porez 15%

darkooo

New member
Molim vas moze li mi itko pojasniti hoce li se uopce uvoditi porez od 15% na ukupnu godisnju zaradu,
s obzirom na informacije koje kruze u stvarnosti?

A jedva cekam da uvedu I cak mislim da je malo 15 I da bi trebalo biti 25% ,tako da sa pdv-om bude 50% I slucajno ako nemas 183 dana onda ti ostane nekih 20% od zaradjene love?

Drzava nam je puna lopova I varalica koji su na vlasti!

Zasto Slovenci nemaju 183 dana?

Jebu nas di god stignu I triba samo sto dalje sa novcanicama od ljepe nase, pa neka oporezivaju lovric-merzel, linica, vidosevica, sanadera, polanceca, cehoka..... I ostale koji su nas doveli do ovoga...

Zalosno je I tuzno sto nakon rata I velikog ponosa na drzavu I naciju sada definitivno mogu reci da se sramim sto sam hrvat!

Sent from my SM-T310 using Tapatalk

Ma ozeniti filipinku pa pusiti marlboro za 5kn, gorivo 5kn...... a ljetovati u mexiku ili u brazilu.....
To sve nam je duplo jeftinije nego hrvatskoj placati porez na budale I zrak koji nam prodaju.....

Triba tu stoku pokrcati na brod sve lipo.... nekakav off shore po nordu mjesec dana pa kad se vrate da ih pitamo kako je bilo?

Ma ozeniti filipinku pa pusiti marlboro za 5kn, gorivo 5kn...... a ljetovati u mexiku ili u brazilu.....
To sve nam je duplo jeftinije nego hrvatskoj placati porez na budale I zrak koji nam prodaju.....

Triba tu stoku pokrcati na brod sve lipo.... nekakav off shore po nordu mjesec dana pa kad se vrate da ih pitamo kako je bilo?

Ljudi moji, možemo se mi prepucavati ovoliko koliko hoćemo.., ali ako do toga dodje..,moramo svi stati jedan uz drugoga i ne dopustiti stoki da nam to napravi..budemo li se bunili, a ne stajali sutke možda neÅ¡to i promijenimo..

Ako uvedu na kraju krajeva, porez i nama neka ga onda uvedu tzv. velikim hrvatskim sportaÅ¡ima, ikonama i tzv hrv. reprezentativcima., pokazali su se sad kakvi su..čuvaju nozice. a HNS im uredno isplacuje po glavi 120 000eurica.., njih nece operezivati!!!???

u ovom društvu sj... i nikakavom krajnje je vrijeme da se sa liste maknu sve povlaštene glave..

Koja je razlika izmedju pomorca i nekoga tko je zaposlen u Microsoft u u Londonu (oboje hrvati)?

Ovaj sto radi u londonu nemora biti vise od 183 dana van hr :-)

Jednostavno nam tribaju prominiti zvanje umjesto pomorac-ovca za sisanje !

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Last edited:
Koja je razlika izmedju pomorca i nekoga tko je zaposlen u Microsoft u u Londonu (oboje hrvati)?

Ovaj sto radi u londonu nemora biti vise od 183 dana van hr :-)

Jednostavno nam tribaju prominiti zvanje umjesto pomorac-ovca za sisanje !

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
u tome lezi srz problema, REVOLUCIJA ili ovce

A pricajte mi o tome!!! Bio prosle godine 3 mjeseca na brodu i sibnuli mi 6000kn poreza, e da mi je samo znat za sto??? Pa sta im nije dovoljno sta im placamo zdravstvo, staz, brevete, donosimo lovu iz vana koju nam oni nikad ne bi omogucili da zaradimo, sto im na svaki proizvod i uslugu damo 1/4,.....??:mad:

Last edited:
Ma nije problem dati, ali sto dobijem za to sto nas sisaju?
To nije davanje nego uzimanje!

Po ovom pitanju definitivno treba poraditi, samo neznam tko moze nesto pokrenuti?
Samo prazne price....
Ovo da naprave negdi vani brzo bi izbila revolucija.

Evo samo zasto slovenci nemaju ove hebene zakone a sad smo I mi u eu?

Koja 183 dana?
Pa to nas tjeraju iz drzave, zapravo tjeraju nas da sto vise love zaradimo jer ionako ode 25% svjeze love na pdv.

Ima puno ljudi koji nemaju potrebe navigati 6 mjeseci jer im je dosta 3-4mj u godini ali su prisiljeni biti na brodu duze od 6mj

Da bar neki qrac daju za uzvrat, nekakve povlastice I sl nego ama bas nista.....

Kaze dali beneficirani staz.... ma eto im ga nazad jer ionako onaj tko se do mirovine ne osigura sa novcanicama jadna mu hrvatska mirovina !

Dali benificirani???? Mislis naplatili!!!

sto se tice ovih 15% to san cuja u zadnja 3 miseca od dosta ljudi a i jucer je to bilo i na tv spomenuto, a znamo
da u nas sta se pusti u javnost da ubrzo i stupa na snagu, a sta napravit?? Bilo bi jadno uzet putovnicu i papire i
trazit drugu drzavu a isto tako ostat ode i neucinit nista jos je jadnije. Mogli bi se dogovorit i otic zajedno do sindikata skupa ako netko nema bolji prijedlog??

ja mislim da je uvodjenje 183 dana samo bila predradnja za uvodjenje poreza, da se vidi koliko se zaradjiva i otprilike koliko se para donosi u zemlju...
lako je njima uvest jos jedan novi harac ali mi trebamo stat skupa, pobunit se, pokazat ko smo i sto smo i da nas se ni nemoze ni nece gazit kako se nekome digne...
a ja vec pocinjem laganini trazit druge opcije...nije se ni lose preselit, zar ne?

Postojala je skupina ljudi koja je pokusala nesto ucinit i prominit ali je bila ismijana... Jedan iz skupine je onda proreka da ce se ovce opet skupit kad se uvede porez ali ce bit kasno

Kasno je, manistra je skuvana i sad van ostaje samo plakat

Ja san jadno pokupija pasos i odselija. Sad san pravi turist u banana republici i nije mi uopce lose...mala zemlja za veliki odmor

Da trebalo je stati ranije. Al uvjek se ismiju pojedinci koji neÅ¡to pokuÅ¡aju napravit. Al državu čine ljudi i zato je tako kako je. I opet će bit kokodakanja. I to je sve. Niko niÅ¡ta neće napravit. NemoÅ¡ ni deset ljudi pravih danas skupiti. Eto jada

Sent from my HTC One S using Tapatalk

Sta je ubojico americkoga svjetonazora? Dovoljno san obrazovan da se znan predstavit prije nego nesto pocmen govorit. Nabijen na qrc tebe i cisti rvacki jezik, sve je i krenilo u pm otkad su takvi ka ti poceli solit pamet. Velike rvatine

Hrvatska riječ za "pasoÅ¡" je putovnica ! ... dajte se obrazujte !

Bravo kolega , dotaka si se same srzi problema hrvatskog pomorca. Pasos ili putovnica , sidro ili lenger?
To su pitanja i problemi na kojima se treba raditi, ujediniti i nastupiti ispred vlade. Jednom zauvijek im reci
da hrvatski pomorac ima putovnicu ili da ga slobodno mogu dalje natezat drkarosi slicnog mentalnog sklopa kao sta je tvoj.
E jadu hrvatski.....

Osobno mi je isti qurac ako mi naplate dvije tisuce eura ili dve hiljade ojra , svakako me oderalo.
.

Da trebalo je stati ranije. Al uvjek se ismiju pojedinci koji neÅ¡to pokuÅ¡aju napravit. Al državu čine ljudi i zato je tako kako je. I opet će bit kokodakanja. I to je sve. Niko niÅ¡ta neće napravit. NemoÅ¡ ni deset ljudi pravih danas skupiti. Eto jada

Sent from my HTC One S using Tapatalk

Od prvih dana sam to govorio, ali me ismijase, sad nek placu. sta cu im ja sad!

Ma ljudi moji nikad nijr kasni za krenit protiv njih,drugi su isto mislili prije potpisivanja peticija kako je kasno pa su eto pobjedili gubavce.Pogledaj te samo kako su cistacice u skolama uspjele skupiti potpise a isti se govorilo da je kasno i na kraju su sacuve svoja radna mjesta.Treba samo bit uporan i pokrenit to odma da nebi stvarni bilo kasno i prestat se bavit sa ovin pizdarijama jeli se rece pasos ili putovnica ma koga to zaboli qrc kako se sto rece bitno je satrat obe protuhe i odma pokusa sasic taj jebeni porez jer smo u protivnom naje...

Back