OceanRig

gen. war

Cif OPDS
evala...
jel' netko od nasih na OceanRiga? Iman poziv za razgovor ali san jos na brodu pa bi volija znat kakvi su i da li da ih odma odrebatin.
Pozdrav:)

Busac dalmos je tamo stara kuka i manistra. Ipak je to drilling sad ako ti 140-150 kila godisnje zvuci skromno odrebati ih odma.

Last edited:
evala...
jel' netko od nasih na OceanRiga? Iman poziv za razgovor ali san jos na brodu pa bi volija znat kakvi su i da li da ih odma odrebatin.

Imas kakve kontakt informacije tipa mail da vidimo jel sto i za nas neuke?:D

evala...

Pozdrav

Evo kako je Frankie rekao ja sam tu svoj prvi ugovor nakon 8 godina manekenstva po cruiserima i 7 godina rabote po kargasima.
Dakle ja sam ti do sad koliko mi ode govore jedini hrvat na firmi (nadam se da ce nas biti vise) i sve mi izgleda i vise nego dobro. NA brodu su 80% (mislim na technical i marine dept) Norvezini a jos ima kanadana, Nizozemaca i niza posada su Turci i Poljaci.
Stvarno je sve super u organizacijskom smislu, meni se placa poduplala u odnosu na 1st engineera sa cruisera a ode sam sad kao ENOP (recimo drugi makine). uzimaju nove ljude pretezno u kako ga oni zovu resource pool di sam i ja te nas salju na semi sub di se kao uhodavamo u posao da bi nas posli pribacili na nove drill brode koje grade u Samsung Korea.
Iskreno nebi se bunio ni da me ostave ode na ovoj semi sub jer mi je ekipa odlicna na brodu. Jos imam zdravstveno kojim su mi pokrivene zena i mala takoder i imas onaj penzioni plan tipa ti dajes 2 % basic place a oni 8% i to nakon godine mozes dignut sve ako ti treba ili odes s firme.
Sve u svemu ja sam prezadovoljan. Ima caka recimo da smo trenutno u greenlandu i tu sami placamo porez jer je takav zakon greenlanda dok recimo je brod bio u turskoj i nitko nije placao porez. Nakon greenlanda di smo skoro zavrsili prvi well imamo jos jedan prije nego dode led te se ide za Argentinu i doli ce se biti najmanje 6 miseci za sad koliko se zna a poslije vjerovatno i duze. Firma uzima ljude jer zeli biti spremna za nove brode kako sam i napisao.
Internet je wireless i besplatan na brodu i neogranicen naravno a i zovem doma s brodskog telefona tako da je i to dobra stvar jer ni tu ne trosis.

Eto toliko za sad o tome te se nadam da sam ti pomogao

Da ne bude sve idealno ima i jedna stvar koja me smeta a to je da u shopu na brodu nema kupit gela za kosu tako da sam po tom pitanju malo razocaran. :D a sta se tice spize ima i ticjeg mlika ali rekli su mi moje kolege na cruiseru da jebes brod di nema sushia pa eto moze se i to navest kao mana :D :D :udriglavom

BTW na kojoj si ti sad firmi trenutno?

@Ado
Sve njihove aplikacije su bazirane na web-u i to ti je jedini nacin da apliciras kad sam ja aplicirao vidio sam koga traze jer oni smao prigledavaju pozicije koje su slobodne a te su pozicije svakodnevno updatirane na njihovj stranici.

Last edited:
kako se uopce prijavit za poziciju na drill shipu,jer tamo nema onih klasicnih 2 engineer i tako dalje pa koja je nama najbliza?

fala in...

fala in...

Fala lipa na informacijama.
tija san samo vidit da li je to s porezom istina. Meni je ovo 11a godina u offshore-u, od toga 3 na Transoceana kao SDPO. Bilo bi glupo i malo bezobrazno kazat kako je 140k ili 150k USD godisnje malo jer su to veliki novci, ali sad ne tiban minjat firmu zbog soldi nego zbog avancamenta. Ovdi san zapeja i tija bi malo naprid....Inace nama TOI placa porez i imamo retention bonus koji se triba isplatit 06/2012.
Vidit cemo...jos san na brodu pa mislin samo kako cu tocat noge za dvi sedmice...:uzdravlje
Nakon razgovora napisat cu par rici i nadam se neku konkretnu mail adresu s imenom i prezimenom pa da se svit moze javit.
Do citanja:)

Pozdrav Dalmos,
Jeli radite na Greenlandu za Carin?
Mi smo bili gore radili 2 wella proslu godinu ali je nama firma placala porez!:cool:

Pozdrav
:uzdravlje

Pozdrav

Evo kako je Frankie rekao ja sam tu svoj prvi ugovor nakon 8 godina manekenstva po cruiserima i 7 godina rabote po kargasima.
Dakle ja sam ti do sad koliko mi ode govore jedini hrvat na firmi (nadam se da ce nas biti vise) i sve mi izgleda i vise nego dobro. NA brodu su 80% (mislim na technical i marine dept) Norvezini a jos ima kanadana, Nizozemaca i niza posada su Turci i Poljaci.
Stvarno je sve super u organizacijskom smislu, meni se placa poduplala u odnosu na 1st engineera sa cruisera a ode sam sad kao ENOP (recimo drugi makine). uzimaju nove ljude pretezno u kako ga oni zovu resource pool di sam i ja te nas salju na semi sub di se kao uhodavamo u posao da bi nas posli pribacili na nove drill brode koje grade u Samsung Korea.
Iskreno nebi se bunio ni da me ostave ode na ovoj semi sub jer mi je ekipa odlicna na brodu. Jos imam zdravstveno kojim su mi pokrivene zena i mala takoder i imas onaj penzioni plan tipa ti dajes 2 % basic place a oni 8% i to nakon godine mozes dignut sve ako ti treba ili odes s firme.
Sve u svemu ja sam prezadovoljan. Ima caka recimo da smo trenutno u greenlandu i tu sami placamo porez jer je takav zakon greenlanda dok recimo je brod bio u turskoj i nitko nije placao porez. Nakon greenlanda di smo skoro zavrsili prvi well imamo jos jedan prije nego dode led te se ide za Argentinu i doli ce se biti najmanje 6 miseci za sad koliko se zna a poslije vjerovatno i duze. Firma uzima ljude jer zeli biti spremna za nove brode kako sam i napisao.
Internet je wireless i besplatan na brodu i neogranicen naravno a i zovem doma s brodskog telefona tako da je i to dobra stvar jer ni tu ne trosis.

Eto toliko za sad o tome te se nadam da sam ti pomogao

Da ne bude sve idealno ima i jedna stvar koja me smeta a to je da u shopu na brodu nema kupit gela za kosu tako da sam po tom pitanju malo razocaran. :D a sta se tice spize ima i ticjeg mlika ali rekli su mi moje kolege na cruiseru da jebes brod di nema sushia pa eto moze se i to navest kao mana :D :D :udriglavom

BTW na kojoj si ti sad firmi trenutno?

@Ado
Sve njihove aplikacije su bazirane na web-u i to ti je jedini nacin da apliciras kad sam ja aplicirao vidio sam koga traze jer oni smao prigledavaju pozicije koje su slobodne a te su pozicije svakodnevno updatirane na njihovj stranici.

Pozdrav Dalmos,
Jeli radite na Greenlandu za Carin?
Mi smo bili gore radili 2 wella proslu godinu ali je nama firma placala porez!:cool:

Pozdrav
:uzdravlje

Ev upravo prije pola ure sam dobia pay slip za 6 misec i porez mi je 0% sta znaci da sam dobia cilu placu a [porez nije oduzelo. :uzdravlje Iznenadeno ali dobro haha.

Radimo za Carin kao i sta ste vi radili.

Kontakt

Kontakt

Evala svitu,
ima san razgovor priko skypea sa glavnim HR za Ocean Rig. Sve je bilo korektno, ali se ipak nismo uspili dogovorit. Rekli su ako se pridomislin da su vrata otvorena. Onako, na prvu mi se pare korektni i kulturni ljudi pa ako neko zeli pokusat moze koristit ovaj kontakt:

Alastair Mackay

Alastair.Mackay@ocean-rig.com

Recruitment Co-ordinator

Ocean Rig UK Ltd

46 Carden Place

Aberdeen

AB10 1UP

+47 51 00 19 25

+44 1224 367 940

Ocean Rig

Probajte, nemate sta izgubit...sritno:D

Ocean rig

Ocean rig

Pozdrav,

A je li oni tra?že isključivo ljude sa iskustvom na Drill-u ili offshoru ili dolaze u obzir i ljudi sa iskustvom na tankerima,renomirane svjetske firme kao Teekay,Chevron itd.Bio na spomenutim firmama kao Prvi časnik stroja,trenutno zaposlen doma na jednoj maloj firmi,dobri uvjeti ali dosadilo.
Pitam jer sam par puta poku??ao aplicirati ali ugovori uvijek negativni iako je posal skoro isti,pa me zanima je li to zbog nedostatka iskustva...
Pozdrav svima...:(

Evala,
ugovori su 28/28. Nisam siguran da li uzimaju bez iskustva, ali zanm da imaju ljude koji su dosli s trgovacke mornarice. Neznam da li su se ukrcali po preporuci ili ne, ali se isplati pokusat. Dalmos je na njima pa on sigurno ima vise podataka iz prve ruke.
Sve u svemu vridi pokusat jer imaju par novogradnji pa trebaju kadar.
Sritno.;)

evo mogu vam reci par stvari. Firma je odlicno poslozena i stvarno mogu reci sve za pohvalu. Firma je do ove godine imala dva SSDR-a (ja sam na jednom) a ove godine su izasla jos 2 drill shipa i jos su 2 u planu do kraja godine. Isto tako za 2013 su narucena jos 3 nova. Sve u svemu triba im ljudi ali daju prednost Norvezinima,Kanadanima i Skotima. Njih ode ima najvise i oni drze tako reci se na ovoj firmi najduze od svih.

JA koliko znam sam jedini Hrvat ode i upao sam bez iskustva na ovoj vrsti broda. Sta se tice pogona nakon sta sam dosao s cruisera koji je za ovo plutajuci grad ovo mi je macji kasalj da se tako izrazim. MIslim da je svakom strojaru koji je bia na cargu ili putnickom brodu ovo sasvim lako za povatat.

Tu najvise paze na safety i neke CARE cards koje se pisu svaki dan ali ja sam zakljucia da svak ima svoje direve pa tako i oni.

Rotacija je 28-28 dana i tu nema puno price svaki dan priko se placa troduplo. JA sam ustanovia ako je ode dobro Norvezinima da ce biti i meni i nisam falia. Mislim da im trenutno triba ljudi i da bi strojari mogli uletiti bez drill iskustva (kao sta sam i ja) Jucer mi je dosao novi covik na brod (Norvezin) dosao je s ROV-a i dosao mi je kanadanin koji je radio na ribaricama ali kako sam rekao oni imaju prednost ode. Sta je najvaznije placa je uredna i nema kasnjenja, postuje se ugovor i spiza je boljanego na cruiserima po mom misljenju. Supernintend s NCL-a di sam i sam bio godinaam mi je sad radni kolega na ovoj firmi i to po ranku. :D Ovaj s ROV-a je bia kapo na RCCL-u tako da pretezno koliko sam vidia daju prednost strojarima s cruisera zbog Kongsberga i kazu da je slican princip rada

Za sva druga pitanja stojim na raspolaganju

Eto toliko za sad od mene

Znači do zime radite za Carin tamo gore, a onda idete put Brazila.. lipo, u toplije krajeve..:)

NA Greenlandu se radi do 10 miseca (dok ne udru ledenjaci :D) i onda se ide za Falkland island u Argentinu na nekih 6 miseci (navodno ce se tamo raditi 4on 6 off) a iza toga je plan za Norvesku (2 on 4 off :p) ili ako slucajno ima neke indicije da bi mogli upas za Australiju.

Sve u svemu nije lose di se ide da ide sve ima svoje prednosti i naravno mane. :uzdravlje

@frankie

Nisam znao da je i brodarican neki na OR bas mi je drago.

Pozdrav svima sa foruma! Pratim vas neko vrijeme ali se prvi put javljam iz razloga sto vjerojatno ne bih bio akrivan kao vecina vas.

Iz Rijeke sam, strojar.

Dalmos, ima nas ovdje u Koreji sestorica sa sad, Poseidon i Mykonos. Koliko znam, na Olyimpiji jos dvojca. Svi smo dosli istim sistemom tj. preko logiranja na Ocean Rig za otvorene pozicije.

Sto se tice poreza sluzbeno se nije nista promjenilo.U Brazilu nas ceka oko 25% ali sam misljenja ce se trebalo nesto promjeniti na bolje jer ce trebat
privuci nove kvalitetne ljude za sljedece jedinice.

Sve u svemu misljenja sam da je Ocean Rig u 17 godina moje navigacije i offshorea ponajbolja firma sto se tice radne atmosfere i kvalitete ljudi a ima nas 30-ak nacija i nadam se da ce uspjet zadrzati taj standard.

Pozdrav iz Samsunga

Pozdrav svima sa foruma! Pratim vas neko vrijeme ali se prvi put javljam iz razloga sto vjerojatno ne bih bio akrivan kao vecina vas.

Iz Rijeke sam, strojar.

Dalmos, ima nas ovdje u Koreji sestorica sa sad, Poseidon i Mykonos. Koliko znam, na Olyimpiji jos dvojca. Svi smo dosli istim sistemom tj. preko logiranja na Ocean Rig za otvorene pozicije.

Sto se tice poreza sluzbeno se nije nista promjenilo.U Brazilu nas ceka oko 25% ali sam misljenja ce se trebalo nesto promjeniti na bolje jer ce trebat
privuci nove kvalitetne ljude za sljedece jedinice.

Sve u svemu misljenja sam da je Ocean Rig u 17 godina moje navigacije i offshorea ponajbolja firma sto se tice radne atmosfere i kvalitete ljudi a ima nas 30-ak nacija i nadam se da ce uspjet zadrzati taj standard.

Pozdrav iz Samsunga

@Kurajo

Prije svega dobro dosao na odrediste svih pomoraca. :uzdravlje

Stari bas mi je drago da ima jos nasih. Reci mi da li ste vas 6 u Koreji s iskustvom od prije na drillu ili ste kao i ja upali bez iskustva? DA pomognemo drugima ode s pitanjima. Da li ste isto u resource teamu?
Gledam ode mail koji je danas dosao u vezi poreza i radi se na tome da se nesto promini na bolje. Da li mozda ides na kurs kroz 8 misec u Aberdeen pa cemo se mozda tamo upoznat? Zivia

Lip pozdrav

Last edited:
Ovdje su svi vise manje svi sa drillinga, ja sam dosao sa DSV i Pipelaya.U poolu su samo dvojca, cekaju raspored a do daljnjeg se vracaju u Samsung na novogradnje.

Ja sve offshore certificate imam od prije a to i bio i uvjet za interview. Naknadno sam bio u u firmi za STAR program i SKID lifeboat u Bergenu. Sljedeci tjedan idemo na par dana iz Goeje za Pusan na K-chief.

Back