Uljanik Plovidba

Situacija trenutna nakon 4 miseca ugovora doma ides bez ijedne place placa kasni 3 i po do 4 miseca. Hrana ajme a desi se i da fali mlika voda pitka se placa i do 8 dolara za 8 boca.brodovi neodrzavani imprvizacija glavna rijec u makini.cash advanca nema ili jako malo do 200 -300 dolara svaki drugi treci misec kako kad. Ovako je na brodovima koji nisu pod championom tamo je placa 20-og iduci misec.

Tuga jad i nevolja

Sent from my internet mobile device

Situacija trenutna nakon 4 miseca ugovora doma ides bez ijedne place placa kasni 3 i po do 4 miseca. Hrana ajme a desi se i da fali mlika voda pitka se placa i do 8 dolara za 8 boca.brodovi neodrzavani imprvizacija glavna rijec u makini.cash advanca nema ili jako malo do 200 -300 dolara svaki drugi treci misec kako kad. Ovako je na brodovima koji nisu pod championom tamo je placa 20-og iduci misec.

Zovi ITF te brode triba fermat

Zovi ITF te brode triba fermat

Lako je to rec
Ali posla drugog na vidiku nema
Nemojte mi krivo svatit ali ko je na Uljaniku nije bas da je zatrpan ponudama sa drugih kompanija
Nekazen ja da su tamo ljudi losi/ nestrucni dapace ali cinjenica je da si na Uljanika zato sta nemos nac bolje.ili mozes al si mazohist
Champion tankers isto nije firma koju bi pozelia
Kupuju brodove od 15+ godina i stede na svakom koraku.

Jose, ako ljudi rade bez place i u takvim uvjetima pa mislin da moze onda i doma tako stat, osobno ne vidin razliku. samo dodatno unistavaju sebi zdravlje. Ovima sta dizu pare na grbaci pomoraca triba zagorcat zivot kako bilo da bilo.

da ode na drugu kompaniju nebi sigurno vidija svoju placu nikada, a sta onda? bi li onda okrenija sve brojeve koje postoje ili bi im pustija da ti popiju i pozderu tvoj krvavo zaradjen dollar?

Last edited:
Znate te me oba dvojica s one vecera i znate da sigurno nebi bija tu da iman di drugdi jer sigurno nebi da otkaz tamo si sam radija da sam zna da ce mi se ovo dogodit.

Znate te me oba dvojica s one vecera i znate da sigurno nebi bija tu da iman di drugdi jer sigurno nebi da otkaz tamo si sam radija da sam zna da ce mi se ovo dogodit.

Upravo to ocu rec
Ima izreka
Sit gladnome ne viruje

Ocu rec lako je govorit kad nisi u toj kozi
Familija trazi kruva pa sad ti daj otkaz na poslu od cca 120-140 iljada kn godisnje( terco placa 3500 usd x 6 miseci)
Je placa kasni ali na kraju dode
To je malo uzasno malo za pomorca.nisi doma 6 miseci i doma 6 miseci triba prezivit ali ajde ti to objasni radnici u Konzuma koja zaradi 34 iljade kuna godisnje ili ovima sta rade u "Boso"
Kaze mi jedna radnica u Tommyja da je njoj super jer ima 3500 kn i placenu nedilju(plafon 45 iljada godisnje)
Ljudi takva je realnost.
Virujen da 60 % gradana Hrvatske moze samo sanjat godisnju placu vecu od 100 iljada kuna
Zato je nama pomorcima tako kako je sa zakonima i SPK
Svakoga boli neka stvar ta nas jer ljudi gledaju samo sebe
Da se Noriton ide bunit rekli bi mu radis pola godine za 140 iljada kn a ja cilu godinu za 60 iljada
Niko te ne pita kako si zaradija i koliko moras platit mirovinskog i zdravstvenog i breveta i cega sve ne
To znaju u Uljaniku i slicnim kompanijama i iskoristavaju "stanje uma"
Naravno da triba bizat sa takvih kompanija ali tek kad nades drugi posal.

Noriton kolika je placa barbi i cifu i jel i njima kasni
Barbi je bila 12,5 iljada dolara a cifu od 9,5 do 10,5 iljada.sekondo 4,2-4,5 iljada
Na brodu samo naravno
Pa nek mi sad neko rece da su to mali novci pa makar i kasnili 3,4 miseca.Bitno je da dodu
Uf sta san se raspisa.nikad ovako dugo u zivotu

Virujen da 60 % gradana Hrvatske moze samo sanjat godisnju placu vecu od 100 iljada kuna

jesmo optimisticni :-)

"od oko 5.500 kuna ili viÅ¡e od toga mjesečno zaradi tek 18 posto od oko 2,7 milijuna građana koji ima nekakvu plaću ili mirovinu. "

Izvor:
EKSKLUZIVNO Jutarnji istražuje: Samo pola posto Hrvata ima plaću veću od dvije tisuće eura -Jutarnji List

Vise:
Kolike su plaće u Hrvatskoj: Polovica zaposlenih zarađuje više od 5077 kuna - Vijesti - Index.hr
Analiza plaća u javnom i privatnom sektoru u Hrvatskoj - Ekonomski institut, Zagreb

Jose, s ovim stavom "moze bit i losije" nam upravo i je ovako kako je. Bi li ti zva ITF da prominis firmu a duzni su ti recimo 20kila USD? bi li zaboravija na dug?

Jose, s ovim stavom "moze bit i losije" nam upravo i je ovako kako je. Bi li ti zva ITF da prominis firmu a duzni su ti recimo 20kila USD? bi li zaboravija na dug?

Naravno da bi zva ako san prominia firmu a duzni su mi pare i sad neca da mi ih daju jer san isa ca
Ali ako neman di nego opet na Uljanika sutia bi i muca

Koliko god opravdavali ili ne ovo bezakonje u vezi isplate placa ja znam da ja tamo ne bi ostao niti minute, odnosno u ovakvoj situaciji niti papire ne bi tamo poslao. Zalosna su ovakva razmisljanja, ali zato nam i je ovako kako je.Cak i poneki agenti ukrcavaju na takve firme i cak pod normalno naplacuju svoju "marzu" jer ako ne platis unaprijed nece te niti ukrcati. Da smo imalo pravna drzava onda bi se takvim firmama stavio kljuc u bravu, a ne da se ljude iskoristava do maksimuma.
Sada ce me oni koji nemaju kamo "popljuvati" ali gospodo,uvijek imate kamo otici a ne po takvim firmama gubiti godine i zdravlje i onda ostati i bez zdravlja a na kraju i bez posla. Znam da je to onaj princip...ako neces ti, ima tko hoce, ali stvarno, koliko smo nisko spremni ici? Toliko da nas tamo neki direktorcici ucjenjuju sa nasim krvavo zaradjenim novcima ili cime? Bas me interesira sto i kako se odnose prema samom sebi, prema top 4 oficira kojima nije problem naci drugu firmu i imati placu na vrijeme.Ako i njima kasni placa,onda ti i takvi moraju kod doktora-psihijatra/psihologa jer sa njima nesto definitivno nije u redu:
Znam da je za junior oficire i za ostalu posadu teze naci posao jer ima i filipinaca i kineza i indonezana,ali osobno smatram da je bolje dobiti 2000-2500 dolara redovno nego mozda malo vise pa nakon 4,5 ili 6 mjeseci. Grijesim? Mislim da ne, samo treba htjeti podvuci crtu.
Primjer:
Na MSC-u ima i nasih kormilara, i mornara i kuhara i mazaca, a da ne govorim o oficirima i juniora i seniora a placa je na vrijeme. Mozda MSC i nije najbolja kompanija ali sigurno je bolja od Uljanika ili Jadroplova barem po pitanju placa i isplate istih. Tako da nemate opravdanja, moze se naci i drugih kompanija ali samo ako se trazi.

Last edited:
Koliko god opravdavali ili ne ovo bezakonje u vezi isplate placa ja znam da ja tamo ne bi ostao niti minute, odnosno u ovakvoj situaciji niti papire ne bi tamo poslao. Zalosna su ovakva razmisljanja, ali zato nam i je ovako kako je.Cak i poneki agenti ukrcavaju na takve firme i cak pod normalno naplacuju svoju "marzu" jer ako ne platis unaprijed nece te niti ukrcati. Da smo imalo pravna drzava onda bi se takvim firmama stavio kljuc u bravu, a ne da se ljude iskoristava do maksimuma.
Sada ce me oni koji nemaju kamo "popljuvati" ali gospodo,uvijek imate kamo otici a ne po takvim firmama gubiti godine i zdravlje i onda ostati i bez zdravlja a na kraju i bez posla. Znam da je to onaj princip...ako neces ti, ima tko hoce, ali stvarno, koliko smo nisko spremni ici? Toliko da nas tamo neki direktorcici ucjenjuju sa nasim krvavo zaradjenim novcima ili cime? Bas me interesira sto i kako se odnose prema samom sebi, prema top 4 oficira kojima nije problem naci drugu firmu i imati placu na vrijeme.Ako i njima kasni placa,onda ti i takvi moraju kod doktora-psihijatra/psihologa jer sa njima nesto definitivno nije u redu:
Znam da je za junior oficire i za ostalu posadu teze naci posao jer ima i filipinaca i kineza i indonezana,ali osobno smatram da je bolje dobiti 2000-2500 dolara redovno nego mozda malo vise pa nakon 4,5 ili 6 mjeseci. Grijesim? Mislim da ne, samo treba htjeti podvuci crtu.
Primjer:
Na MSC-u ima i nasih kormilara, i mornara i kuhara i mazaca, a da ne govorim o oficirima i juniora i seniora a placa je na vrijeme. Mozda MSC i nije najbolja kompanija ali sigurno je bolja od Uljanika ili Jadroplova barem po pitanju placa i isplate istih. Tako da nemate opravdanja, moze se naci i drugih kompanija ali samo ako se trazi.

Ne možeÅ¡ sve trpat u isti koÅ¡. Starija posada nema kamo , mlađi juniori stiču iskustvo jer su brodovi dobri, neki love avancament, matrix itd itd. A plaća će ionako doći kad tad. Svak tko ide zna kako je i Å¡to može očekivat. Prema tome svako je za sebe odgovoran.

Jose, ne nerviraj se... svatko iznosi svoje stavove i razmisljanja...

mene zanima isto odgovor na pitanje koje ste postavili ti i baltazar71.

da li top 4 placa kasni 4mj??

Uostalom par kapetana , kapa i starih čifova gore i dolje kojima nepada napamet ikamo van i najbolje ikad u životu im je tamo, i broje ugovore do penzije. Isko i na bulkovima.

Ma kada covjek do penzije ima ugovor ili dva jos mogu razumijeti ali.......
To je tako i tako komentar sa mojeg stajalista. Onda svi vi koji tako mislite budite zahvalni "fikusu" iz SPH sto vam je omogucio tolike place. Neznam od kuda vam uopce ideje usporedjivati nase place sa placama djelatnica u Konzumu ili Plodinama ili sto ti ga ja znam kojem trgovackom lancu? Mi ne radimo isti posao kao oni pa nam stoga niti place ne mogu biti kao njihove a niti njihove kao nase.To je isto kao da usporedjujete kruske i jabuke...nije isto pa se i zato ne moze usporedjivati. Ajmo sada okrenuti pricu na te trgovine: Zasto svi hoce raditi u DM ili u Lidlu? Zato sto tamo radnici/ce imaju 7500, 8000 kuna mjesecno. Evo sad te vase racunice,rade 5-6 dana u tjednu, godisnje zarade od 90 do 96 milja kuna i imaju placene sve doprinose, plus imaju bozicnicu, tzv: K-15 (dodatak za godisnji) bla,bla,bla i sada kada na to usporedis onih 120-140 milja kuna za 6 mjeseci, oduzmes doprinose dodes na to da imas 8500 ili 9000 kuna mjesecno???????????? i to kad ih dobijes????? SVASTA. Hebem ti drzavu gdje je lopovluk odobren od strane gradjana.Umjesto da se dignu svi koji tamo navigaju i da naprave barufu tamo u firmi svi se ponasaju kao kisne gliste, samo se migolje i cekaju da im bace mrvice. E pa kolege, koliko mi vas je zao, toliko ste si i sami krivi za situaciju u kojoj se nalazite. Ako je vama tamo dobro, onda vas ja ne razumijem.I kada sam bio bez love, bez kruha, sa malom bebom, uvijek sam drzao do nekih vrijednosti pa tako drzim i sada. Niti jedne, jedine minute necu raditi na brodu na kompaniji na kojoj kasni placa. To sam prosao na ex. Jugoliniji/Croatia Line-u i hvala lijepa.
Svim kolegama mirno more i puno srece i zdravlja.
baltazar71 end and out

Kaze se over and out
Pazi ja san isa sa Uljanika jer san se ukrca tamo za 40% manju placu al rekoh jedan ugovor pa cemo vidit.kad san odradia ugovor da bi li opet tamo.hvala lijepa rekoh neimajuci drugu opciju sa strane.tada je placa dolazila do 10og za prethodni misec
E sad, nakon toga san iohoho osta doma jer je kriza nastupila ali ja san ima od prije nesto zalihe pa san to moga.Zaliha se istopila ali san nasa nesto.ima san srice. Mnogi mnogi nisu
Covik koi radi za 3-4 iljade usd samo na brodu nema zalihe.ili ima misec dva
Virujen da Uljanik ne daje place 3,4 miseca sa zakasnjenjem zato jer mu se tako prohtjelo
Nema managera koi ce osigurat poslove.zivotare od najma do najma jer je kriza a i zato sta su nesposobni

Usporedba sa radnicama u Konzuma,Tommija i slicno ide zato jer bez podrske sirokih masa nikad se nece nista rjesit na dobrobit pomoraca a siroke mase su radnice u Konzuma,tekstilnoj industriji,skveru,zeljezari Sisak i tako dalje i tako dalje....Pametni ce razumit sta ocu rec
I kad ti uletis sa pricom da ti kasni placa 3,4 miseca nekome kome kadni 6,8,10 miseci i to 3000 kn taj tebe ne shvaca
Pomorac se percipira od ljudi sa kopna ka lola koi vozi dobro auto, ima dobar mobitel i ne radi nista.cili dan je slobodan
Niko kad se spomene pomorac ne misli da covika nema doma 8 miseci da ti dica odrastaju bez tebe.ako nemas dobru zenu adio baraka
Da su tu mornari, kormilari sa malim zaradama kad podilis po misecima kad platis sve doprinose
I da se nasalim jednom doskocicom
Ko to ne razumi prosa je lijecnicki i dobia matrikulu priko veze jer nema sanse da je normalan u glavi

Ma kada covjek do penzije ima ugovor ili dva jos mogu razumijeti ali.......
To je tako i tako komentar sa mojeg stajalista. Onda svi vi koji tako mislite budite zahvalni "fikusu" iz SPH sto vam je omogucio tolike place. Neznam od kuda vam uopce ideje usporedjivati nase place sa placama djelatnica u Konzumu ili Plodinama ili sto ti ga ja znam kojem trgovackom lancu? Mi ne radimo isti posao kao oni pa nam stoga niti place ne mogu biti kao njihove a niti njihove kao nase.To je isto kao da usporedjujete kruske i jabuke...nije isto pa se i zato ne moze usporedjivati. Ajmo sada okrenuti pricu na te trgovine: Zasto svi hoce raditi u DM ili u Lidlu? Zato sto tamo radnici/ce imaju 7500, 8000 kuna mjesecno. Evo sad te vase racunice,rade 5-6 dana u tjednu, godisnje zarade od 90 do 96 milja kuna i imaju placene sve doprinose, plus imaju bozicnicu, tzv: K-15 (dodatak za godisnji) bla,bla,bla i sada kada na to usporedis onih 120-140 milja kuna za 6 mjeseci, oduzmes doprinose dodes na to da imas 8500 ili 9000 kuna mjesecno???????????? i to kad ih dobijes????? SVASTA. Hebem ti drzavu gdje je lopovluk odobren od strane gradjana.Umjesto da se dignu svi koji tamo navigaju i da naprave barufu tamo u firmi svi se ponasaju kao kisne gliste, samo se migolje i cekaju da im bace mrvice. E pa kolege, koliko mi vas je zao, toliko ste si i sami krivi za situaciju u kojoj se nalazite. Ako je vama tamo dobro, onda vas ja ne razumijem.I kada sam bio bez love, bez kruha, sa malom bebom, uvijek sam drzao do nekih vrijednosti pa tako drzim i sada. Niti jedne, jedine minute necu raditi na brodu na kompaniji na kojoj kasni placa. To sam prosao na ex. Jugoliniji/Croatia Line-u i hvala lijepa.
Svim kolegama mirno more i puno srece i zdravlja.
baltazar71 end and out

Kad smo već krenuli s trgovačkim centrima uspedbe ne stoje nikako. Kao prvo , 75% radnika u domaćim firmama ili trgovačkim centrima ( odakle god gazde bile) su ljudi u STALNOM radbom odnosu. Toga kod nas nema ( to nije čak ni permanent ni slično). Drugo, kod nas gazda ako dođe do Å¡trajka ili prosvjeda, ne može dopeljat nove radnike s Filipina, Indije itd. I s ovima raskinut. Treće , nemamo nilakav sindikat nit smo ga ikad imali, a samim time nema organiziranog djelovanja i akcije. Ako je netko danas pravo moderno roblje to su ljudi u pomorstvu i offshore kompanijama. Naravno osim časnih izuzetaka, ipak su pomorci likovi koji gledaju samo sebe i zaradu i svojima ne žele pomoć kod odlaska van iz ne znam kog razloga. Nisam samo od jednog mastera i kapa čuo onu legendarnu " Ča ću ja nekog učit, pa će mi sutra uzet posao". Tako kad se sve zbroji i oduzme ....em smo banana dio populacije , em živimo u izuzetno lopovskoj i pokvarenoj državi. Na nas ostatak ove sluđene populacije gleda kao na neke lovatore. Sindikat nemamo. NiÅ¡ta nemamo. Nikad nitko u 26 godina na TV nije spomenuo ili imao emisiju o ijednom problemu nas pomoraca.Na nas se gleda kao ljude koji žele zajebat zemlju , iako joj mi donosimo kao malo tko, a oko nas neradničko i kriminalno ozračje.Sve u svemu jako slabo. Evo imam dva sina i nema nikakve Å¡anse da bi dopustio ijednome da krene ovim gorkim putem.

Back