodi posebno,znaci da nakon @ znaka stoji od neke ustanove,fakulteta,kompanije ili jednostavno vlastito ime i prezime.Jos jedna bitna stavka.Kad sam napisao nasih rig managera odnosno OIM-a ima na dobrostojećim kompanijama.A oni su svoj zanat tukli na eni saipemu,pa je tamo sredniom 2005tih velika većina njih presla na Seadrilla,a sa Seadrilla si onda mogao gdje hoces.
To je to sta stoji a ja kad uhvatim vremena stavit cu jos adresa i molim vas da se ne prepirete tu radi nekih gluposti kad osim nasih na dobrim kompanijama ima i poljaka i to na tone i to na bacanje.Dovoljno je vidjeti onaj oglas sta je stao prije krize gdje je poljak dizalicar ima nekih 18000-19000 iljada eura
CRANE OPERATOR/AB | Jobs | VShips VCrew a nemogu ga naci pa je oglas postavljan vise puta.
Molim vas jos jednom da se vodi konstruktivna rasprava gdje se moze informirati,a ne da nas poljaci deru u svakom segmentu a mi se prepiremo za mrvice..

Bravo Picard super post. Triba nam sloga a ne vridanje i sranja. Bravo jos jednom

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back