Offshore savjeti i rasprave

Tos?

Tos?

Bok! Jeli zna tko sto za agenciju TOS. Za koje kompanije rade? Day-rate-ovi? Sutra imam interview pa bi mi svaka infonmacija puno znacila.

"Cosmic
Potpisujen sve sta si napisa,hebiga vidin i ja u pojedinim postovima ode da se jos gleda ona komu j veci i bolji i da se lupaju jebene cifre i nateze se u 10USD razlike ali to je jebeno zalosno jer kad pogledasza koliku lovu neki rade i koliko stoje na brodu a ode par njih nece niti da napise jebenu adresu ili uopce neki konatk.
Pa znamo li mi koliko njih iz sacekuse samo snima i smije se iza ovega monitora i nece da daju adresu ili da recu di je koje misto otvoreno.
Ostavimo se vise ko koliko ima jer neki dan je Dalmos dobro napisa koji kurac ce ti da ti imas para kad je oko tebe sirotinja da nemore bit veca.

@Juznjak,

Ne brini prijatelju za te iz sacekuse, stici ce ih Bozja ruka u to mos biti siguran, jos nisan upozna ni jedno go*no od covika a da mu je sve u redu, ima san u svojoj karijeri nekoliko takvih, ali ti su vatali zene di ih Postari, susjedi i ostali razvlace, ostajali bez kuca, stanova itd...bolest ih stizala i ostale ruzne stvari, da se razumimo, ne zelim im ja zla, ali Bog ih gleda viruj mi, uvjerija sam se u to masu puta i mogu ti reci da ih ni ja nebi gore kaznija nego sto ih je Bog.

A ima li veceg ponizenja nego kad se tvojoj zeni gadi kad spavas sa njom, ti iz sacekuse, neka dobro pogledaju drugi put svoju zenu u intimnim trenucima ;)

Njih ces prepoznati po pogledu stari, samo ih gledaj u oci, ne mogu ti zadrzati pogled duze od sekunde - dvi, ma koliko se trudili, a onaj osjecaj kad skuze da si skuzija da su ljige :D :D :D NEPROCIJENJIVO!!!

Mogu li ja pitat nesto
Ne zezan nego stvarno neznan jer nisan u offshore vodama
Mozda je pitanje glupo

Dakle kad govorite o toliko i toliko eura ili dolara na dan jel to znaci samo na brodu ili permanent

@Jose,

Do sad se uglavnom govorilo o p/d (per day) znaci placen si po danu provedenim na brodu ili neki kazu door to door, znaci od polaska od kuce do dolaska u kucu, ima ih i na permanent ali vjerojatno to podjele na 2 i onda tu stave kao p/d.

@Juznjak,

Ne brini prijatelju za te iz sacekuse, stici ce ih Bozja ruka u to mos biti siguran, jos nisan upozna ni jedno go*no od covika a da mu je sve u redu, ima san u svojoj karijeri nekoliko takvih, ali ti su vatali zene di ih Postari, susjedi i ostali razvlace, ostajali bez kuca, stanova itd...bolest ih stizala i ostale ruzne stvari, da se razumimo, ne zelim im ja zla, ali Bog ih gleda viruj mi, uvjerija sam se u to masu puta i mogu ti reci da ih ni ja nebi gore kaznija nego sto ih je Bog.

A ima li veceg ponizenja nego kad se tvojoj zeni gadi kad spavas sa njom, ti iz sacekuse, neka dobro pogledaju drugi put svoju zenu u intimnim trenucima ;)

Njih ces prepoznati po pogledu stari, samo ih gledaj u oci, ne mogu ti zadrzati pogled duze od sekunde - dvi, ma koliko se trudili, a onaj osjecaj kad skuze da si skuzija da su ljige :D :D :D NEPROCIJENJIVO!!!

Ma slusaj ovo sretnen ja na onen Linkenidu par nasih onako visoko pozicionirani na drill firmama i tako jebacki dobrin firmama i pitaju oni mene di san kud san pa ja njij iato tako i na kraju normalno pitaj ja njih neka dadu neku adresu di posla kome se javit..... itd.
znas koji je bia odg.nakon tega,NEMA ODGOVORA JOS,hahahah
Ma nabijen ih ja onu stvar pohlepne i glupe
Sta je meni jedan iz mista u sacekusi pa ga je sacekala Sacma po nogama o dvocjevke eto kako pasaju oni u sacekusi.
Ma stugla je svih pravda pa ce i njih ne brini
A to za postara jeben mu jarca sra ces kad su u formi postari jer in drzava ukinula motore pa sada sve pjehe i onda mogu jebava ko maniti....
Zivija

Juznjak,nemoj se ljutit ali nisi u pravu
Ja sam bija na Seadrilla i sad sam na Maerska,i ciju adresu da ti ja dam,od OIMa ili Drillera...
Ne znam zasto odma napadate ljude koji vam ne mogu ili nece dat adresu jer na puno drilling firma ni nema adresa vec sve ide priko web stranice ili priko raznih agencija pa se kasnije gleda dobit stalan ugovor na firmi.
Ja ti govorim da na Maerska nema sanse da dobijes posa jer sam ti ja da adresu od HR ili nekoga,to mos odma zaboravit.Postoji interni email di se moze preporucit nekoga,ja sam bija dobar pa sam posla za dosta ljudi,jer neko misli da ce upast na drilling jer je MASTER ili Cif na supplay,pa znas sta mi je ova vratila iz offica,da im uopce ne saljem takve mailove jer ih nece niti gledat.Na Seadrilla je bila shema uglavnom ako znas koga na rigu od vecih pa te on preporuci i to je islo,sad ti govorim da ni tamo to vise ne prolazi.
Zato mi ide na zivce stalno ovo napadanje od strane nekih jer niste u pravu.
Uostalom danas ne mos za rodenog brata garantirat a kamoli za nekog nepoznatog

@Dizalicar,

Vecinom si u pravu i slazem se sa tobom u vecinu stvari ali u jednom nisi u pravu.

Kad se spominju adrese, zna se na sto se misli, misli se na email od HR managera ili deputy HR managera, a ne mozes mi ti niti bilo ko reci, ako si ti na Merska da neznas email adresu od HR managera, to je cista laz, isto kao da ja kazem da neznam email od Ilije ili od Magnusa na TDW ili da nisam znao email od Poljskog smeca na Bourbona ili od Yvette, to je laz.

Dakle, onaj tko kaze da nezna email od svog HR managera na svojoj firmi, LAZE

E sad, moj slucaj, ja imam jednog jako dobrog prijatelja koji je Master na Saipema ali nije na Drillovima nego na Jack Upovima i ja ga pita bili me preporucija, rekao mi je bez problema da hoce, ali mi je odmah rekao da je to drugi OOUR, medjutim, je, preporucio me, poslao mail za mene HR manageru u Drill sektoru i stavio mene u CC, ali ovaj HR manager je rekao da nema sanse, eventualno za DP, iako sam ja pristao na to nisu me zvali, ja sam jos nekoliko puta pokusao sam kontaktirati tog HR managera i pozivao se na mog prijatelja ali bezuspjesno, i zaboravio sam reci, taj moj frend je poslao mail tom HR manageru dok je bio na Jack Up-u dakle sluzbeni iz kojeg se vidilo da je i on na Saipemu.

E to je reci pomoc, ali sam isto tako sreo jos jednog na Drillu, mislio da smo dobri, ja ga pitao za preporuku ili adresu od HR managera, pa je bilo, a ne ide ti to tako, ja ti ne idem onako, ja iden ovako, ma daaaaaaaaj, price za malu dicu a ne za mene koji imam skoro 30 godina Navigacije i utakmica u nogama vise od Sukera.

Dakle, svatko tko na ovom forumu ima posao na brodu odnosno naviga, ima i zna adresu od Crewinga i od HR managera i moze je napisati ovdje ali nece, a to bili netko upa ili nebi, ovisi o onom koji salje email i koliko ima srece, to neka ne brine nikoga.

Daj ti adresu, a ocu li ja upasti ili necu, to je druga pisma, ti sa tim nemas nista a postupio si ljudski, a ni ja nebi niti cu garantirati ili preporucivati nekog koga neznam, pa nitko to ne trazi ni od tebe (ovo sam tebe stavio za primjer, mislim za svih)

Istina da oni iz Sacekuse samo cekaju te adrese, ali brzo oni isplivaju na povrsinu jer su cili prekriveni mjesaviniom vazelina i ljudskih otpadaka od uvlacenja.

Last edited:
Dizalicar...a to sa tin formama virujen na svakoj malo jacoj firmi postoji...ali ljudi ne razume da ne mores ti sad poslat za covika koji nema iskustva jer odma te peru sto to saljes...meni se osobno to dogodilo...najbolje je za nekoga direkt pitat kad si u firmi..i oci u oci.
Mislim neka me niko krivo ne svati...ali nemore momak sa jahte trazit posa na psv ili ahts mislim da ce se svi slozit......isto tako meni je jasno da kad bi tija otic na plin ili tankera da nebi bilo sanse bar ne u svom ranku.

Moj Casper,Kapetane
Mislis da sve znas ali ocito ne znas kako stvari sljakaju u drillingu.
Usporedujes velike drilling firme sa Bourbonom i manjim firmama....haha
Moj brod ima dvi HR koje su za moj brod,i sve ide preko njih ili OIMa sa broda,a sve odlucuje RIg menager,i to je kraj,moj brod je firma za sebe,a tako je i na vecini drilling firma,ne ides dalje OIMa u vecini slucajeva,a HR sluzi za komunikaciju sa posadom.A ako se moras obracat Rig menageru onda si u deep shit.
Na Maerska ide priko njihovog web sitea, i to je to,za interne preporuke ima referal@com
E sad,ne volim kad me neko naziva lazcem,jer ove moje rici mogu potvrdit i Dalmos i Kile i jos par njih koji rade na drillingu jer je svugdi otprilike isto.
Lazcem me nemoj vise nazivat,jer mi ide na zivce to,ja sam radija i na Sealiona. Na Brodospasa i na Bourbona,i znam kako su stavri tamo isle a kao idu ovde.
Evo primjer,kad se ukrca neko priko nase agencije,s kime se kontaktira sa nasom agencijom ili sa firmom,i kad te neko pita priko koga si nikad se ne rece da si na Happaga i.i OSGa nego priko Globtika.
Gospodo ja pomognem koliko mogu i pomoga sam svakom normalnom ko me pita ovde,a li ne triba niko bit ljubomoran sa ljude na drillingu i zato jer tamo dizalicar ima vecu placu nego Master na Supplay ili rov ili LNG,svak zase travu pase.

Last edited:
Casper

Ja i da iman nebi ti da jer imas para ka blata i sto ce tebi drill :-D [emoji12][emoji12][emoji87][emoji87][emoji1][emoji1]

Salin se ja malo...ali u pravu si oko toga za adrese...mislim briga mene

Dizalicar...a to sa tin formama virujen na svakoj malo jacoj firmi postoji...ali ljudi ne razume da ne mores ti sad poslat za covika koji nema iskustva jer odma te peru sto to saljes...meni se osobno to dogodilo...najbolje je za nekoga direkt pitat kad si u firmi..i oci u oci.
Mislim neka me niko krivo ne svati...ali nemore momak sa jahte trazit posa na psv ili ahts mislim da ce se svi slozit......isto tako meni je jasno da kad bi tija otic na plin ili tankera da nebi bilo sanse bar ne u svom ranku.

Crta Zara u pravu si,ja sam sla za ljude koji su Kapi,Masteri ili cifovi na Bourbona,HOEGHa,i jos sa par firmi,posla sam i njima Maersk odgovori da sam ih ja preporucija i dalje sta bude.Prijatelj mi je kapo sa fakultetom sa miljon godina iskustva i nakon dva miseca su mu odgovorili da im trenutno ne triba i da ne zadovoljava. Za ovih par cifova i DPOa su mi odgovorili meni osobno na mail da im to ni nesaljem.I kako sad da ja to dokazem ljudima,a sad me neki gledaju krivo kao nisam mu tija pomoc.Ma rade bi ja jos deset nasih na brodu nego deset poljaka zbog kojih cu ic ca jer nisu normalni,eto tako.
I ovo ce velika vecina potvrdit ko je na drillingu,i zato ljudi misle da im se nece pomogne.
U drillingu svaki brod je prakticki firma za sebe,ako je brod u Angoli moj mail ili upit ne ide dallje Angole ili ti ga Rig Menagera koji je Bog i batina za taj brod.

Edit,
Ja sam isa u Kopenhagen na intervju,dosa gori,bija tri ure sa mojom HR Claudiom i odradija intervju,i to je to,niti sam zna ko je ona niti sta je ona.
Jos koga znam iz Kopenhagena je Van,cura je HR u Kopenhagenu i nju sam upozna u Svndborgu kad smo bili na team building.I to je to,neznam vise nikoga u Kopenhagenu.Claudia mi je dala adresu refferal@com na koju ja mogu poslat CV od nekoga za koga mislim da moze radit na Maerska ali i tu se imaju pravila.

Last edited:
Dizalicar...ma da ti skratin casperovu pricu...i nemojte mi se sad odi ljutit jedan na drugoga....uglavnom on je tija reci da postoji koja adresa koja te ukrcala prvi puta..ili agencija...a da to ka vecina skriva....nemojte sad mene vatat jer ja ocu smirit tenzije

Dizalicar...ma da ti skratin casperovu pricu...i nemojte mi se sad odi ljutit jedan na drugoga....uglavnom on je tija reci da postoji koja adresa koja te ukrcala prvi puta..ili agencija...a da to ka vecina skriva....nemojte sad mene vatat jer ja ocu smirit tenzije

Ne ljutim se iako mi malo ove starinske price idu na zivce
Ja kad sam trazija posa uglavnom su me zvali HR iz par velikih firmi pa tako i Maerska jer je moj zivotopis stalno update na RIGZONE i tu me vecina firmi nade.
Agencije me zovu svaki dan kao i vas svih ovde,PG global,IV offshore,EPTM i masu njih.bar je lako te agencije nac na internetu,pa i na forumu ovde i na sugavom faceu.
Mene je kontaktirala cura sa DESKA,odnosno piskaralo i tek kad sam dosa u Kopenhagen kasnije me kontaktirala HR Claudia ali ona je samo za moj brod sada zaduzena,previse joj je i to.

Last edited:
Crta Zara u pravu si,ja sam sla ljude koji su Kapi,Masteri ili cifovi na Bourbona,HOEGHa,i jos sa par firmi,posla sam i njima Maersk odgovori da sam ih ja preporucija i dalje sta bude.Prijatelj mi je kapo sa fakultetom sa miljon godina iskustva i nakon dva miseca su mu odgovorili da im ternutno ne triba i da ne zadovoljava. Za ovih par cifova i DPOa su mi odgovorili meni osobno na mail da im to ni nesaljem.I kako sad da ja to dokazem ljudima,a sad me neki gledaju krivo kao nisam mu tija pomoc.Ma rade bi ja jos deset nasih na brodu nego deset poljaka zbog kojih cu ic ca jer nisu normalni,eto tako.
I ovo ce velika vecina potvrdit ko je na drillingu,i zato ljudi misle da im se nece pomogne.
U drillingu svaki brod je prakticki firma za sebe,ako je brod u Angoli moj mail ili upit ne ide dallje Angole ili ti ga Rig Menagera koji je Bog i batina za taj brod.

Edit,
Ja sam isa u Kopenhagen na intervju,dosa gori,bija tri ure sa mojoj HR Claudiom i odradija intervju,i to je to.
Jos koga znam iz Kopenhagena je Van,cura je HR u Kopenhagenu i nju sam upozna u Svndborgu kad smo bili na team building.I to je to,neznam vise nikoga u Kopenhagenu.Claudia mi je dala adresu refferal@com na koju ja mogu poslat CV od nekoga za koga mislim da moze radit na Maerska ali i tu se imaju pravila.
Pa nego sto ma mene kad su zvali...onda jos kad me pra drill...zvala me neka agencija nemogu se ni sitit imena jer je bili bar 3god unazad prvi puta trazili su da iden na saipema....iako san davno davno tamo njima aplicira direkt na saipema pa od toga nikad nista...uglavnom tada san bija na brodu i nisan moga...znan da san dalmosa kontaktira sto on misli...lova je bila mala...al neka...osta san di jesan jer san smatra da bi lako tamo moga izgorit i tija san bit dobro potkovan prije nego di oden.....to me i zvalo jer san na pocetku offshora sla posvuda adrese..danas to vise ne radin jer neman potribe iako mi svaki dan neko uleti za posa...u 2 tri navrata san opet bija pozvan na saipema u mozambik ali opet nikad direkt priko njih nego uvik neke agencije...jbg meni je ode lipo ode san svoj gazda i to mi pase...bija san na kruzeru pa san ima miljardu sefova od kuvara pa svakakvih menadera...a za doc na top poziciju smatram da je jako mala sansa...tako da kad san bira lovu ili mir..ja san isa na mir.

Slazem se sa tobom,i viruj mi evo nakon skoro sedan godina sta sam na drillingu najradije bi se vratija a i gledam se vratit na ROV,Diving ili construction brodove.Tecimo da me DOF zove isa bi odma,ali prije me zvali sad vise ne.I jos par firma ima di bi isa a i lova nebi bila manja.
Drilling je naporan i tezak i ljudi nisu pomorci kao mi sta smo bili na dugoj i sta smo bili na brodovima,ipjer oni niti postuju more ni covika,za mnoge je ve samo uvlacenje u dupence.
Po meni je jedino makinji u redu na drillingu ako se drze skupa iako se i oni ubijaju od posla ponekad,ali po meni su najbitniji ljudi i mir.Posal i radit nije problem,ali ogovaranja,laganja,nepravda,drzanje nas kao balkanaca i konstatno sikaniranje je dno dna.

Last edited:
@Dizalicar,

Brate znamo se odavna, i ja ne vidim da sam te nazva Lascem, lipo sam napisa da sam tebe onako usput stavija, a da mislim opcenito, plus toga znam da nisi lazov jer te znam.

Kazem, svak zna adresu od HR managera ili OIM-a ili bilo cega vec, i svak moze ponuditi i dati adresu ako hoce, a onda je na onom ko je tu adresu upotrijebija kakav ce odgovor dobiti i oce li mu se uopce odgovoriti, ali to vise nije moj problem, a onog koga ja poznam, e za toga cu ja osobno urgirati.

@Crta Zara

Je istina da bi volio doci na Drill, ali samo kao Master (OIM), a to se nece nikad dogoditi, za offshore ja vec imam dosta godina i da sad idem za DPO ili 2nd Mate, nema sanse pa da imam i duplo vecu placu nego tu, ajde bizi, raditi 12 sati i da mi budale koje nemaju blage veze u pomorstvu budu iznad mene, nema sanse, a tu, ja sam u penziji i sam svoj gazda i sto je najbolje, svoj na svome :D

Last edited:
@Dizalicar,

Brate znamo se odavna, i ja ne vidim da sam te nazva Lascem, lipo sam napisa da sam tebe onako usput stavija, a da mislim opcenito, plus toga znam da nisi lazov jer te znam.

Kazem, svak zna adresu od HR managera ili OIM-a ili bilo cega vec, i svak moze ponuditi i dati adresu ako hoce, a onda je na onom ko je tu adresu upotrijebija kakav ce odgovor dobiti i oce li mu se uopce odgovoriti, ali to vise nije moj problem, a onog koga ja poznam, e za toga cu ja osobno urgirati.

Nisi mene nazva lascem ali sam se uvridija kad pisete ovde da vam niko nece da adresu,to nije u redu.
Ja NEMAM pravo dat email adresu od moje HR jer se zna procedura pa sad da mi rodeni otac trazi posa.Ne kuzim zasto je tesko shvatit da puno firma ima proceduru za krcat ljude.
Evo primjer sa Seadrilla,fali nam kronicno par dizalicara i ja pitam MSLa(marine section leader ili cif) za jednog prijatelja iz Rijeke sta je bija sa mnom na Bourbona i dam mu CV,MSL ga zove isti tren i salje mu mail.Sve super ali ujutro dolazi OIM i kaze popunjeno sve,jer je on dovuka svoje kanadane i ja tu ne mogu nista.I to je na Seadrilla palilo,ali ovisi od nacionalnosti.
Na Maerska nema sanse nego kako sam vec reka priko agencija,websitea ili rigzonea,oli and gas carrers i ostalih par stranica.Svatite da ovde nema dopisivanja kao sta je na Bourbona moga svak kontaktirat Ivette ili na Brodospas ili Sealiona.
Toga ovde nema,pitaj ostatak ekipe sa drillinga sta su ovde pa nek ti odgovore ako se meni ne viruje.
I ja bi colija dobit adresu od nekoga sta krca na DOF,ili Technip pa da vidim sta ima tamo,ali nemogu doc nego opet cekat ako me zovu jer su vidili moj CV negdi

Last edited:
Back