Yahte + adrese

..... jer ja nemam OOW brevet.I sad meni nije jasno ko forsira taj STCW sustav kad ga engleska banda ne j... ni 2 % nego forsiraju svoje brevete...

Ja mislim da je OOW brevet u skladu sa STCW-om. Druga stvar je nepoznavanje kratica.

Ghost, šteta,nedostajalo ti je malo sreće. Naime, osobno sam par puta bio na Solemara kao gost i poznajem neke ljude šta tamo rade. Strojari na Solemaru imaju rotaciju 3+3, svi su Hrvati i sad su na brodu kapo koji je iz Splita i 2 eng. koji je iz Korčule s kojim si ti pričao. Druga rotacija su ti kapo iz Zadra (Ista) i 2 eng. iz Šibenika (Murter). Mislim da si pričao s nekim od ove dvojice da bi imao više sreće.
Da si tu upao za zimsku sezonu, samo od manče bi dobio oko 5000-6000 dolara mjesečno, pošto oni rade samo čarter i to za zimu na Karibe; St.Barth-Bahami-Florida.
A na tom gatu ti je bila jahta Dilbar od 110m, jesi li tamo uspostavio kontakt?
Puno si vremena i novaca potrošio na putovanje vlakovima i busevima, triba si uzeti povratnu kartu Nica-Koln-Zadar za 230 eura, ovako si isto platio, a putovao 20h više.

Last edited:
Herr Be?žmek-malo ili puno sriće-sve je to relativno,samo znam da za drugog oficira san ima dobar CV-i to sa preporukama,govorim 3 jezika,a najvi??e mi je krivo to ??ta volin ovaj posal,??ta je zarada dobra i ??ta jo?? nisan vidija karibe.
I siguran sam da bi me ostavili nakon sezone tamo,jer je meni u glavi samo red i rad i opet rad jer iman familiju.
Kako zna?? da bi ima vi??e sriće da su druga dva strojara bila na brodu?
Jahta Dilbar je već utekla odotamo kad san ja do??a u četvrtak.
Od većih su samo bile Sarafsa i Alfa Zero.
A ??ta se tiće vrimena i para za put,meni je tih 230 puno jer ovako san potro??ija 120 â??.
A vrimena za put ionako iman,na?žalost.
? ta misli??,sad kad ovaj tjedan buden zva agente da li da im ka?žem da bi radija ka deckhand samo da poćnem odnekle?
Ipak za to ne tribaju pusti breveti jer mi se pari da ova 3 ??ta ja iman nisu nikako dovoljni za i??ta osim deckhanda.
Hvala!!

Herr Be?žmek-malo ili puno sriće-sve je to relativno,samo znam da za drugog oficira san ima dobar CV-i to sa preporukama,govorim 3 jezika,a najvi??e mi je krivo to ??ta volin ovaj posal,??ta je zarada dobra i ??ta jo?? nisan vidija karibe.
I siguran sam da bi me ostavili nakon sezone tamo,jer je meni u glavi samo red i rad i opet rad jer iman familiju.
A ??ta se tiće vrimena i para za put,meni je tih 230 puno jer ovako san potro??ija 120 â??.
? ta misli??,sad kad ovaj tjedan buden zva agente da li da im ka?žem da bi radija ka deckhand samo da poćnem odnekle?
Ipak za to ne tribaju pusti breveti jer mi se pari da ova 3 ??ta ja iman nisu nikako dovoljni za i??ta osim deckhanda.

care vrlo ces tesko upast ko deckhend na yahte bez da nisi englez, oni tu vladaju tako da tu ne mozes nista, ja sam trenutno u golfe juanu a to yi je popisat se od antibesa, i nama svakodnevno jednod 10ak ekipe dodje i ostavi CV za deckhenda, kapetan koji je englez ove neengleske samo skarta ,a prave nacije (za njega) idu na drugu hrpu. neki dan smo trazili kuhara, imali prije nekakvog koji nikad soli u nista nije stavio, koji je pire s korom radioali s novog zelanda i tame daju nogu i ja budala predlozim jednog kuvara michelin 5stars kuhar , s kojim sam prije navegavo,kuhar perfektan nikad na brodu bolje jeo nisam nego kad je isti kuho, ali ima jednu gresku francuz je. ovaj izabro australca od 26 godina, i sad me pitaj zasto ja u makini imam frizider sa pancetom prsutom s 5 vrsta sira, zato jer ne jedem curry. sad otiso sam daleko od teme, na solemaru kapetan je dosta dobar sto se tice zaposljavanja raznih nacija , nego mislim da te nije uzeo i zato sto vode racuna da kao mora da bude mjesovita posada( tamo imas 4 strojara hrvata), nego ti meni posalji CV a ja cu te provat malo pogurat..

Hvala!!

Zato ??to kapo iz Zadra bolje kotira kod kapetana Nicka Doyla i imao bi vi??e ??anse za uletit. Taj kapo je i najvi??e zaslu?žan za rotaciju na brodu i ??ta su tu Hrvati i zna je i prije ubacivat dechande, pa je lani bilo 5 Hrvata na Solemara. Krivu informaciju si dobio od 2 eng.; sada??nji kapetan Nick je 4 godine bio 1 st deck officer, prije nego je postao kapetan, a ne da je prije 4 godine bio deckhand ,pa sad već avanca u kapetana. Na Solemara ti je internacionalna posada, najvi??e Novi Zeland,stjuardese Australija, peračice rublja Filipinke.
Spomenuo sam ti Dilbar, jer tamo ti je jedan na?? čovik iz Dubrovnika, strojar,pa si moga njega kontaktirat, jer di nisu Hrvati na brodu, nema ??anse da uleti?? kao padobranac.
Na gatu u blizini kapetanije u Port Vaubanu ti su jahte oko 40-50m nalazi se jahta MY Lady Sonya, Cayman Isl. zastava, tu je kapetan isto Hrvat, MY Charlotte ,Luxembourg zastava isto Hrvat kapetan, MY Macy Bee Too, Malta, isto Hrvat kapetan....mo?žda da si imao prije ove informacije, znao bi di triba pitati,mo?žda nekim drugim koji krenu put Antibesa ovo pomogne, a kolega Morski pas ti mo?že reći na kojim jahtama u Golfu Juanu su Hrvati, ja znam da ima na??ih na MY Alibi i na MY Sandor, jer di su Anglosaksoni tu za Hrvate kruha nema.

Zato ??to kapo iz Zadra bolje kotira kod kapetana Nicka Doyla i imao bi vi??e ??anse za uletit. Taj kapo je i najvi??e zaslu?žan za rotaciju na brodu i ??ta su tu Hrvati i zna je i prije ubacivat dechande, pa je lani bilo 5 Hrvata na Solemara. Krivu informaciju si dobio od 2 eng.; sada??nji kapetan Nick je 4 godine bio 1 st deck officer, prije nego je postao kapetan, a ne da je prije 4 godine bio deckhand ,pa sad već avanca u kapetana. Na Solemara ti je internacionalna posada, najvi??e Novi Zeland,stjuardese Australija, peračice rublja Filipinke.
Spomenuo sam ti Dilbar, jer tamo ti je jedan na?? čovik iz Dubrovnika, strojar,pa si moga njega kontaktirat, jer di nisu Hrvati na brodu, nema ??anse da uleti?? kao padobranac.
Na gatu u blizini kapetanije u Port Vaubanu ti su jahte oko 40-50m nalazi se jahta MY Lady Sonya, Cayman Isl. zastava, tu je kapetan isto Hrvat, MY Charlotte ,Luxembourg zastava isto Hrvat kapetan, MY Macy Bee Too, Malta, isto Hrvat kapetan....mo?žda da si imao prije ove informacije, znao bi di triba pitati,mo?žda nekim drugim koji krenu put Antibesa ovo pomogne, a kolega Morski pas ti mo?že reći na kojim jahtama u Golfu Juanu su Hrvati, ja znam da ima na??ih na MY Alibi i na MY Sandor, jer di su Anglosaksoni tu za Hrvate kruha nema.

je na sandoru je jedna stjuareds iz splita a na alibiju smo nas 4 strojara u rotaciji iz hrvatske..

Sad i sam znan da san i??a u Antibes bez dovoljno informacija kao npr. svi ti brodovi koji imaju kapetana Hrvata ili nekog člana posade.
Iako se ne sićan da san primjetija te brodove tamo po??to san oba??a cili port vauban,ne mogu se sitit tih imena brodova.
? ta se tiće kapa iz Zadra na Solemaru.to ti je stvar sriće,da san i??a 8 dana kasnije mo?žda bi poprića sa njim jer njemu smjena počinje ovaj petak.
Pa bi mo?ža i reka koju lipu rič tome kapetanu.

Jel se di mo?že polo?žit u Hrvatskoj brevet za prijem helikoptera na palubu ili kako se to već zove, nek me netko ispravi? jedan moj kolega ima ponudu za ići na jahtu od 92 m, a pitaju mu taj brevet.U Adriamaru ni??ta, ?ženska nikad čula za to, mislim da će za to tribat otići u inozemstvo negdi.

ugovor je 2-2, samo lova mala, 4000 su davali na brodu i mislim da nece nac nikog za te pare, mozda bi dali 5, znam da kapo ima 6000. DOBRA PRILIKA ZA NEKOG SA KARGA DA DODJE NA YAHTU, JA BI TRAZIO 5500 ZA POCETAK. U EURIMA

ugovor je 2-2, samo lova mala, 4000 su davali na brodu i mislim da nece nac nikog za te pare, mozda bi dali 5, znam da kapo ima 6000. DOBRA PRILIKA ZA NEKOG SA KARGA DA DODJE NA YAHTU, JA BI TRAZIO 5500 ZA POCETAK. U EURIMA

2nd unlimited?
je li to makina ili kuverta?

2nd unlimited?
je li to makina ili kuverta?

moja greska nisam napiso, obicno u 99posto slucajeva ubacujem strojare tako da sam mislio da se podrazumjeva, dakle 2nd engineer unlimited

EVO JEDNA DA NE KAZETE DA POSLA IMA SAMO ZA STROJARE.
OVO JE SAMO ZA ONE KOJI SE KLANJAJU DO PODA......

A 32m motor yacht is looking for crew: Captain, Stewardess and Engineer. The yacht is based in the SOF and we are looking for crew to start immediatelly. Please forward your CV with a cover letter to Vladyachting@gmail.com

Last edited:
2nd engineer

2nd engineer

Care ,svaka ti cast na ovim postovima,malo je takvih ljudi i zelim ti svu srecu!

Ja sam novi u yachtama,inace sam 2nd engineer na tankerima i plovim vec 8 godina,na dobroj sam kompaniji i mogu reci da za Hrvate vise nema kruha na ovakvim tipovima broda,cisto zbog ovih klimavih indijca koji imaju place po nasim standardima i za te pare ulizat ce se di god treba.....uglavnom da ne duljim,vec 2 godine pokusavam prebacit se na jahte i svako toliko stupim u neki kontakt sa nekom agencijom ali nakraju to sve ispadne nekako povrsno jer brod opet zove,racune treba placat,a na brodu osim ovog sad nije bilo neta i tako vrijeme ide,buduci da nemam iskustva na jahtama volio bih znati
dali bi se sta moglo naci ovim putem,znam da je najbolje kad ovako neka informacija procuri pa direkto stupit u kontakt sa kapom ili kapetanom.
Sto se tice iskustva od kadeture sam na tankerima i plovio sam 2 godine kao 3rd engineer i sad vec skoro 5 godina kao sekondo,povrh toga sad izlazi ovaj novi sistem obrazovanja pa mislim polozit za C/E unlimited sljedece godine posto nisam dosad mogao jer nemam visu.

Stari hvala ti unaprijed
Pozdrav

2nd

2nd

Eh i od silne price zaboravih,posalji molim te ako ima kakav kontakt ako nije problem tu i tamo ako netko trazi strojara

Pozdrav

otvorena pozicija za kapa na yahti od 45m, kapo do 3000kw, 7500 dolara, povisiva se nakon 3 mjeseca na 8500, full charter karibi, i ljeti med, nesto kapetan prica o rotaciji od iduceg ljeta. brod trenutno u skveru u west palm beachy, rybovich marina, treba krenut do 28og

Back