SBV ITSO (OPITO approved) certificate

dragiša

New member
Pozdrav ljudi,

molio bih vas informaciju koliko ko??ta polaganje SBV ITSO (OPITO approved) breveta i gdje se isti mo?že polagati,te da li je to temeljni brevet tj. ulaznica u offshore svijet u ulozi najni?žeg člana posade na palubi?

Unaprijed hvala

A evo gledam na SeaMarineru za poziciju AB-a te je osnovno ??to tra?že taj SBV ITSO (OPITO approved) certificate,pa se informiram ??to mi je činiti.

KOliko sam ja upoznat a jos sam zelen u offshoru mogu samo reci da ti triba BOSIET

KOliko sam ja upoznat a jos sam zelen u offshoru mogu samo reci da ti triba BOSIET

A recite mi je li taj BOSIET općenito osnovni brevet za offshore kao ??to je B2 za dugu plovidbu,te koliko on ko??ta i gdje ga mogu ići najpovoljnije i najbr?že polagati?

A recite mi je li taj BOSIET općenito osnovni brevet za offshore kao ??to je B2 za dugu plovidbu,te koliko on ko??ta i gdje ga mogu ići najpovoljnije i najbr?že polagati?

U Barake u SIbenik a cijena je 4500 kuna tecaj traje 2 dana

Pozdrav

fala me??tre na odgovoru.
Koliko sam shvatio iz gore navedenog,BOSIET i HUET su 2 osnovna tečaja koja su mi potrebna za početak,ali ispada da mi ih se uopće ne isplati polagati kod Barake jer se ti breveti nigdi u svitu ne priznaju(jer nisu OPITO)-pa kako sad čovik da bude tu pametan:udriglavom

Znaci lipo se skupi i ides u Paviu (45 km od Milana) i sve rijesis,BOSIET+HUET ti kosta oko 1200 eura.Ovo iz lijepe nase se nigdi ne priznaje,nazalost.

??iva istina, ja san sa Barakinim tečajevima uredno radija u Libiji, znan ih dosta ??ta su u Angoli.. evo sad u Qatru san pokaza H2S od Adriamara na ??to je ovaj u ofisu lagano zavarija.. ujutro oti??a u Enertecha i za 3 ure ima OPITO approved..

javi se u wilhelmsena,u bihacku,oni imaju opito approved,firma placa ako si na njima,koliko kosta,neman pojma,ali mogu te uputit,siguran san,treba ti bosiet i huet

SBV ITSO (OPITO approved) certificate

Znači ljudi da rezimiramo,

-za nas članove posade na palubi koji se poku??avaju po prvi put ubaciti na offshore osnovni breveti koje moramo posjedovati prilikom slanja CV-a na razne firme su BOISET i HUET(OPITO approved,naravno)da bi se mogli eventualno nečemu nadati,jel tako?

Netcno.Napisi na kakve tipove instalacija/brodova zelis ic. Ako ides na AHTS ili st-by BOSIET ili HUET ti treba ako se smjena radi preko platforme,a ako se radi u portu ti ne treba jer brod nije offshore instalacija. To sto neki kolege zovu i supply i remorkere offshoreom u principu ne znaci nista.

Evala,
polozi ti BOSIET u Paviji kraj Milana. On ti ukljucuje i HUET tako da ga ne moras odvojeno polagat. Bez obzira di ides, pa cak i na AHTS i OSV, bolje je kad gad imas. Osobno sam bija na AHTS-u kad smo radili sidra za Sedco 701 i nismo mogli doma s platforme zbog HUETA. Isto tako neki OSV brodovi stoje ispod platforme 2-3 sedmice pa se moze lako dogodit da moras rijesavat smijenu priko platforme, a onda te znaju zezat ako nemas taj komad karte.
Sritno!:)

evala dragi??a.

pozdrav od iskusnog sekonda palube koji već tri godine ganja offshore,pro??ao i dva intervjua ali nikako.

reko??e kolege najlak??e se uvalit na stand by pa onda polako dalje u offshore,ne budi lijen polo?žio ja ITSO u aberdeenu o svom tro??ku,sam tečaj oko 700 funti,let jo?? oko 300,hotel i hrana oko 450 pa zbroji.

nakon tečaja dobio sam posao na kompaniji Vroon u roku od dva tjedna,evo me gulim već četvrti dan sjeverno od 60 stupnjeva norda,i izbljuvao sam u prva dva dana sve ono ??to nisam u prethodnih sedam godina upisanih u matrikuli,ne usuđujem se zamisliti kako bi izgledala zima.

nije mi ?žao novaca,s jednim đirom vratit ću ulo?ženo ali čini mi se da ću dobro razmislit o ponovnom ukrcaju na ERRV,eventualno jo?? jedan đir nakon 28 dana godi??njega pa nazad na paseđere ili toplo se nadam da ću i ja konačno uspjet nać ??telu makar jednom u ?životu te se uvalit na pravi offshore (PSV,AHTS,DSV,drilling ili ne??to) u??tedit kintu kroz idućih tri četiri godine i matrikulu na zid.

mala preporuka:

nemoj ni??ta sam polagat za ERRV (stand by brodove) ako ba?? ba?? ne mora??,Vroon je kratak s ljudima i jedno putovanje dozvoljavaju bez ITSO i drugih breveta za stand by flotu,sami te po??alju i plate sve tro??kove tečaja.

inače,Petrofac tarining centar u Aberdeenu dr?ži ITSO skoro svaki tjedan,brevet vrijedi tri godine.

Netcno.Napisi na kakve tipove instalacija/brodova zelis ic. Ako ides na AHTS ili st-by BOSIET ili HUET ti treba ako se smjena radi preko platforme,a ako se radi u portu ti ne treba jer brod nije offshore instalacija. To sto neki kolege zovu i supply i remorkere offshoreom u principu ne znaci nista.

Mislim da nisam u situaciji da biram tipove brodova na koje ?želim ići,?želim se samo uvaliti na bilo koju vrstu plovila koje ima veze sa offshoreom(supplieri,AHTS-i,ROV-ovi,bilo ??to)samo da neki vrag imam u matrikuli,samo da skupim nekakvo iskustvo,pa se zato raspitujem za te temeljne brevete da ne bi bilo da mi po dobrom starom običaju na nekom te??ko uhvaćenom intervjuu iskopaju da mi fali ne??to i ka?žu "sorry brale,pi??i propalo":(

Mislim da nisam u situaciji da biram tipove brodova na koje ?želim ići,?želim se samo uvaliti na bilo koju vrstu plovila koje ima veze sa offshoreom(supplieri,AHTS-i,ROV-ovi,bilo ??to)samo da neki vrag imam u matrikuli,samo da skupim nekakvo iskustvo,pa se zato raspitujem za te temeljne brevete da ne bi bilo da mi po dobrom starom običaju na nekom te??ko uhvaćenom intervjuu iskopaju da mi fali ne??to i ka?žu "sorry brale,pi??i propalo":(

najbolje bi bilo znati di ides tj. na koju vrstu broda i sta ti odredena firma sve zahtjeva od certifikata, a onda to i otici poloziti. mislim da se to u danasnje vrime sve moze rijestiti u tjedan dana (italija, engleska....)
uzalud je ici polagati nesto ako nema neke naznake da ces posal i dobiti.

Sve u svemu cinjenica jeste da imas mozda malu prednost ako vec imas te certifikate, ali nije ni presudno.

Back