COVID-19 i smjene posade

Dalmos

New member
Posto velika vecina pomoraca trenutno nemoze napraviti crew change pa bi volia da se jave oni koji su imali uspjesni ili neuspjesni ukrcaj od 15.3.2020 pa nadalje

Recimo da mozemo svaki dan stavljat ako netko ode kojim putem je osa i tako mozemo imat info iz prve ruke kako se moze ukrcavat tj iskrcavat

Posto je zabrana kretanja izvan mjesta prebivalista (to se moze dobit dopusnicama rucnim do Ponediljka 5.April.2020 a iza toga samo E-propusnica) plus ugovor na ikrcaj i na kraju od firme ili agenicje papir s apotvrdom. Za sad se moze ici na brod uz ta tri papira pa ako netko ima drugacije iskustvo molio bi da podili sa kolegama ode

Hvala i ugodan dan svima

Sto se MSC-a tice poceli su produzavat ugovore ljudima jer nema iskrcaja do neodredjenog. Svi koji su trebali na brod ili doma su ustali dje jesu.
Poslali su nam mail da su zahvalni svima na profesionalnosti koju pokazujemo i da ce nam sto je moguce prije (nakon zavrsetka situacije) obezbjedit smjene.

Sto se MSC-a tice poceli su produzavat ugovore ljudima jer nema iskrcaja do neodredjenog. Svi koji su trebali na brod ili doma su ustali dje jesu.
Poslali su nam mail da su zahvalni svima na profesionalnosti koju pokazujemo i da ce nam sto je moguce prije (nakon zavrsetka situacije) obezbjedit smjene.

identično je i na Royalu. u ovom trenutku ima dosta posade na brodu kojim je raskinut ugovor zaključno sa 25.03. ali imaju problem sa letovima prema kući. svima kojima je raskinut ugovor dodana je je jedna plaća "gratis" tj plaćeni su do 25.04 bez obzira jesu li zapeli na brodu, uspili doći do kuće ili su odabrali ostati na brodu . oni koij su odabrali ostati na brodu naravno nemaju plaću ali imaju besplatnu hranu i WIFI
pod ugovorom je ostao samo minimum posade u marine deptu i minimum u hotelu kao servis marine deptu
do daljnjega....... iako se spominje datum 11.05 kao početak operacija, u što čisto ne vjerujem

Malezija, posada ne moze sa broda/ na brod, no crew change...
HR ambasada u Maleziji pomaže, svaka čast ekipi tamo, svaka pohvala.
Evo i potvrda, a dosli i Covid testovi.
Nadam se da nece trebati...

Attachments

• Screenshot_20200403-203331_Gmail.jpg
    Screenshot_20200403-203331_Gmail.jpg
    114.6 KB · Views: 0
  • 20200403_201539.jpg
    20200403_201539.jpg
    190.6 KB · Views: 0
Sto je sa zemljama gulf-a? Jel se koja "otvorila" ili su jos u blokadi totalnoj?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Za zapadnu afriku (ganu, angolu i nigeriju) se sprema neki carter let iz Londona samo za pomorce (offshore radnike). Moja firma pokusava dovest sve ljude tako da nakon karantene od 14 dana, mogu doci na brod a njihov b2b ide u hotel do daljnjeg. Rekli su nam da nema odlaska prema evropi za sada.

Dobro je, doma cu taman za kolendu
Hahahah
Izgledati cemo kao prezivjeli sa titanika tko uspije doma doci veslajuci ...

Nama danas ponistili parole vizu i do daljnjega cekaj i hebi se ... jedino je dnevnica za koji dan x2 ali nista novci sada ne znace , doslovno nista.

Poslano sa mog SM-G988B koristeći Tapatalk

Za zapadnu afriku (ganu, angolu i nigeriju) se sprema neki carter let iz Londona samo za pomorce (offshore radnike). Moja firma pokusava dovest sve ljude tako da nakon karantene od 14 dana, mogu doci na brod a njihov b2b ide u hotel do daljnjeg. Rekli su nam da nema odlaska prema evropi za sada.

Kolega malo te lazu,isa je nas covik danas iz Gane za Amsterdam sa mog broda...organizirala je nizozemska ambasada i ima oko 700 ljudi za izac iz Gane.
Isa je jutros pu Akre i oko 10 sati mi je javija da je na check in,let je bija u 13 sati.Sve mu je pomogla tajnica Hrvatske ambasade u Londonu i svaka joj cast jer svaku novost mu je odma javljala.
Da se moja firma potrudila mozda san moga i ja s njime,sad cekam dalje

Kolega malo te lazu,isa je nas covik danas iz Gane za Amsterdam sa mog broda...organizirala je nizozemska ambasada i ima oko 700 ljudi za izac iz Gane.
Isa je jutros pu Akre i oko 10 sati mi je javija da je na check in,let je bija u 13 sati.Sve mu je pomogla tajnica Hrvatske ambasade u Londonu i svaka joj cast jer svaku novost mu je odma javljala.
Da se moja firma potrudila mozda san moga i ja s njime,sad cekam dalje

Moguce je sve. Samo znan ono sta smo dobili iz firme. Nisan provjerava letove.

Izgledati cemo kao prezivjeli sa titanika tko uspije doma doci veslajuci ...

Nama danas ponistili parole vizu i do daljnjega cekaj i hebi se ... jedino je dnevnica za koji dan x2 ali nista novci sada ne znace , doslovno nista.

Ae..
A trebam par breveta i ljecnicki ucinit kaf se vratim. A sto a time i kako obavit?

Ae..
A trebam par breveta i ljecnicki ucinit kaf se vratim. A sto a time i kako obavit?

Sve se to odgađa za neka normalna vremena i svi dokumenti koji ti ističu automatski se produžavaju za 3 mjeseca.

Sve se to odgađa za neka normalna vremena i svi dokumenti koji ti ističu automatski se produžavaju za 3 mjeseca.
Ajde ti to meni daj crno na bijelo. Ja sam isto to nacuo, ali vidio da vrijedi samo za nacionalnu plovidbu.
Plus aj ti to objasni poslodavcu kad bude zvao krajem ljeta na brod.

Ajde ti to meni daj crno na bijelo. Ja sam isto to nacuo, ali vidio da vrijedi samo za nacionalnu plovidbu.
Plus aj ti to objasni poslodavcu kad bude zvao krajem ljeta na brod.

Nama je doslo crno na bijelo mada je isti vrag produzili ili ne kad nemozemo doma.

Jebate ovo se nije moglo zamisliti niti u snu , potop ljuti, tek je pocelo a kraj se niti ne nazire.

Back