Refreshment za C/O koji je dobio bravet po starom zakonu!

Off

Mornar/Motorista
Covik ima zavrsenu srednju pomorsku. Dobio je unlimited bravet C/O po starom zakonu, u zadnjih pet godina plovi kao C/O, ali na brodovima manjim od 3000 GT.
Ne zeli varat i upisivat u matrikulu brodove preko 3000 GT jer na njima nije bio. Znaci oce sve posteno i sad dolazimo do pitanja.
Da li on moze na osnovu refreshmenta ponovo dobit C/O unlimited ili ce ga oni u LK odjebaus i dat mu bravet do 3000 GT jer na osnovu navigacije nemoze produzit svoj unlimited bravet (sva navigacija u zadnjih pet godina mu je ispod 3000GT i jedina opcija mu je taj famozni refreshment)?
grouphugg.gif

Brevet unlimited je steka prije'98-me,mislim da bi triba dobit opet unlimited.
Nisam 100% siguran.

Ako je 98 dobio STCW 95 brevet chiefa > 3000GT pa poslije toga bio na manjim brodima ima pravo izac na refreshment i ponovo ga dobit. Ako nije dobio 98 / 99 unlimited brevet reci mu da mi je zao i da sam i sam tako spusio. Bas sam nedavno bio u LK Rijeka pitati.

Ako je 98 dobio STCW 95 brevet chiefa > 3000GT pa poslije toga bio na manjim brodima ima pravo izac na refreshment i ponovo ga dobit. Ako nije dobio 98 / 99 unlimited brevet reci mu da mi je zao i da sam i sam tako spusio. Bas sam nedavno bio u LK Rijeka pitati.

Ima on bravet 3000+, dobio ga je prije te famozne 98 i vrijedi mu jos godinu dana. Znaci sa refreshmentom bi ga mogao produziti bez problema. Morat cemo isto pitat nekoga blizeg nekoj LK jer imamo ovde odgovora i za da i za ne. Ne bi me cudilo da u Rijeci bude moguce, a recimo u Splitu ne.
306.gif

Offtopic - ovi su mi veceras uljepsali dan: http://www.registarbranitelja.com/p.php Je da steka, ali uspio sam pogledati "par imena", mamicu im njihovu bezobraznu....
nocomment.gif

....Ako nije dobio 98 / 99 unlimited brevet reci mu da mi je zao i da sam i sam tako spusio. Bas sam nedavno bio u LK Rijeka pitati.

Bas i nije istina.Jadran je primjer da nije bas ovako. Obratite se njemu po ovom pitanju.

Jucer sam bio u LK kad je bas jedan tip pita za taj C/O refreshment, odgovoreno mu je da mora izaci na ispit, koji se sastoji od 20 pitanja i zatim dobije opet C/O unlimited.

Dobit će brevet ali mora izaći na ispit koji se sastoji od 20 pitanja. Ja sam polo?žio i ne??to o tome napisao. Pogledaj "Obnova breveta" - Bartolomeo.

Pozdrav

Pozdrav svima...
Trazim malu pomoc,naime imam isti problem,radio sam u offshoru na manjim brodovima i trebao bih napraviti refreshment za c/o,u stisci sam s vremenom tako da bih zamolio ako je netko to polagao vec da mi malo pomogne oko ovih odgovora...dakle pitanje je da li mozda postoji neki link ili nesto tome slicno gdje je to vec sve odgovoreno...nadam se da ima neka dobra dusa koja je to vec odgonetnula pa da priskoci u pomoc...
Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvoj pomoci

Back