Skuribanda
New member
.....
Last edited:
Ja mislim da drugacije gledaju lijeÄniÄki za upis na faks i za ukrcaj na brod.Ma dada to sam i mislio, ustanove koje obavljaju lijecnicke za odredene kompanije. Ovisi gdje koja kompanija salje za obavljanje lijecnickih pa mi receno da je to vani jos rigoroznije. Ne znam, probat cu se dogovorit s tim doktorom koji mi je i napravio taj pregled za upis u pomorski faks da mi napravi pregled i sad jer me on i uvalio u ovu situaciju sad...ne znam sta ako me odbije eto...
Prijatelju ostavi se broda i kreni u nesto drugo.
Zamisli da napravis sranje jer nisi skuzio pravu boju usred izbjegavanja na moru.....
Sent from my iPhone using Tapatalk
onda moze biti strojar, mi i nismo pomorciMalo je to ostro ali jednostavno se moran slozit
Ako nemos procitat brojeve na one obojane kartice ili ako imas poteskoce pa makar i male onda most nije za tebe.
Budimo realni..... ako postoji i najmanja mogucnost neprepoznavanja crvene i zelene to je velika opasnost
Samo da se sitimo singapura,malake i slicnih high trafic podrucja
Sent from my internet mobile device
Tesko sa nautike na strojarstvo , da je obrnuto lako bi bilo ...onda moze biti strojar, mi i nismo pomorci
Poslano sa mog Lenovo A6020a40 koristeći Tapatalk
5 tjedana 12 sati on i 12 off, godinu dana pekarske smjene, tj od ponoci do podne pa ni suze nisam pustia,A ne znan bas.
Ovi moji makinisti ne bi izdrzali da su po gvardijama cili ugovor. Onih par dana u portu vidis in suze niz lice, a ako in se kaze da na sidru budu u gvardiji onda mozes ocekivati pobunu na brodu Bounty.
A da kojin slucajen nekad moraju raditi 6-6 izvrsili bi masovni harakiri nakon dana ipo.
Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk
vi kapetani gore da, doli u stroju i ne vidim neki problem, cak sam radio s kapom koji nije imao oko, al ako nedaju medicine rada na brod, bolje se odma okreniti turizmu,Ja osobno ne bi nikome dopustia rad na brodu ako je daltonist.....jednostsvno previse je opasno
Sent from my internet mobile device
Ovisi sta mislis pod daltonizam. Da li je to samo blagi poremecaj ili bas ful daltonizam. Ako je bas daltonizam, nece to proc ni za makinu. Kao sta sam gore napisao, i ja imam blagi poremecaj pa nisam nikad imao problema sa ukrcajem jer sam u makini tj struja. Napravio sam posebni specijalisticki pregled di mi je utvrÄ‘enblagi stupanj. Rekli su da sam na palubi da to nebi proslo. I da, nisam nikad precvikao krivu zicu haha4 x 8 su najbolje gvardije, ja sam tako odradio 6 mjeseci na prvom brodu kao Äetvrti makine. Ali ovo se sve pretvara u temu paluba protiv strojarnice i kome je teže u životu. Ajmo se ostavit tih gluposti.
Konkretno mene zanima moguÄnost ukrcaja na brod s daltonizmom za strojare. Imam osobu u obitelji koja bi htjela u srednju pomorsku a daltonist je, pa sada ne znamo Å¡to napraviti. ÄŒini mi se da sve ovisi o ljeÄniku. Uglavnom sve firme Å¡alju svojim ljeÄnicima i koliko ja znam, za daltoniste nema prolaza niti za strojare. Moja prva ljeÄnica mi je rekla tako, takoÄ‘er kolega koji je radio pregled za Carnivala nije proÅ¡ao zbog istog problema. Tako da mi se Äini da za daltoniste nema mjesta, ali evo baÅ¡ zovem razne medicine rada i pokuÅ¡avam od njih dobiti neke informacije. Na žalost baÅ¡ ne žele preko telefona o tome , a i dosta ih je na godiÅ¡njem odmoru.
Druga stvar, postoje naoÄale za "korekciju" daltonizma. Stavljam ovo pod navodnike jer koliko one pomažu - to ne znam, a ne znam niti da li bi to proÅ¡lo kod ljeÄnika. Ali nastojim dobiti informacije i o tome.
Ovisi sta mislis pod daltonizam.
To nije daltonizam. Treba ic na anomaloskopiju i utvrditi tocan stupanj defekta. Po meni je to cca srednji stupanj. Za makinu i dalje ok. I onda kada se napravi anomaloskopija i dobije nalaz vise nikad se ne mora ic na ovaj ishihara test i stresirat se oko toga. Samo se pokaze papir i mirna Bosna.Ne prepoznavanje polovice brojeva u testu https://www.optometrija.net/pogreske-oka/test-vida-boje/