Tra?žim savjet...

Pozdrav svima!
Evo prije 8 mj. ovdje sam tra?žio savjete i uputstva kako da se ukrcam kao kadet, na koji tip brodova i sl. Dobio sam korisne informacije zbog kojih sam se na kraju i ukrcao, te ovom prilikom zahvaljujem svima, a posebno onima koji su osmislili ovaj forum (iskreno nijedan kadet nigdje neće vi??e saznat nego ovdje, na ovom forumu). Odradio sam prvi dio kadeture na konteneru jer sam slu??ao savjete svih vas kolega, a posebno Beerseeker-a te sam prihvatio prvo ??to se otvorilo i nisam po?žalio. Eeeee, a sada već razmi??ljam ??ta dalje! :o Naime, čitajući post od El Shadai-a, sku?žio sam da mislimo isto :D Ako me jebu da znam za??to me jebu...
??elja mi je da drugi dio kadeture odradim na LNG-a, jer smatram da nemam ??anse trenutno za offshore. Smatram da je to bolje od kontenera, pa vas sve molim ukoliko imate kakav savjet ili iskustva za podjeliti kako da se dokopam LNG-a ili koji je najbolji put za to, samo dajte!!! :uzdravlje Pozdrav

Probaj kod Globtika, sad kad ima?? jedan brod iza sebe puno su veće ??anse da te uzmu. Kod njih ima?? dobre izglede kao kadet na LNG, i ja sam tamo počeo pred 10-ak godina prvo na kemiji a već drugi brod na LNG-u. Nisu cvijeće ali za počet su ok, kad ??porka?? matrikulu onda ide?? dalje. Ja sam je tamo ??porkava 6 godina, nije mi pala kruna sa glave...

Pozdrav svima!
Evo prije 8 mj. ovdje sam tražio savjete i uputstva kako da se ukrcam kao kadet, na koji tip brodova i sl. Dobio sam korisne informacije zbog kojih sam se na kraju i ukrcao, te ovom prilikom zahvaljujem svima, a posebno onima koji su osmislili ovaj forum (iskreno nijedan kadet nigdje neće više saznat nego ovdje, na ovom forumu). Odradio sam prvi dio kadeture na konteneru jer sam slušao savjete svih vas kolega, a posebno Beerseeker-a te sam prihvatio prvo što se otvorilo i nisam požalio. Eeeee, a sada već razmišljam šta dalje! :o Naime, čitajući post od El Shadai-a, skužio sam da mislimo isto :D Ako me jebu da znam zašto me jebu...
Želja mi je da drugi dio kadeture odradim na LNG-a, jer smatram da nemam šanse trenutno za offshore. Smatram da je to bolje od kontenera, pa vas sve molim ukoliko imate kakav savjet ili iskustva za podjeliti kako da se dokopam LNG-a ili koji je najbolji put za to, samo dajte!!! :uzdravlje Pozdrav

Mislim da ces tesko priko agencije/direktno vanka na LNG.....kod mene recimo na LNG ima 10 godina ili Indijac ili Indonezin
Provaj kod nasih agenata....Mlikota,Magazin,Vodopivac,V ship,Azalea...itd
Mada te price o malo vecoj lovi hmmmmm....uzmi sta ti se nudi nisi u poziciju birat....posli ces birat kad stanes utvrdo s breveton...to ti je put.....tj. moj savjet
I sritno

Mislim da ces tesko priko agencije/direktno vanka na LNG.....kod mene recimo na LNG ima 10 godina ili Indijac ili Indonezin
Provaj kod nasih agenata....Mlikota,Magazin,Vodopivac,V ship,Azalea...itd
Mada te price o malo vecoj lovi hmmmmm....uzmi sta ti se nudi nisi u poziciju birat....posli ces birat kad stanes utvrdo s breveton...to ti je put.....tj. moj savjet
I sritno

Hvala, a znam da ne mogu birati ali to mi je nekako ?želja... čitam ovdje po forumu pa ljudi govore neče?? navigati i raditi isti posao za manje novca na kontenera ako mo?že?? biti bolje plaćen na LNG-a!!! :rolleyes: Eto zanima me kolike su razlike u plaćama, odnosno koliko imaju deck oficiri na LNG-a??? Dok si na brodu ili pernament, nije bitno???

Hvala, a znam da ne mogu birati ali to mi je nekako ?želja... čitam ovdje po forumu pa ljudi govore neče?? navigati i raditi isti posao za manje novca na kontenera ako mo?že?? biti bolje plaćen na LNG-a!!! :rolleyes: Eto zanima me kolike su razlike u plaćama, odnosno koliko imaju deck oficiri na LNG-a??? Dok si na brodu ili pernament, nije bitno???

Tebe za asistenturu ne bi tribalo zanimat kolika je placa nego sta prije zavrsit.
Ajde razmisljaj ovako....bi li radje ceka LNG za 100$ vise godinu i po ili za misec isa dovrsit kadeturu na bulka?
To ti je jedina dilema..
Kad zavrsis kadeturu,polozis brevet i placa ce skocit
Ja san osobno tuka 14 miseci asistenture od kolpa za 420$
Danas na LNG a moga san i na putnicke,offshore,jahte itd....sve prema preferencama....razumis
Drzi ti vrabca u ruci a ne vataj goluba na grani.....nisu vrimena za tako sta
Pusti place....pusti vrste brodi....zavrsi kadeturu sta prije...polozi brevet....onda dalje.....i samo tim rasporedom
Aj zivija

Tebe za asistenturu ne bi tribalo zanimat kolika je placa nego sta prije zavrsit.
Ajde razmisljaj ovako....bi li radje ceka LNG za 100$ vise godinu i po ili za misec isa dovrsit kadeturu na bulka?
To ti je jedina dilema..
Kad zavrsis kadeturu,polozis brevet i placa ce skocit
Ja san osobno tuka 14 miseci asistenture od kolpa za 420$
Danas na LNG a moga san i na putnicke,offshore,jahte itd....sve prema preferencama....razumis
Drzi ti vrabca u ruci a ne vataj goluba na grani.....nisu vrimena za tako sta
Pusti place....pusti vrste brodi....zavrsi kadeturu sta prije...polozi brevet....onda dalje.....i samo tim rasporedom
Aj zivija

Grubo ali iskreno, hvala!!! :D
Dilema je sljedeća imam 27 trebam jo?? jedan ugovor da zavr??im kadeturu, a vele mi da za LNG treba 6 mj. treninga iako si već oficir, a dolazi?? sa npr. kontenera, a tih 6 mj. treninga računa ti se iako si kadet. Dali je to zbog breveta ili ??? Ispravi me ako grije??im jer stvarno neznam mnogo i sve to ??to ide uz LNG mi je novo, zato se raspitujem. Imam prijatelja koji je prvi na kemiji i iz razgovora s njim počeo sam malo da kopam za informacijama, samo to!!! Ajde dajte da čujem kolike su plaće ja i onako imam svog vrabca ali onaj golub me j..e!! :uzdravlje

Grubo ali iskreno, hvala!!! :D
Dilema je sljedeća imam 27 trebam jo?? jedan ugovor da zavr??im kadeturu, a vele mi da za LNG treba 6 mj. treninga iako si već oficir, a dolazi?? sa npr. kontenera, a tih 6 mj. treninga računa ti se iako si kadet. Dali je to zbog breveta ili ??? Ispravi me ako grije??im jer stvarno neznam mnogo i sve to ??to ide uz LNG mi je novo, zato se raspitujem. Imam prijatelja koji je prvi na kemiji i iz razgovora s njim počeo sam malo da kopam za informacijama, samo to!!! Ajde dajte da čujem kolike su plaće ja i onako imam svog vrabca ali onaj golub me j..e!! :uzdravlje

Tih 6 mjeseci je zbog "Gas Advance" breveta, al provjeri to, jel ko mi je ne??to u glavi da su to smanjili na 4...Iako to ne bi treba bit uvjet da te netko ukrca. Ako nema?? taj brevet ne mo?že?? dr?žat gvardiju u cargo operaciji, al to je na kuverti manji problem, jer jednog oficira lako pokrije CO....I na kraju radi se o jednom ugovoru( 4 mjeseca)... Amerima i recimo Belgijancima je uvjet 10 cargo operacija za taj brevet, ali danas kad dosta LNG-a stoji na sidru to dovodi do problema... Na??i su tu malo pametniji, hehe:udriglavom
Po tvojoj situaciji najbolje bi ti bilo da proba?? preko Globtika na Shella odradit ostatak kadeture i nastavit onda tamo dalje kasnije kao oficir.

Isto tako ako ti netko ponudi LPG, to je dobar put za LNG (isti je brevet - advance gas)

Naravno treba?? SAMO upast negdi:D

Sritno

Tri miseca je dosta za advance brevet po novom pravilniku..
Po mome mi??ljenju premalo za i??ta uvatit, pogotovo na ovin mojin brodima, kako mi se čini u tri miseca ću imat jedan ukrcaj i to je to, a garantiran da i onda neću qrca razumit.. a ??ta je tu je...

Tih 6 mjeseci je zbog "Gas Advance" breveta, al provjeri to, jel ko mi je ne??to u glavi da su to smanjili na 4...Iako to ne bi treba bit uvjet da te netko ukrca. Ako nema?? taj brevet ne mo?že?? dr?žat gvardiju u cargo operaciji, al to je na kuverti manji problem, jer jednog oficira lako pokrije CO....I na kraju radi se o jednom ugovoru( 4 mjeseca)... Amerima i recimo Belgijancima je uvjet 10 cargo operacija za taj brevet, ali danas kad dosta LNG-a stoji na sidru to dovodi do problema... Na??i su tu malo pametniji, hehe:udriglavom
Po tvojoj situaciji najbolje bi ti bilo da proba?? preko Globtika na Shella odradit ostatak kadeture i nastavit onda tamo dalje kasnije kao oficir.

Isto tako ako ti netko ponudi LPG, to je dobar put za LNG (isti je brevet - advance gas)

Naravno treba?? SAMO upast negdi:D

Sritno

Hvala KOLEGA!!! :D
Pomalo mi je slika o LNG-u jasnija, e da je sad jo?? negdje upasti :udriglavom !!!!
Vidim nitko ne spominje te oficirske plaće, to je izgleda velika tajna :p svejedno hvala i pozdrav

Hvala KOLEGA!!! :D
Pomalo mi je slika o LNG-u jasnija, e da je sad jo?? negdje upasti :udriglavom !!!!
Vidim nitko ne spominje te oficirske plaće, to je izgleda velika tajna :p svejedno hvala i pozdrav

Pa ako se ne varam treći palube su oko 3-4 iljade eura, sekondi oko 5-6 iljada, ovisi o kompaniji... Na mojoj kompaniji nema na??ih trećih, sekondi imaju 6000.

Mislim da ti plaće ne bi tribale bit puno bitne, jer di god krene?? navigat, nigdi se ba?? neće?? obogatit, a do neke love će?? doć tek kao prvi palube (mada ni onda neće?? bit bogat), a do tada će?? se izrigat i napi??at krvi, pa ti se mo?žda lova i ogadi...

Sritno

Pa ako se ne varam treći palube su oko 3-4 iljade eura, sekondi oko 5-6 iljada, ovisi o kompaniji... Na mojoj kompaniji nema na??ih trećih, sekondi imaju 6000.

Mislim da ti plaće ne bi tribale bit puno bitne, jer di god krene?? navigat, nigdi se ba?? neće?? obogatit, a do neke love će?? doć tek kao prvi palube (mada ni onda neće?? bit bogat), a do tada će?? se izrigat i napi??at krvi, pa ti se mo?žda lova i ogadi...

Sritno

A vidi?? da danas ovi mladi samo za lovu pitaju,nema veze posal nego kolika je plaća.....Nadam se da se Marko neće uvrijediti ali to je moje mi??ljenje.
Na prvom mjestu bi ti trebalo biti da se pobrine?? kako dobro naučiti posao,odraditi kadeturu kako spada i čvrsto stat na noge,pare će pomalo same po sebi doći,samo do toga te dijeli poprilično mjeseci navigacije stari moj.

A vidi?? da danas ovi mladi samo za lovu pitaju,nema veze posal nego kolika je plaća.....Nadam se da se Marko neće uvrijediti ali to je moje mi??ljenje.
Na prvom mjestu bi ti trebalo biti da se pobrine?? kako dobro naučiti posao,odraditi kadeturu kako spada i čvrsto stat na noge,pare će pomalo same po sebi doći,samo do toga te dijeli poprilično mjeseci navigacije stari moj.

Prije nego pocnes navigati, para je na prvom mistu, posli kad zagrizes u kruh sa sedam kora, stvari se promjene...

Nema ljutnje High, ima?? pravo znanje je sve! Ako me ne??to ljuti onda je to kada ne??to ne znam! :kafa Realan sam i znam da me čeka dug put i mjeseci navigacije samo se informiram jer ?želim biti na pravom putu jer već kasnim (kad su u pitanju godine)! Mislim da svi rade da zarade pa je i to na kraju bitno! Hvala na odgovorima i sretno svima ma gdje god bili :D

Pozdrav svima!
Evo prije 8 mj. ovdje sam tra?žio savjete i uputstva kako da se ukrcam kao kadet, na koji tip brodova i sl. Dobio sam korisne informacije zbog kojih sam se na kraju i ukrcao, te ovom prilikom zahvaljujem svima, a posebno onima koji su osmislili ovaj forum (iskreno nijedan kadet nigdje neće vi??e saznat nego ovdje, na ovom forumu). Odradio sam prvi dio kadeture na konteneru jer sam slu??ao savjete svih vas kolega, a posebno Beerseeker-a te sam prihvatio prvo ??to se otvorilo i nisam po?žalio. Eeeee, a sada već razmi??ljam ??ta dalje! :o Naime, čitajući post od El Shadai-a, sku?žio sam da mislimo isto :D Ako me jebu da znam za??to me jebu...
??elja mi je da drugi dio kadeture odradim na LNG-a, jer smatram da nemam ??anse trenutno za offshore. Smatram da je to bolje od kontenera, pa vas sve molim ukoliko imate kakav savjet ili iskustva za podjeliti kako da se dokopam LNG-a ili koji je najbolji put za to, samo dajte!!! :uzdravlje Pozdrav

Prvenstveno zbog ovoga je forum i zamisljen a sve drugo je extra. Jedan si od rijetkih koji se vrate ode i recu kako je bilo drugi samo kupe info i muce te salju CV okolo. Ali neka bitno je da se ima odakle skupiti i naci adrese.

Zivia i idemo dalje tvoju karijeru graditi prvenstveno ti a mi drugi cemo opet pomoci ako zapne :uzdravlje

Jedan si od rijetkih koji se vrate ode i recu kako je bilo drugi samo kupe info i muce te salju CV okolo.
Svaki dan san na forumu tako da san se navuka ka na veliki makijato, jutro ne moze bez njega pocet. :D
Ako bude na brodu interneta onda cu naravno vam se javit, ako ne onda tek kad dodjem doma.:o

prvenstveno zbog ovoga je forum i zamisljen a sve drugo je extra. jedan si od rijetkih koji se vrate ode i recu kako je bilo drugi samo kupe info i muce te salju cv okolo. ali neka bitno je da se ima odakle skupiti i naci adrese.

Zivia i idemo dalje tvoju karijeru graditi prvenstveno ti a mi drugi cemo opet pomoci ako zapne :uzdravlje

Potpisujem !

Pa stvarno bi se trebali malo primiriti.
Svi bi vi lovu odmah, sada, pa najbolje da vam isplate par miliona bilo cega a da vi to odradite kad predete 50 godina pa da sa 60 odete u mirovinu;)

Situacija je ista kao i prije 10 godina kada sam i ja trazio ukrcaj za kadeta. No nije mi bilo na kraj pameti birati nego samo da dobijem klasu i daje "pickom" kroz zivot.
A danasnja ekipa bi tamo, ovaj bi tamo jer je veca lova i nista se ne radi.

Uci ce vam prije metar u guzicu kad vas crni ili zuti master izjebe nego sto cete nauciti cijeniti iskustvo i kako se ponasati i postaviti u situacijama koje vas ocekuju.

Odradite 12 mjeseci pa se onda bahatite po agencijama sto se babi snilo sa brevetom u ruci.

Back