Starije kolege, za??to ne upi??ete fakultet???

Status
Not open for further replies.
kolega - mali ispravak. to bog i batina na brodu - proslo svrseno vrijeme. uspomene, uspomene. danas za iskrcat filipa triba rodit prvo medu pa ispisat sto formi i imat 789 svjedoka. a provaj napisat malo ostriji dopis u kompaniju, pa ces vidit sta je pershing. druga su vrimena viruj mi na ric, ovako, na daljinu.

Kolega mislim da nije mislija doslovno,tija je samo pokazat da se sve moze kad se hoće,po meni je to bilo vi??e onako za dočarati situaciju...:D btw sla?žem se u potpunosti s vama u vezi filipa,na?žalost tako je,tu?žna istina....

ma naravno kolega,pa necemo sve shvacat bukvalno . sta se tice filipa, nije zalosno , nego pohvalno. znaci da sindikat radi i da ga ne mozes spedit s broda ako si se diga ti dan na livu nogu. a sta s nasima??? ko vas stiti?

Kolega mislim da nije mislija doslovno,tija je samo pokazat da se sve moze kad se hoće,po meni je to bilo vi??e onako za dočarati situaciju...:D btw sla?žem se u potpunosti s vama u vezi filipa,na?žalost tako je,tu?žna istina....

A sta mi radimo da budemo bar priblizno jednaki Filipima? Nista!

Ako mi ne virujete procitajte thread od pocetka.
Jal, jal, poznati 'rvacki jal i nista drugo!

"Volim nepismenog Bugara na brodu za Kapetana vise nego svoga" i to je definicija cile ove price.

Opet ste me zajebali, zaboravi san poc obidvat, ocoravit cu do kraja nastavi li se ovakvim tempom:cool:

Last edited:
A sta mi radimo da budemo bar priblizno jednaki Filipima? Nista!

Ako mi virujete procitajte thread od pocetka.
Jal, jal, poznati 'rvacki jal i nista drugo!

"Volim nepismenog Bugara na brodu za Kapetana vise nego svoga" i to je definicija cile ove price.

Opet ste me zajebali, zaboravi san poc obidvat, ocoravit cu do kraja nastavi li se ovakvim tempom:cool:

:uzdravlje

... Ali zasto nikako ne mozete priznati da neki ljudi nisu bogom dani i da grijese!

Nista neobicno, jer u prirodi je ljudi da grijese. Pogrijesi i fratar na oltaru za vrijeme svete mise... Osim toga cini mi se da ste u ovoj temi glasniji vi mladji koji velicate diplomu, a osporavate iskustvo. Ja u svom zvanju imam i diplomu i iskustvo, a govorim iz iskustva i u prilog iskustvu.

Ne osporavam trud ni vrijednost onih koji su studirali. Evo ja bih i sada upisao neki fakultet kada bih mogao sebi to priustiti. Jer jos se sjecam kako mi je bilo zao kada sam prvi put diplomirao. No, za postati i bit pomorac treba se prije svega nauciti patiti. Nije to lako, ka sta Suker misli.

Nista neobicno, jer u prirodi je ljudi da grijese. Pogrijesi i fratar na oltaru za vrijeme svete mise... Osim toga cini mi se da ste u ovoj temi glasniji vi mladji koji velicate diplomu, a osporavate iskustvo. Ja u svom zvanju imam i diplomu i iskustvo, a govorim iz iskustva i u prilog iskustvu.

Ne osporavam trud ni vrijednost onih koji su studirali. Evo ja bih i sada upisao neki fakultet kada bih mogao sebi to priustiti. Jer jos se sjecam kako mi je bilo zao kada sam prvi put diplomirao. No, za postati i bit pomorac treba se prije svega nauciti patiti. Nije to lako, ka sta Suker misli.

Opet ćorak kolega Mile! Ti se ponasas koda si svoju diplomu u ljubuskom dobio!

Ma kolega niko ne osporava iskustvo,stvar je u tome da se svime ovim degradiraju mlađi koji su proveli godine na faxu za komad usljivog papira...Ja sam isto da se onima sa sss omoguci stjecanje uvjeta za avancat,ali besmisleno je pokraj Pomorskih fakulteta,ubrzane vi??e uvodi jo?? jedan način obrazovanja..znam da je lak??e to naprvit nego minjati postojeći sustav...Neman ni??ta protiv onih koji nemaju vi??u a mogli su zavr??it kao veliki broj koji je to i napravio,ali isti ti su mogli sebi priznat,je ima san prilike,nisan i gotovo,mogu se pomirit sa tim ili moze upisat i zavrsit...neznan kako vama starijima dokazat da mi nemamo ni??ta protiv nikoga (ovim putem govorim u svoje ime ali vjerujem da je tako i sa ostalima),ali dolazimo i mi mlađi koji vec imamo zavr??ene vi??e i sve ostalo...Ili ako se vec i uvede taj nacin da se zna ko ima pravo to polagat a ko ne,a kako to izvest ja iskreno trenutno nemam ideje...

Najbolje bi bilo da ti daju titulu Supermena!
E sad slusaj ovo "borac"!
Moj kolega:
Godiste: 1976.
Zavrsio pomorsku skolu. Otisa na brod, posta terco. Bija na brodu. Imao djevojku, kupio stan i auto, da mu buduca zena ima gdje zivit i cime se vozit! Zena ga prevarila, caca mu umra, brat mu poginija, on dobija meningitis! Umalo umra, vraca kredite! Osta bez ikoga!
UPISA FAX!!!! ? kapula se! Sad je Bog i batina na brodu!!!! SVE SE MOZE KAD SE HOCE!

Titula supermena mi ne triba niti je trazin od ikoga a najmanje od tebe.

E sad ti slusaj (citaj) mene;

To da se SVE MOZE KAD SE HOCE stoji, ali zelje su jedno a mogucnosti drugo.

To sta se tvoj prika rastavija pa mu uz to jos zena sve uzela nema veze sa ovin sta sam ja pisa jer to je jedna obicna glupost koju sebi normalan covik nesmi dozvolit.

FYI - ja san Zapovjednik na DP2 brodu, i ne pada mi na pamet bit bog i batina.

To sta se tvoj prika rastavija pa mu uz to jos zena sve uzela nema veze sa ovin sta sam ja pisa jer to je jedna obicna glupost koju sebi normalan covik nesmi dozvolit.

Kolega ohladite glavu! Nitko vama ne nudi nista mimo protokola! Kazete da ste zaopvjednik! A fakultet???

Opaa, lipo smo napredovali od zadnjeg iskrcaja, ma vidilo se odma na tebi da ti nisi rodjen za piketinu, sta je je. Pa da nije Superman, ma brate je, skidam kapu.

pa to muky! pazi, protiv mladih niko nista nema, narocito ja! sta se ja iman bojat? evo ovako opalit cu corak, cini mi se da si treci sada. da bi mene uvatija, triba ti tacno jos 6 -7 crti nabit na rame (3 na brodu i 3-4 na kraju).
do tada cu ja ili pod ladovinu ili u svetoga petra. ako imas skolu, znaci imas i znanje (ne mora znacit, ali recimo da je tako), pa sta se onda treses od ovih sa sss? ako si bolji, avancat ce tebe! ako nisi.... jebi ga!

Opet ćorak kolega Mile! Ti se ponasas koda si svoju diplomu u ljubuskom dobio!

Ne znam u cemu ti vidis corak i kakve veze ima Ljubuski s ovim o cem pricamo?

Zelim ti samo reci da isticanje diplome ja smatram manje vjerodostojnim od npr. onoga kada mi netko kaze da ima dvaes' godina na vaporu u bilo kom zvanju. Triba prije da narastu krila, a onda se bacat letit..,

kad se čovik najide onda bolje razmi??lja, pa tako i ja...
ova tema je proma??ena čini mi se, od početka. sami naslov sugerira nekakav jaz mladih "obrazovanih" i starijih "iskusnijih" a to uopće ne odgovara situaciji na terenu. čak je prije 20-30god vi??e ljudi zavr??avalo pomorske vakultete nego ??to ih to čini sada, a to upravo radi opadanja interesa za pomorski posal...
ako kome od fakultetski obrazovanih smeta mogućnost uvođenja brzog modela ??kolovanja, neka to zadr?ži za sebe, jer svatko triba imat pravo izbora. a predrasude ostavit doma. :uzdravlje

pa to muky! pazi, protiv mladih niko nista nema, narocito ja! sta se ja iman bojat? evo ovako opalit cu corak, cini mi se da si treci sada. da bi mene uvatija, triba ti tacno jos 6 -7 crti nabit na rame (3 na brodu i 3-4 na kraju).
do tada cu ja ili pod ladovinu ili u svetoga petra. ako imas skolu, znaci imas i znanje (ne mora znacit, ali recimo da je tako), pa sta se onda treses od ovih sa sss? ako si bolji, avancat ce tebe! ako nisi.... jebi ga!

Kolega ja se ne bojim nikoga,znam koliko mogu i koliko znam sta sam dokaza do sada,a svi moji kontakti sa starijim ljudima sa broda s kojima sam u kontaktu i nakon broda mi dokazuju da nista do sada nisan napravija krivo,po??tujem starije i slu??am i lipo je vidit kad i vi svačate nas (u ovom primjeru sta se vi prepoznali u mojim postovima) i onda normalno komuniciramo,a ne neka prepucavanja...Bo?že moj nemo?žemo se uvik ni slagat u svemu jel tako?? Niste opalili ćorak,imate pravo sve sta se rekli,ali zasto je ovo uvijek uvijek ka vruči kumpir,zato sta je trenutno nama mlađima jako tesko za pocet,a stalno se razglaba o pruzanju mogučnosti ??kolovanja zato sta prije nisu...svima nam je tesko ali se bazirlo samo na jednu skupinu ljudi,kao da niko drugi ne postoji...

Kolega ohladite glavu! Nitko vama ne nudi nista mimo protokola! Kazete da ste zaopvjednik! A fakultet???

Moja je glava skroz hladna ali vase cini mi se ne. Neznam po cemu smo to kolege jer po skoli nismo, po radnom iskustvu pogotovo, po zivotnom i pogotovije.
Aaa kasno palim, moze bit jedino po tome sta smo pomorci.

Pa da se malo vise bavite knjigom nego omalovazavanjem kolega sa SSS onda bi znali da se moze bit i sa SSS zapovjednik do 3000 GT po STCW 95.

Ne brinite vi za moj Fakultet, skoro je pri kraju mada neznam sta ce mi. Tu di jesam nereba mi niti ce mi podignit placu a kostao me novaca i novaca.

Moja je glava skroz hladna ali vase cini mi se ne. Neznam po cemu smo to kolege jer po skoli nismo, po radnom iskustvu pogotovo, po zivotnom i pogotovije.
Aaa kasno palim, moze bit jedino po tome sta smo pomorci.

Pa da se malo vise bavite knjigom nego omalovazavanjem kolega sa SSS onda bi znali da se moze bit i sa SSS zapovjednik do 3000 GT po STCW 95.

Ne brinite vi za moj Fakultet, skoro je pri kraju mada neznam sta ce mi. Tu di jesam nereba mi niti ce mi podignit placu a kostao me novaca i novaca.

Ispravak netocnog navoda - nije po STCW nego po glupim zakonima RH.

kad se čovik najide onda bolje razmišlja, pa tako i ja...
ova tema je promašena čini mi se, od početka. sami naslov sugerira nekakav jaz mladih "obrazovanih" i starijih "iskusnijih" ...

Ne vidim nikakvog jaza, raspravljamo i to je to.

Mi stariji samo zelimo namjestiti glave mladjima, kojima stoje ukrivo. Ili drugim rijecima krstimo ih.., a oni prde. Neki tako dodju na vapor i tek sto nauce hodati po njemu odmah bi za barbu posli... Dadnes im kruh u ruke, ali vidis kako ne cijene to. Nemere to tako!

BTW, sta je bilo za ist?

kriza je sinko, kriza. davno san objasnija ovde na forumu kako brodar gleda na troskove kad padne market i zasto onda posada prva najebe. ali to je tako i nece se lako prominit (narocitoposli ove krize u kojoj ih se puno opeklo). osim toga mala smo zemlja da bi mogli konkurirat na globalnome crew marketu. znan da ovo nije lipo citat, ali ovo je surova istina. zemlje treceg svita (uzmimo da mi tu ne spadamo, iako u novine mozes vidit kako nan cvitaju ruze) imaju taakve trening centre da semi mozemo poklopit usima.zato ih ne smite podcjenjivat, nego drmat ka ludi da u svemu budete bolji. a sve je za ludu kad posla nema....jebiz ga!

Status
Not open for further replies.
Back