Pozdrav
Evo kako je Frankie rekao ja sam tu svoj prvi ugovor nakon 8 godina manekenstva po cruiserima i 7 godina rabote po kargasima.
Dakle ja sam ti do sad koliko mi ode govore jedini hrvat na firmi (nadam se da ce nas biti vise) i sve mi izgleda i vise nego dobro. NA brodu su 80% (mislim na technical i marine dept) Norvezini a jos ima kanadana, Nizozemaca i niza posada su Turci i Poljaci.
Stvarno je sve super u organizacijskom smislu, meni se placa poduplala u odnosu na 1st engineera sa cruisera a ode sam sad kao ENOP (recimo drugi makine). uzimaju nove ljude pretezno u kako ga oni zovu resource pool di sam i ja te nas salju na semi sub di se kao uhodavamo u posao da bi nas posli pribacili na nove drill brode koje grade u Samsung Korea.
Iskreno nebi se bunio ni da me ostave ode na ovoj semi sub jer mi je ekipa odlicna na brodu. Jos imam zdravstveno kojim su mi pokrivene zena i mala takoder i imas onaj penzioni plan tipa ti dajes 2 % basic place a oni 8% i to nakon godine mozes dignut sve ako ti treba ili odes s firme.
Sve u svemu ja sam prezadovoljan. Ima caka recimo da smo trenutno u greenlandu i tu sami placamo porez jer je takav zakon greenlanda dok recimo je brod bio u turskoj i nitko nije placao porez. Nakon greenlanda di smo skoro zavrsili prvi well imamo jos jedan prije nego dode led te se ide za Argentinu i doli ce se biti najmanje 6 miseci za sad koliko se zna a poslije vjerovatno i duze. Firma uzima ljude jer zeli biti spremna za nove brode kako sam i napisao.
Internet je wireless i besplatan na brodu i neogranicen naravno a i zovem doma s brodskog telefona tako da je i to dobra stvar jer ni tu ne trosis.
Eto toliko za sad o tome te se nadam da sam ti pomogao
Da ne bude sve idealno ima i jedna stvar koja me smeta a to je da u shopu na brodu nema kupit gela za kosu tako da sam po tom pitanju malo razocaran. 
a sta se tice spize ima i ticjeg mlika ali rekli su mi moje kolege na cruiseru da jebes brod di nema sushia pa eto moze se i to navest kao mana
BTW na kojoj si ti sad firmi trenutno?
@Ado
Sve njihove aplikacije su bazirane na web-u i to ti je jedini nacin da apliciras kad sam ja aplicirao vidio sam koga traze jer oni smao prigledavaju pozicije koje su slobodne a te su pozicije svakodnevno updatirane na njihovj stranici.