porez 15%

Stari moj ne kontan nija puno ali ce ti ako uvedu zakon okrpit 15% godisnje na primanja.Ma triba ovo odma suzbit dok je jos na opipavanju jer kasnije smo najebali ako ovo uvedu,mislin svakako smo u banani i sada ali ovako cemo bit jos vise

Ma dobro si to reka ali ako ides preko neke nase agencije oni te moraju prijavit pa si opez u sistemu.Ma tribalo bi ako dode do toga napravit neku peticiju ali vidina da ode na forunu ima pojedinaca sta gleda svoje privatne interese i njima ide u korist da nismo bas ujedinjeni i oni ce to iskorisit a nas ko hebe kad smo ludi i naivni.Svi ostvare svoja prava osin nas a svaki dan nas je na formu neznan ni ja koliko i mogli bi ucini sta nas je volja kad bi baren jednom bili slozni a ne sr stalno prepirali oko gluposti.Budimo sigurni da onaj Brazzaduro nece napravit nista nego nas jos gore sjebat zato ljudi moramo se vise pokrenit i ovu bandu sjebat.Kad nas more nije satrali neve ni oni bogami

porez 15%

Pozdrav kolege

Cuo sam prije pocetka ove godine za ovaj novi harac koji se sprema. Sve vise i vise pomoraca me pota za to i sta napraviti i kako se boriti? Ja sam kao i Turist,dado-st i dosta drugih pomoraca bio u "skupini ludaka" koji su 1.7.2009 imali prosvjed pomoraca na splitskoj rivi (upisi u you tube prosvjed pomoraca) te u udruzi koju smo osnovali ali smo jos jednom nakon 3 godine postojanja dokazali da smo neslozni i zavidni i da necijenimo sta netko od nas poteze vise a netko nista pa samo kritizira. Da ne duljim i pricam sad ode neke davno ispricane price zakljucak je snadi se rodo sam kako znas jer te gospoda iz Sindikata koji imaju svoj zub u svakoj naplati nama pomorcima nece zastiti, jer sta se vise oduzme nama oni su bolji s onima na Markovu Trgu a to je jedino bitno u svemu ovom za njih.
Stoga osobno sam odustao od svih aktivnosti (zbog gore navedenog) i sam svoj put znam i kako da se ponasam u ovoj nazovimo je drzavi koja se zove pomorskom a istrebljuje i ovo malo pomoraca sta im donose cash u drzavu.

S ovim pitanjem o porezu sam izasao pred ljude u Udruzi CROSMA kao i pred SPH (neke clanove i funkcionere) i svi su rekli da za to neznaju i da nisu culi. Takoder sam cuo datum od pomoraca da ce harac poceti 1.1.2015 u sta osobno nevirujem jer je prerano da bi se sad objavio samo 5 mjeseci unaprid.
Zakljucak:
Igracu po svom ovu igru jer sam uvidio da u grupi se neigra dobro a kazu da opareni i u ladno puse pa to potvrdujem.
Pozz

P.s
Neprica se o 15% nego o 17% godisnjeg prihoda. Sto u prijevodu zaci da cemo 4 godine radit za sebe a petu za njih na sta cvrsto porucujem svima koji misle da ce to biti tako sljedece

https://m.youtube.com/watch?v=YYbL-rU5sVk&autoplay=1

Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited:
Pozdrav kolege

Cuo sam prije pocetka ove godine za ovaj novi harac koji se sprema. Sve vise i vise pomoraca me pota za to i sta napraviti i kako se boriti? Ja sam kao i Turist,dado-st i dosta drugih pomoraca bio u "skupini ludaka" koji su 1.7.2009 imali prosvjed pomoraca na splitskoj rivi (upisi u you tube prosvjed pomoraca) te u udruzi koju smo osnovali ali smo jos jednom nakon 3 godine postojanja dokazali da smo neslozni i zavidni i da necijenimo sta netko od nas poteze vise a netko nista pa samo kritizira. Da ne duljim i pricam sad ode neke davno ispricane price zakljucak je snadi se rodo sam kako znas jer te gospoda iz Sindikata koji imaju svoj zub u svakoj naplati nama pomorcima nece zastiti, jer sta se vise oduzme nama oni su bolji s onima na Markovu Trgu a to je jedino bitno u svemu ovom za njih.
Stoga osobno sam odustao od svih aktivnosti (zbog gore navedenog) i sam svoj put znam i kako da se ponasam u ovoj nazovimo je drzavi koja se zove pomorskom a istrebljuje i ovo malo pomoraca sta im donose cash u drzavu.

S ovim pitanjem o porezu sam izasao pred ljude u Udruzi CROSMA kao i pred SPH (neke clanove i funkcionere) i svi su rekli da za to neznaju i da nisu culi. Takoder sam cuo datum od pomoraca da ce harac poceti 1.1.2015 u sta osobno nevirujem jer je prerano da bi se sad objavio samo 5 mjeseci unaprid.
Zakljucak:
Igracu po svom ovu igru jer sam uvidio da u grupi se neigra dobro a kazu da opareni i u ladno puse pa to potvrdujem.
Pozz

P.s
Neprica se o 15% nego o 17% godisnjeg prihoda. Sto u prijevodu zaci da cemo 4 godine radit za sebe a petu za njih na sta cvrsto porucujem svima koji misle da ce to biti tako sljedece

https://m.youtube.com/watch?v=YYbL-rU5sVk&autoplay=1

Dalmos slazen se sa ovin tvojin i stoji da se prije tri godine moglo ovo sprijecit i da nan ne budu ovi sto sada jesu u sindikatu pomoraca ali mislim da je tada na forumu bilo vise onih sto su zabijali noz u leda nego sadas jer citajuci postove svakodnevno vidim da ima sve manje onih koji zabijaju nozu leda a sve vise onih koji su voljni pomoc.
Bilo bi dobro posto si ti vise u ovim vodama od nas da das neki savjet i nama obicnin smrtnicima kako postupit u slucaju ovoga novoga haraca od strane majmuna.
Hvala unaprid
:uzdravlje

Nije njima kasno nikad za objavit da triba placat, svi znamo kako je i u kojemu roku objavljena odluka o placanju socijalnoga i zdravstvenoga...

Beneficirani, ne znan je li se sta prominilo ali zadnji mail iz ministarstva je jasno reka da beneficirani placamo ali nan ga ne mogu priznat jer ga ne bi smili imat po nekome zakonu. Mozda se u zadnje dvi godine nesto prominilo. Nisan vise u tome pa ne znan

SPH zaboravite, ima san priliku bit na sastanku u ministarstvu pa san vidija kako to sve funkcionira. Nema sanse da od njih dobijemo vitar u ledja. Eventualna odluka se moze donit tek nakon nekih 10 sastanaka a za to tribaju godine. Najnoviji primjer borbe je Ane u sjevernoj luci di su mogli nesto napravit ali nisu nista

Ja protiv poreza neman nista ako bude uredjen kako triba. Znaci nekih 10% max ali u to ulazi i socijalno i mirovinsko i ostala prava koja imaju drugi gradjani RH koji doprinose placaju. Naravno da u ton slucaju i 183 dana padaju. Hebiga, ako ocemo da to banane od drzave ikad stane na noge onda nekoga vraga triba i platit. Ne samo pomorci nego svi.

Ne znan vise sta bi reka. Ovo se raspravljalo ima par godina, u medjuvremenu je puno ljudi koji su mi bili dragi odustalo i vise se ne javljaju. Svi cemo mi nac neki sistem, dobar ili los, ali nikad vise necemo moc napravit nesto ka skupina jer smo vidili da to ne ide a sad to zna i druga strana. U bit mi smo dobri samo za lajat na misec ka i ostatak nan drage domovine i dok je tako najbolje ce bit politicarima, sindikalistima i hebivjetrima

porez 15%

Dalmos slazen se sa ovin tvojin i stoji da se prije tri godine moglo ovo sprijecit i da nan ne budu ovi sto sada jesu u sindikatu pomoraca ali mislim da je tada na forumu bilo vise onih sto su zabijali noz u leda nego sadas jer citajuci postove svakodnevno vidim da ima sve manje onih koji zabijaju nozu leda a sve vise onih koji su voljni pomoc.
Bilo bi dobro posto si ti vise u ovim vodama od nas da das neki savjet i nama obicnin smrtnicima kako postupit u slucaju ovoga novoga haraca od strane majmuna.
Hvala unaprid

Prika moj neman ti ja kako dati savjet jer jos se nista nije dogodili a virujem i da nece u dogledno vrime. Ja mislim da je ovo sve mucka i "koktel" onih na vlasti da vide kako disemo i smatram da se ovaj harac nece tako brzo (ako ikad) realizirat.

Ukratko necu da odam plan koji sam pripremio ali ako do ovog dode ja cu povuc velik broj pomoraca da napravi sta i ja i to cu javno objavit ali nesmim jos da se nebi banda pripremila jer oni ovo citaju.
Pogledao sam jucer statistiku portal i vijesti su najcitaniji ali i forum je ave vise i vise citan za poludit stoga nesmimo mi
Njima otkrivat nase poteze jer marva to dobro koristi. Naucio sam ja to iz svojih iskrenih postova u proslosti.
Pozz

.Ne znan vise sta bi reka. Ovo se raspravljalo ima par godina, u medjuvremenu je puno ljudi koji su mi bili dragi odustalo i vise se ne javljaju. Svi cemo mi nac neki sistem, dobar ili los, ali nikad vise necemo moc napravit nesto ka skupina jer smo vidili da to ne ide a sad to zna i druga strana. U bit mi smo dobri samo za lajat na misec ka i ostatak nan drage domovine i dok je tako najbolje ce bit politicarima, sindikalistima i hebivjetrima

Potpisujem druze Turist ovo gori

Last edited:
Sve u svemu nije zajebanciji I treba zaustaviti ovo sto nas sada deru I ta hebena 183 dana jer ako ce ici na 183 dana, onda neka nas klasificiraju kao ostatak hrvata koji rade u inozemstvu pa da budemo jednaki.
Ja nikakav plan nemam I ako dalmos predlozi nesto kvalitetno prvi cu stati iza njega.
Trenutno nemam uopce nikakvu ideju sto I kako napraviti.

Uz sve ovo u hr sam blokiran 3 godine (ovrhe a ni lipe uzeli nisu),nadam se da I nece :-)

Sta reci otp banka dala minus kad sam imao 15g 700kn I to je danas preko 16 000kn

Vip-net - dug manji od 3000kn iz 1999g I danas blokada na 35 000kn.

Porezna sa 3000kn doslo na 40 000kn I sada kao otpis kamata pa da im platim 28 000kn.

Platice im ante kitu mame janje pa nek se hebu oni I kamate I porezi I sve ostalo.....

Jos mi sudac kaze za sva 3 slucaja da sam u pravu, ali da nemoze nista napraviti jer se oni ne pojavljuju na sudu , nego ako hocu da ce mi jedan racun odblokirati....zahvalio sam I rekao da ne treba...

Uz sve ovo na blokirane racune ide kamata na minus I on je sve veci, ali sto reci nego tko ih hebe.....

Proglasavam osobni banktot..........hahaha

Zna li netko dali postoji nacin da bravete produzavamo u nekoj drugoj drzavi ako je to uopce moguce?

Sent from my SM-T310 using Tapatalk

Last edited:
Ma lako je da je samo kalmeta u pitanju....
Imamo mi preko 100 kalmeta u drzavi.....milanovici, vidosevivi, linici, segoni, lovric-merzel, polancec I njima slicni !

Sent from my SM-T310 using Tapatalk

A Å¡ta se u Sloveniji nije desilo vec tako neÅ¡to. Koliko se sječam da su ljudi u pograničnom djelu s Austrijom silom prilika tj besposlicom morali se zaposlit u Austriji i tako da putuju na poso i Å¡ posla preko grane te moraju platit Austrijski porez a i Slovenska vlada im nametnula i Slovenski porez pa plačaju oba. Sad su se okupili i nekakvu udrugu pa se bore s tim.

Sent from my HTC One S using Tapatalk

Htjeli su i u Bugarskoj prije koje godine uvest istu stvar sto su nama "progurali", 183 dana i doprinose, samo su se kod njih svi digli na noge i eno ih, bez ikakvih poreza i davanja dan danas, smiju se meni u facu kad im kazem da unatoc sto imam veci domicle allowance imam zapravo manju placu od njih :confused:

Ja cu se odselit, promjenit drzavljanstvo i brevete, pa nek mi ga pocucaju, doc cu mj-dva odje godisnje ljetovat kod rodbine djabe :hihi

Jos me vise nervira kad se sjetim situacije od pokojnog mi oca. 45 godina na moru, dobrovoljno placao ovo sto je nama sada nametnuto, dosla90-ta, do otkaz na firmi i javio se u dobrovoljce, nakon rata odbije povlasticu i vojnu mirovinu "jer mu ne treba i drugima je potrebnija", tokom tih godina rata nagomilalo se kamata, neplacenih doprinosa i kamata na kamate, doslo do nekih 170 000kn, to je platio. Da bi na kraju otiso u mirovinu, koju je primao punih 10 mjeseci prije smrti u svemirskom iznosu od 2380-tak kuna (plus minus sto kuna, nemoj te me za rijec drzat). Malo smo razgovarali o tome, al je govorio o iznosu koji je izdvojio za te doprinose tokom karijere koji se vrtio oko 250 tisuca kuna.
Dobra ova matematika od drzave nam?
Da se razumijemo, ja cu prvi placat ako ne i preplacivat doprinose, kad i AKO mi se objasni koliko od toga JA kao onaj koji placam imam koristi? Sto cu ja platit 200 000kn za mirovinski da mi penzija bude 200 eur 3 godine koliko cu (MOZDA) pozivit nakon sto odem u penziju??
Stani malo...

Last edited:
Kod mene su 2 slovenca koji navigaju 30 godina i nikakvih problema nemaju.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Ne dam im nista

Ne dam im nista

Kolege moje,
Dalmos je u pravu neslozni smo i gotovo ,
tako nam i treba oguliti ce nam i kozu s ledja .
Niko nam nece pomoci ako si sami ne pomognemo,a SPH je gubljenje vremena.
Ako treba idem na Filipine ,jer im ne dam ni centa od place.

Vlado potpisujem ovo sto si napisao ;-)

Mindanao

Umisto 15% poreza imati vrtlara, spremacicu i ostalo pomocno osoblje oko kuce...... gorivo 5kn , marlboro 5 kn....... :-)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Last edited:
Ja sam cuo vec ovu pricu prije dosta vremena(mozda god. dana) od jednog prike u Zagrebu koji poznaje mutikase..tako da bi nam se lako moglo dogodit harac,ako uspiju to izvest ja isti tren prestajem placat ikakve doprinose(koji su totalno mazanje,samo idiot moze rec da je to nesto dobro)a kamo li porez..a u problemima se coik najbolje snalazi..jer sve to placat i navigat nema nikakve logike a pogotvo za pocetnike..mislin da ne bi bilo pametno da uvedu ovo jer nece bit dobro ni za sistem ni za pomorce..

Ma trebalo bi nekako da se skupimo i ako je moguce da se smjeni onoga Brazzadura sto je na celu SPH i njegovih protuha i postavi nove ljude,sto bi naprimjer falilo da je Dalmos,Turist i ekipa koja je vec bila oko toga udu gore umjesto njih.Ljudi su kao prvo navigavali i jos navigaju,znaju nase probleme u srz tako da bi nam se bilo puno lakse nositi sa Markovim trgom jer kao sto se vec zna sadasnja gospoda u SPH dobiju svoj dio kolača a nas pomorce ko hebe.
Ajmo ljudi ucinimo nesto napokon pa nismo valjda gori od Bugara i ekipe koja se kao sto je vec receno izborila za svoja prava.
Zna se da smo naj jaci kad treba biti to se pokazalo po sto puta samo bi treba netko ko ce to sve skupa vodit da to ima glavu i rep i krenit napokon protiv ovih lopovina u SPH.

Da jedini ljek je da se ljudi ujedine i slože al to je nemoguća misija za ovaj narod i to kroz povjest a ne u zadnje vrijeme. Tako da će ostat rasulo. Å to se tiče vlade jedina dva čovjeka koja su bila sposobna jedan zavrÅ¡io u zatvoru a drugi pod istragom a ostali nemaju pojma o ničemu. A sindikat pomoraca je bagra za sebe. A pomorci svako u svoju trubu puÅ¡e. Situacija je gora nogo Å¡to se čini a kolege bi se iselile van, pa koga boli ona stvar za vas pa i doktori se iselili pa koga briga. Treba se držat struke i složnosti i patriotizma a to je znanstvena fantastika ovdje. Pa vi kokodačite drage kolega. I am out iz ove teme jer je sve rečeno davnih dana i ponavljamo al niÅ¡ta a ko je Å¡to i probo napravit ispo je majmun i nikom niÅ¡ta pa su se ljudi i povukli jer s bagrom možeÅ¡ niÅ¡ta. Neka se ne nađu svi uvrijeđeni ovim a ostali p.... K...

Sent from my HTC One S using Tapatalk

Ma trebalo bi nekako da se skupimo i ako je moguce da se smjeni onoga Brazzadura sto je na celu SPH i njegovih protuha i postavi nove ljude,sto bi naprimjer falilo da je Dalmos,Turist i ekipa koja je vec bila oko toga udu gore umjesto njih.Ljudi su kao prvo navigavali i jos navigaju,znaju nase probleme u srz tako da bi nam se bilo puno lakse nositi sa Markovim trgom jer kao sto se vec zna sadasnja gospoda u SPH dobiju svoj dio kolača a nas pomorce ko hebe.
Ajmo ljudi ucinimo nesto napokon pa nismo valjda gori od Bugara i ekipe koja se kao sto je vec receno izborila za svoja prava.
Zna se da smo naj jaci kad treba biti to se pokazalo po sto puta samo bi treba netko ko ce to sve skupa vodit da to ima glavu i rep i krenit napokon protiv ovih lopovina u SPH.

Moj Juznjak

Svaka cast na volji i potezanju za dobrobit svih nas ali moras razumit da ja,Turist,dado-st i svi ostali koji su bili clanovi UPH (koja neznam dali postoji uopce vise) nismo to pokusali. Mi pomorci smo neslozni i od 20000 i kusur tisuca mi nemozemo skupit 1000 ljudi a kamoli vise (Za nas su Bugari Amerika ako znas sta mislim) tako da ti od okupljanja i potpisa imenom i prezimenom nema nista jwr pasi laju a karavani prolaze. Siguran sam (glava na panj) da Turist kao i ja nibi vise nikad usa u vrh neke udruge jer ponavljam opareni o u ladno puse.
To je istinadfokle god mi Hrvati vise slavimo smrt susidove krave nego okot svoje.
Na ovu temu osobno over and out.

Back