Posao

Bok ! Nisam znao di postati. Pa ću ovdje.

dakle tvrtka Employment Power iz Zg-a radi sa Carnivalom mi je obećala ukrcaj(čekam putovnicu jo?? par dana) . Mjesto konobar. Za plaću ka?že da je oko 1200 dolara do 1500.

Po??to sam inače Vs?? in?ženjer računarstva s 2 ipo godine iskustva od toga 11 mjeseci u inoemstvu da li se meni isplati od početka krenuti kao konobar jr mi je tip rekao da nemaju mjesta za IT ?

Molim savjete.

I ovo sa konobarenjem, jel ima tu i??ta manće(bak??i??a) ili je to fiksna plaća ?

Hvala svima na odgovoru.

Ne znam u kakvoj si situaciji ali moj savjet ti je da bjezis od toga sto dalje, da ostanes doma i radis bilo kakav posao ali ces barem zadrzati mrvu samopostovanja. jesu li ti rekli da ces morati kupiti kartu da dodes na brod i da se vratis doma (cca 1000 dolara), moras kupiti sebi uniformu 100-200 dolara, dijelis kabinu od 5-6 kvadrata, wc je zajednicki ( 2 kabine 1 wc ) a na nekim brodovima jos i gore, placa ti je manja od 1000 dolara a za nju radis 12 sati na dan a sto je najgore posluzivas indijce, filipince i indonezane, supervisori su ti indijci koji mrze bijece a pogotovu europljane, na brodu ostajes 8 mjeseci i nemas ni jedan jedini slobodan dan, promociju ces dobiti kad odradis 3-4 ugovora ( neces posluzivati indijce nego raditi u room servicu za 1200 dolara ). prika konobarenje nije za tebe, imas visu skolu, nadi bilo kakav poso doma i trazi poso u struci, ipak si ti visokoobrazovani covjek a za takve ce kad tad biti posla. konobarenje po brodovima ostavi indijcima, indonezanima i braci balkancima!

dakle tvrtka Employment Power iz Zg-a radi sa Carnivalom mi je obećala ukrcaj(čekam putovnicu jo?? par dana) . Mjesto konobar. Za plaću ka?že da je oko 1200 dolara do 1500.

Po??to sam inače Vs?? in?ženjer računarstva s 2 ipo godine iskustva od toga 11 mjeseci u inoemstvu da li se meni isplati od početka krenuti kao konobar jr mi je tip rekao da nemaju mjesta za IT ?

Molim savjete.

I ovo sa konobarenjem, jel ima tu i??ta manće(bak??i??a) ili je to fiksna plaća ?

Hvala svima na odgovoru.

bolje uradi prekfavilifikaciju za pomorca pa pocni kao kadet negdje a ne kao konobar jbg i ja sam zavrsio isto sto i ti ali mi se ne radi ovdje za 300 evra

Molim savjete.

Hvala svima na odgovoru.

@Novalic

Prije svega dobro dosao na forum.
Mislim da ti je ivan-du rekao bas otvoreno kako je na brodima. Isto tako misljenja sam da napravis jedan dobar CV ( kakav imas primjer u threadu konoba na vrhu od usea Caspera)i da saljes na sve putnicke firme za poziciju assistent IT. To je nesto sta je u tvojoj struci placa puno bolja i gospodin covik. Ako ti se zuri ili nemas kune za ostati doma jos vrimena, i moras prihvatiti posao za konobara odma cim dodes na brod se uputi u IT department i reci da si taj i taj i daj im CV. Lazi da su ti rekli da ces tako prije moci doci na misto assistenta IT i vidi kad koji assistent ide doma i ako se mozes ubaciti probaj. Isto tako ako prihvatis moj prvi prijedlog salji isto na adrese koje si nasao na forumu a ukrcavaju na yahte jer i njima triba IT officir ponekad.

Sritno u trazenju posla i naravno da nemoras nikoga poslusati jer zivot je tvoj pa sam donosis konacnu odluku
Lip pozdrav

@Novalic

Prije svega dobro dosao na forum.
Mislim da ti je ivan-du rekao bas otvoreno kako je na brodima. Isto tako misljenja sam da napravis jedan dobar CV ( kakav imas primjer u threadu konoba na vrhu od usea Caspera)i da saljes na sve putnicke firme za poziciju assistent IT. To je nesto sta je u tvojoj struci placa puno bolja i gospodin covik. Ako ti se zuri ili nemas kune za ostati doma jos vrimena, i moras prihvatiti posao za konobara odma cim dodes na brod se uputi u IT department i reci da si taj i taj i daj im CV. Lazi da su ti rekli da ces tako prije moci doci na misto assistenta IT i vidi kad koji assistent ide doma i ako se mozes ubaciti probaj. Isto tako ako prihvatis moj prvi prijedlog salji isto na adrese koje si nasao na forumu a ukrcavaju na yahte jer i njima triba IT officir ponekad.

Sritno u trazenju posla i naravno da nemoras nikoga poslusati jer zivot je tvoj pa sam donosis konacnu odluku
Lip pozdrav

Hvala na iscrpnom savjetu čovječe:).Hvala Vam na savjetima nisam znao kome bih se obratio, ma mogu ja čekati 3-4 mjeseca ali mislim ipak da ću ??to prije jer mi je dosta svega ovdje kod nas, a naj?žalosnije je ??to znam kako je vani raditi već sam bio( ali ne na brodu).

fala ljudi pozdrav pomorcima iz Vinkovaca i mirno more :uzdravlje

koliko znam, na Pujankama, odnosno u zgradi Belvedere ima nekakva agencija, tamo u onom prolazu gdje je prostor za predavanja u Diversa, kraj njih je sa jedne strane frizerski, a sa druge trgovina sa nekakvom elektronikom

Back