Znate te me oba dvojica s one vecera i znate da sigurno nebi bija tu da iman di drugdi jer sigurno nebi da otkaz tamo si sam radija da sam zna da ce mi se ovo dogodit.
Upravo to ocu rec
Ima izreka
Sit gladnome ne viruje
Ocu rec lako je govorit kad nisi u toj kozi
Familija trazi kruva pa sad ti daj otkaz na poslu od cca 120-140 iljada kn godisnje( terco placa 3500 usd x 6 miseci)
Je placa kasni ali na kraju dode
To je malo uzasno malo za pomorca.nisi doma 6 miseci i doma 6 miseci triba prezivit ali ajde ti to objasni radnici u Konzuma koja zaradi 34 iljade kuna godisnje ili ovima sta rade u "Boso"
Kaze mi jedna radnica u Tommyja da je njoj super jer ima 3500 kn i placenu nedilju(plafon 45 iljada godisnje)
Ljudi takva je realnost.
Virujen da 60 % gradana Hrvatske moze samo sanjat godisnju placu vecu od 100 iljada kuna
Zato je nama pomorcima tako kako je sa zakonima i SPK
Svakoga boli neka stvar ta nas jer ljudi gledaju samo sebe
Da se Noriton ide bunit rekli bi mu radis pola godine za 140 iljada kn a ja cilu godinu za 60 iljada
Niko te ne pita kako si zaradija i koliko moras platit mirovinskog i zdravstvenog i breveta i cega sve ne
To znaju u Uljaniku i slicnim kompanijama i iskoristavaju "stanje uma"
Naravno da triba bizat sa takvih kompanija ali tek kad nades drugi posal.
Noriton kolika je placa barbi i cifu i jel i njima kasni
Barbi je bila 12,5 iljada dolara a cifu od 9,5 do 10,5 iljada.sekondo 4,2-4,5 iljada
Na brodu samo naravno
Pa nek mi sad neko rece da su to mali novci pa makar i kasnili 3,4 miseca.Bitno je da dodu
Uf sta san se raspisa.nikad ovako dugo u zivotu
Sent from my internet mobile device