Yahte + adrese

Dalmos

New member
Pa evo ovidin da nas ima dosta i da razgovaramo o svemu pa bi ja onda jos recimo otvoria novu temu. Sta mislite o poslu na Yahti o zaposljavanju na yahti o placama i slicno. Ima li neko iskustva na S/Y ili M/Y. Ja mogu reci da san dosta u kontaktu s tim ljudima sta zaposljavaju i mogu reci da ima poslova da te glava zaboli o placama. Ali eto forum je sad otvoren pa krenimo u razmjenu iskustava , prica i slicno. :)

Last edited:
Evo ja cu prvi i bacit par rici o jahatma. Mislim da je to dobar posao koji kao i svaki ima dobrih i losih strana. Dobre strane su staje tu vjerovatno lagan posao a dora placa. A sta se tce losih recimo da nikad neznas kad ce te vlesnik sutirati ili kad ce on bankrotirati. Ujedno lose je sta su ugovori pretezno predugacki. Evo ja dobia ponudu prije nekih 5-6 dana od jednog tipa 7000$misecno ali ugovor 6 miseci tamo i 15dana doma. Mislim teska glupost. Ima san i ponudu lani u 9 misec da iden godinu dana izkomada dok se jahta ne napravi da nadgeldan i onda da s njom isplovim. Te nakon te godine dana ugovor ce biti 3-3. A placa 10000$ svaki misec. ALi kako da ostavin zenu i obitelj i oden godinu dana. Mozda bi to i prihvatia da san sam ali sad nikako pogotovo nakon ovih ode ugovora od 10-12 tjedana. :D Evo stavicu i par ponuda sta san dobija pa me interesira vase misljenje o ovoj temi.

55m Sailing Yacht. Y3 Chief Engineer, 8500 usd per month negotiable.

70m Motor Yacht, Chief Engineer, Y1 or Y2 with MTU Course. 5500 euros x 12 for a 1 :1 rotation. Own Cabin. Start in May current engineer has swallowed the anchor and is being employed ashore.

Chief Engineer, Y1, 60m Motor Yacht, 2 on 1 off rotation, 7000 euros x 12.

Very Large Motor Yacht, 111/2 unlimited, Chief Engineer, 1 : 1 rotation, 9 to 12k usd x 12

Chief Engineer Y2 qualified people or Y3 with MTU course. 4080kw and 40m and 328grt Motor Yacht. Salary 6000 Euro per month. Boat is in yard in Italy until Feb then off to Barcelona (home port). Private and Charter thru to September. Start ASAP

Rotational Chief, â??7500 x 12, 4 on 2 off, Class 2 certificate start immediately.

Eto to su neke od ponuda. NA neke sam i pokusao al me nije primilo :D ali jebiga nikad neznas dok ne probas. Evo iman i jednu za elektricara.

ETO, 5500 euros x 13. 1 on 1 off rotational system.

Yachts...

Yachts...

Zanimljivo u svakom pogledu, pogotovo mlađim i "slobodnim" pomorcima, mada i s obzirom na prihvatljive ponude dalo bi se razmislit i svima nama.

Ovdije u Dubrovniku agencija Sidro dobila je zastupni??tvo za ukrcaj na mega jahte (među njima i na Abramovićeve).
I sam sam bio zainteresiran te okrenu Pera (vlasnik agencije) a info je bio da potrazuje i nautičare i strojare (vi??e strojare) s tim da prednost imaju oni sa iskustvom na jahtama / putničkim brodovima.
Plaće se razlikuju ima?? li visu ili ne, tako da
2/eng bez vise oko 4600â?? permanent a sa vi??om oko 5200â?? permanent.
Ugovori 3/3 mjeseca s permanent plaćom.

Interesantno...računajući da su te jahte prete?žno stacionirane negdije po mega marinama te vrlo malo tijekom godine su u eksplataciji.
Znači pretezno lickanje i odr?žavanje dok se gazda nesjeti napravit koji parti ili kruzing sa novim komadom:hihi

? to ka?žu iskusni jahta??i...:kafa

Agencije za jahte...

Agencije za jahte...

Dalmos, ma ima nas i nauticara koji bi htijeli poc na jahte...;)
Daj koju adresu iz tih kreajeva i ubaci koju ponudu posla i za nas...
Nebudi ??piko...:D

Neznam jeli to istinito ali sam cuo da je neki lik koji je radio na yahti nekoj dobio napojnicu od 50000 eura od nekog rusa koji se " razvalio " slaveci svoj rodjendan. :D

Ma sonny kakvi rusi pored tebe...10000$ iz vedra neba pa u rebra sjelo mi je na moj račun + dodatne dnevne beneficije.
Ma nemičem se ja odavde dokle god budu ovakvi primamljivi uvijeti.:D

ps - Nego moramo se dogovoriti oko unovčenja ovog računa....;)

:uzdravlje

Za nauticare

Za nauticare

Evo posto mi neki nauticari odavde non-stop salju PP da in stavin i koji oglas za yahte e pa evo sta se trazi. ;)

2nd mate position onboard 54m Motor Yacht
2nd mate required with minimum of OOW. The yacht does some chartering and is partly private use as well. It cruises extensively worldwide
Qualification :
Minimum of OOW ticket required
Start Date : as soon as possible Employee Type: Fulltime Latest application date: 31/03/2008
Last update: 14/03/2008

TEMPORARY CAPTAIN for 30m WALLY
Experienced Captain required for a period of 4 months.
Qualification :
Minimum of a Yachtmaster Offshore with COMMERCIAL ENDORSEMENT.
Start Date : ASAP Employee Type: For 4 months Latest application date: 01/04/2008

Last update: 17/03/2008

4th Officer required for Very Large Motor Yacht
4th Officer with a 2nd Mate Foreign Going Certificate or OOW for ships over 3,000 grt. This yacht is totally private and is based in U.A.E
Qualification :
2nd Mate foreign going certificate or oow.
Start Date : as soon as possible Employee Type: Fulltime Latest application date: 31/03/2008
Last update: 14/03/2008

MATE for 45m NEW BUILD MY
Candidates should be experienced. ***NO couples*** PRIVATE use only and launching Summer 2008. Boat is Med Based all year.
Qualification :
Minimum OOW
Start Date : ASAP Employee Type: Full Time Latest application date: 30/03/2008
Last update: 27/02/2008

CHIEF OFFICER for 48m MY
MUST have good experience and be knowledgeable in ISM and ISPS procedures. MUST also have good maintenance and Med experience. Drive time will be incorporated into the role.
Qualification :
Minimum of a CHIEF MATE 3000gt ticket.
Start Date : ASAP Employee Type: Full Time Latest application date: 01/03/2008
Last update: 19/02/2008

Evo jedna i za Kapetena

CAPTAIN (rotational) required for 42m MY
Candidates MUST have good engineering skills (to oversee the boats engineer), be experienced with diving (Nitrox) and fishing (trolling and bottom). PRIVATE use ONLY and busy. Worldwide cruising.
Qualification :
Minimum ticket required - 500gt Masters.
Start Date : May 08 Employee Type: Rotation of 3 on 3 off Latest application date: 30/04/2008
Last update: 14/02/2008
Ko voli nek proba . Ovo je Fred Dovaston

Agencije....

Agencije....

To se tra?ži Dalmo??,
ma bez obzira ??to su tu neku nepisanu regulu o netrpeljivosti makine i palube kad je poso u pitanju oni nasi stari pomorci uspostavili, ali mi mlađi moramo to pobit:hihi i pokazat da ....gdje ima dima ima i vatre:p

Ti si tamo, na??a perjanica u bijelom svjetu...oslu??kuj i javljaj nam adrese.
Mo?žda se i sretnemo na kojoj jahti!

http://www.dovaston.com/Default.aspx (Dalmo??ev info)

u Dubrovniku agencija Sidro tel 020 357 920 (tra?žite Pera)

Čuo sam da V-ships u splitu krca na jahte isto?!

http://www.vikingrecruitment.com/ (jahte i putnički)

evo jedna objavljena na jadranbrodu :

Posted: Sun Mar 30, 2008 6:41 pm Post subject: Trazim mornara za jahtu 35m
--------------------------------------------------------------------------
Trazim mornara za jahtu 35m.
Uslovi:
Nepusac
Roniocki ispit
Ispit voditelja brodice
Engleski ili italijanski jezik

informacije
miran.debeljak@amis.net

Tema je Yahte

Tema je Yahte

Molim vas da se vratimo na teme o Yahtama i nepisemo ode pizdarije inace ce biti brisanja a ako se nebude postovalo bice i zutih kartona. Pa ipak ne zelimo da ovaj forum dode u klasu jadran broda zar ne? :cool:

Tako je Dalmo??!

Nego ??alji te Jahta??ke adrese, podjeli s nama svoje muke odabira na koju jahtu poci.;)

Pozdrav.

Tako je Dalmo??!

Nego ??alji te Jahta??ke adrese, podjeli s nama svoje muke odabira na koju jahtu poci.;)

Pozdrav.

Načuo sam kako Blagajić gleda uokolo tko bi mu dao posadu za jahte ( ako mu za?živi ideja sad kad je g.??trok ispao iz igre) , tko je zainteresiran ni??ta ne ko??ta poslat mail, firma je čini mi se profectus ?

pozdrav...evo ja imam krtko iskustvo sa jahta...isa sam samo privremeno za misec dana uskociti za mornara u Monaco na M/Y Sokar i mogu sve najbolje reci o tome!place su jako dobre,a ugovori su nesto kao 11 miseci na brodu a misec doma,samo sto svi clanovi posade imaju verbalni ugovor sa kapetanom pa se ide svakih 15 dana kuci i 15 na brodu...mislim da jeslicna situacija i na drugim jahtama,samo sto triba naci dobrog gazdu...

pozdrav...evo ja imam krtko iskustvo sa jahta...isa sam samo privremeno za misec dana uskociti za mornara u Monaco na M/Y Sokar i mogu sve najbolje reci o tome!place su jako dobre,a ugovori su nesto kao 11 miseci na brodu a misec doma,samo sto svi clanovi posade imaju verbalni ugovor sa kapetanom pa se ide svakih 15 dana kuci i 15 na brodu...mislim da jeslicna situacija i na drugim jahtama,samo sto triba naci dobrog gazdu...

Fala ecko22 jako korisna informacija. A reci mi priko koga si upa? I planirs li opet nazad?

to je jahta di mi caca naviga i jos 3 prijatelja,pa sam priko cace i posa...traze mi posa tamo pa cim bude prva prilika idem odma,vec sam tri puta odbija ponude i tek sad vidim da sam bija glup...samo triba pogoditi postenog gazdu

Ponuda za yahtu

Ponuda za yahtu

Evo da se pohvalin. Danas mi dosa mail od ovog Engleza da ga odma nazoven kad procitan mail da ima ponudu za mene. Ja ga nazva kad san zavrsia gvardiju a on meni ponudi da ima jahta u Hrvatskoj 70 i nesto metara da ocu li ici minjati kapa na 20 dana dok on ode na godisnji. JA pitan kad je ukrcaj on kaze ponediljak, ja nemogu jer san na drugom kraju svita i kazen mu da san na bermudama a on meni da moze mozda i tjedan iza toga ako nenadu nikog. Eto tako da san prista i nazvat cu ga kad doden doma tocnije utorak 20tog i vidit vridi li jos ponuda ...A zaboravi reci ono najvaznije za 20 dana na jahti placa je 8000 dolara. Meni dosta :D

Kome se obratiti za ukrcaj na jahte,istaknuti su uvjeti bez kontakt adrese.
Pozdrav.

mo?že meni ukoliko je u pitanju pravo iskustvo na jahtama, znači papiri na broju i očekivanja - plaće i duljine ugovora ( do sada su ponude bile na 9! miseci ) , nema ni??ta od 2-3 mjeseca rotacije. Bit vi??e manje ok izgleda, ni??ta pu??enje itd

Evo ja bija jucer na yahti ovoj sta san gori navea i vec su uzeli drugog tipa. Jahta je na prodaju i izgleda dobra. Ono perverzija unutra. Spine i rucke na vratima od zlata i slicno. Ma ok ako nekom to pase ali meni je priseravanje. Posa nisan dobija jer san mora u Englesku a i stari mi se razbolia pa san bija po bolnicama ali eto sad je gotovo a idemo dalje. Sta te ne slomi ocvrsti te. A lipo bi bilo primat takvu placu i zivit doma. :udriglavom

Posao za yahtu

Posao za yahtu

Imali koji kadet makine za bi isa na yahtu neka se javi meni na private i jahta je u sibeniku. samo ozbiljni mi tribaju

Back